Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2007 23:49 - За финансовата и идеологическата подкрепа на Ал-кайда
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 952 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.08.2007 01:18


Финансирането на Ал-кайда е най интересната част от доклада за терористичните атаки, който намерих наскоро в нета в пълната му ПДФ версия. Трябва да се знае ясно, Бен Ладен е бил единствения действащ участник в терористични действия от богато саудитско семейство. Именно той е генератора на джихат идеология и главен събирач на средства за мащабни операции. В периода от 1979 до 1994 той получава стабилни доходи от по един милион годишно, но огромното наследство от $300 млн. му се изплъзва като правителството съвсем директно го лишава от правото на наследство и дори от парично обезщетение за огромния дял от $300 мл. Първоначално през седемдесетте Бен Ладен с помощта на семейството си започва серия от малки бизнес начинания в Судан, тогавашното правителство е благосклонно към богатия саудитски наследник и му позволява голяма свобода на действие, това е добре дошло за бъдещия терорист #1, защото в южната част на Судан от векове царуват междуплеменни войни, като някои от племената не се притесняват да включат джихада като идеология за кървавите междуособици. В тази обстановка на хаос младия Усама не се задържа дълго, но успява да и придаде така нужния имидж на завоевателен джихат. Не е ясно какво става с бизнеса му там, явно не е бил много доходен след като го оставя на племенни и военни главатари, в доклада се казва, че явно суданското правителство е експроприирало активите му, но мисля че дори и в Африка дребния бизнес бързо попада в обкръжението на групировки, а не става държавна собственост.

Налагат се важния извод, правителството на Саудитска арабия оказва пълна поддръжка на Белия дом във всякакви разследвания свързани с финансирането на терористична дейност, и съответно се налага извода, че средствата за организацията идват от частни лица. Това не бива да ни успокоява, липсата на голяма организация действаща с антиамериканска цел не значи сигурност, има много хора, които са или с промити мозъци или са просто зли и искат да воюват със САЩ. Важен е друг въпрос, след като Усама пропада във всичките си начинания, ограбен от правителството и дори от собственото си семейство какво ли го кара да продължава да мрази Америка, и да не прави нищо на собственото си правителство, което го е изгонило и ограбило? Наследството на баща му сега е в американски ръце и се полза за борба със всички врагове на Америка, той е принуден да се крие в гадните планини на Афганистан, само защото е успял да убие няколко американеца и да стане най известната личност на екрана.

Тази ситуация заслужава по широко разглеждане, изобщо цялата омраза към Америка е неоправдана и безсмислена за всеки нормален човек. Има обаче извод, който довежда до заключението, че омразата към нещо не е задължително да е свързана с някаква облага или отмъщение. Хората мразят безпричинно не само защото са невежи, но и защото са просто зли и искат да унищожат всичко добро, злото от много време е религия за милиони, Има и още един извод, всеки вярващ неизбежно получава гонение за вярата си, в древния Рим са режели глави, по късно инквизицията е изтезавала и горяла вярващите. Сега тяхната щафета е поета от Ал-кайда и фашистките диктаторчета по места, в Америка подобно зло вирее трудно и е нужно да се внася от местата където се произвежда в повече.

Вярвам, че Бог не е расист и не иска някои вярващи по света да бъдат преследвани повече от други, тероризма е онази проява на злото дошла още от времето на Кайн, но тя ще бъде победена рано или късно така както бе смазан фашизма, комунизма и другите простоти от невежите магарета дето успяват да заграбят властта.



Тагове:   Кайда,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645451
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив