Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2007 00:20 - Последия Президент, Джордж Уолкър Буш
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1637 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 24.12.2007 21:53


imageВ Петък имах спор с група вярващи относно Президента, и както може би се досещате бях сам срещу всички. Това не е нито новост за мен, нито ме притеснява, вярно опасността да започна да се чувствам като някой от древните пророци е голяма, но риска си струваше. Нека да разкажа историята на последния Президент на Америка, защото Джордж Уолкър Буш, ще бъде последния Президент, както забелязах от начина на мислене дори и на хора с Евангелска вяра. интелектуалното и морално разложение са в пълен ход в голяма част от хората.


След дипломирането си Джордж Уолкър Буш се жени, започва малък бизнес с добив на петрол в родния си Тексас и вероятно с надежда да прекара старините си с Американската мечта. Когато всичко изглежда безнадежно, се появява една личност, близък приятел на Буш-баща, която като влияние в Америка може да се сравни само с пророк Самуил. Ако вече сте свикнали с моите аналогии, то би трябвало да познаете, че говоря за Били Греъм. Благодарение именно на вече остаряващия Евангелизатор, живота на Джордж се тръгва с Евангелието, спира с пиете и се записва в служение за мъже изучаващи Библията в Мидълтън, централен Тексас. Тук в тази почти манастирска обстановка на Евангелски дух Джордж се занимава с изучаване на Библията и в непрестанни молитви. Политическата му кариера започва именно от тук, макар и ролята на Били Греъм да не е за подценяване. В малката радикална Евангелска общност, се събират мъже на вяра от различни части на Тексас, които подобно на хората около Давид бързо издигат Джордж до кандидат за губернатор. Удивително е да се види какво могат евангелските общности, когато се обединят според Божията воля. Следващото стъпало в кариерата му е постъпка, която може да се сравни като драматизъм само с убиването на Голиат от Давид. По време на кандидатски диспут в Айова на републиканската партия, водещия пита, "кой философ ви е оказал май голямо влияние" . Джордж отговаря трети с едно име, "Джизъс", гледах записа, беше нещо невероятно, той просто промълви тихо но уверено, "Джизъс" и буквално усетих как невидима вълна премина през малката зала и достигна и до мен, въпреки разстоянието и времето. Но да не прескачаме и ролята на Били Греъм, този "ефремец" просто буквално "помаза" Никсън за президент през 60-те. Само че, Никсън колкото и добър президент да беше не успя да избегне съдбата на Саул, и бе политически "убит" от необрязаните "филистимци". През 2000 г. обаче Били Греъм намери истинския "цар" на Америка.


За мен Джордж Уолкър Буш, ще си остане последния Президент, човек на вяра избран от Господ преди идването на нощта, за съжаление и в Америка, не само у нас хората бързо се ориентират, че с работа и честност се постига само насмешка и дископатия, измекярите и престъпниците владеят нощта.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. unclean - Традегия
11.06.2007 11:50
Господин Богоизбрани, Вие сте трагичен случай - граничещ с клиничните такива. Да оставим настрана самонадеяния ви прякор и снимката на мистър Гейтс, но нека се опитам да Ви спомена, че повсеместното "Iнтелктуално и морално разложение" (правопис ли?) е само в очите на есхатологично настроените фанатици като Вас. Целият Ви пост лъха на религиозно заслепение и слабоумие: Дж. Дабълю Буш, "последния Президент, човек на вяра избран от Господ" е един безумен президент, позорящ държавата си. Всеки свободомислещ, незомбиран от Иисус и бръщолевенията за "Близкия край на света" човек може да Ви го каже.
Глупостта е най-големия порок, и в този смисъл Вие сте неспасяемо порочен.
цитирай
2. thundergoddess - unclean, възхищавам ти се! Откак ...
11.06.2007 15:37
unclean, възхищавам ти се! Откак пиша в блоговете, съм се опитавала да му кажа това, но с малко по - меки думи. Относно Джордж Храст, смятам, че той много добре си защитава фамилията и се държи много глуповатичко. Него го интересува само икономиката на Америка и гледа да изцока другите народи, да ги излъже, за да ги използва като трамплин. Кой втори педераст като него заплаща пролятата кръв на множество невинни хора с още проливане на кръв на още невинни хора. Коя идиотска нация може да избвере такъв човек втори път за президент и нормално ли е това? Кой идиот мисли са икономическото расвитие на народа си и гледа да си скъта шибаните доларчета като отказва да подпише договор, с който да застави голямата 1аст от САЩ да ползват по-скъпи въглища, които използват по-малко отпадъчен материал. мамка му, не знаете ли, че заради този педал САЩ + Русия = 50% вина за изстъняването на озноновия слой? Тоя въздух го дишаме тука в Европа. А какво остава за останалата част на света? Остатъците...
цитирай
3. unclean - Щеше да е смешно, ако не беше жалко.
13.06.2007 12:25
Като че ли само Вие имате проблем с разбирането на написаното по-горе. Полусвързаните Ви изречения, отчайващите правописни грешки и трудностите при формирането на ясни и последователни мисли са далеч от това, което може да се нарече достоен отговор на един християнин, за какъвто, предполагам, се считате. Не коментирам самото съдържание на отговора Ви, то със сигурност би натъжило Вашия Бог (ако не бе въображаем), че е случил на подобен избраник.
Постарайте се повече следващия път, и на всяка цена си купете правописен речник. Срамота е.
цитирай
4. unclean - Само без благословии, моля
13.06.2007 15:46
Относно омразата - може ли да се изпитва омраза към литературен герой? За по-голямата част от населението на планетата вашият бог е точно това.
Личното ми отношение към Вас и начинът Ви на мислене не бих нарекъл точно омраза - лош късмет, никога не сте бил невярващ и ще Ви е невъзможно да проумеете отношението към хората, живеещи в измислен свят, опитващи се да подменят реалността с фикция, такива, които тръбят, че са повече от другите, издигайки неврозата си до святост. Вярващият влиза в порочен кръг, той може да проумее и да види единствено това, което вярата му "вижда" и "проумява". Вярата няма аргументи, тя е аргумент сама на себе си.
И точно като продукт на гледната Ви точка писаното по-горе не съответства на реалността. Би ми отнело доста време да адресирам конкретно всичко избълвано от Вас, и все пак, некохерентните Ви разсъждения и обидните епитети, които използвате, ме забавляват. Което е и причината да съм тук.
Очевидно не е лесно да си християнин, ежедневната битка с реалността изисква доста сили и не остава време за нещо толкова елементарно като правописа. Престанете поне с това "ий", дявол го взел.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3634258
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив