Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2007 15:12 - Няколко наблюдения, които направих напоследък, не свързани но правени по едно и също време
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1362 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 01.01.2008 23:42


Кой е написал книгата на Дарвин

Книгата, която е оказала най голяма помощ на еволюцията е безспорно така наречената, "За произхода на видовете чрез естествен подбор", която се приписва на Чарлз Дарвин. Както показах в предния пост, Дарвин е бил пуританин и креационист. в пътуването си на кораба "Биигъл", води наблюдения на видовете птици на островите Галапагос и е направено първото професионалноimage наблюдение на измененията в човките на птиците, с детайлни рисунки, тогава не е имало фотография. Това изследване е поместено и издадено в Бристол заедно с другите биологични изследвания, и понеже е първото по рода си и направено професионално и достъпно, то е е било разпространено и сред широката публика, изменението на вида според условията е предизвикало интерес. Минават години ревностния пуританин получава признание сред научната общност, изследванията му се тиражират масово и след смъртта му, Чарли получава само символични средства за службата си на Краля и Бога. Все пак обаче Бог не е забравил слугата си и измисля оригинален начин да направи известен и дори световна знаменитост, бристолския изследовател. В Лондон се появява шпионина на новообразуваната тоталитарна германска държава, Карл Маркс. Бисмарк знае, че сблъсъка с Великата Британия няма да е далеч и рано или късно шпиони ще са повече от необходими. Маркс обаче става страшно полезен другаде, в Париж той заслужава най голямата награда, организирания от него метеж, наричан "Парижката комуна" съсипва Франция, деморализира най кървавата република за времето си и именно с негова помощ новата тоталитарна сила поразява загниващата, продажна и беззъба република. В Лондон обаче Маркс прави друго, там пуританизма все още стой здраво, поне по негово време, макар и предимно върху стара слава. За това той решава да публикува книгата си "Капитала", с която да размъти поне малко общественния строй. Разбира се просто малка книга, в която са писани объркани безсмислици могат да са върховна истина на народите на изтока при положение, че властта я одобрява. Но за пуританска Англия това би била поредната антихристиянска измишльотина. За това в "капиталчето", много по кратка в първоначалния си вид, от колкото е позната днес, се отдава голямо значение на книгата на Дарвин за еволюцията. Двете книги излизат по едно и също време, в "Произхода на . . ." наистина са ползвани широко известните изследвания на Дарвин, но книгата е украсена с комунистическа и антихристиянска пропаганда вдъхновенна от брадатия шпионин и криминално проявената сбирщина гравитираща около него. Така с включване на името на Чарлз Дарвин към болшевишко-антихристиянската пропаганда, Бог като че ли се подиграва с враговете си, като поставя името на слугата си в центъра на идеологическото и мракобесническо капище.

Какво не ни казват противниците на Ал Гор.

imageВ по предишен пост ударих лъжеучението на ментеекологитята в неговия единствен фактологически напън, данните за количеството СО2 в леда. Ще допълня накратко поста, както поясних леда всъщност не само не е фризер на атмосферата, но дори и в него количеството на СО2 се мени с течение на времето. СО2 във леда всъщтност се сдържа не в самия лед, а в малките мехурчета въздух затворени в него, когато слоевете лед се трупат един върху друг, тези мехурчета се пукат и намаляват, така въздуха заедно с бленувания СО2 излизат навън или в по горни слоеве лед. Това и доводите от предишния пост ясно доказват, че когато някой говори за климатични промени и се пробва да ползва леда и неговите мехурчета за някакво "научно" изследване, целта му е да се опита да прилапа милиардите, които се заделят за безсмислените климатични изследвания. Извода е никакво доверие на паразитите на държавни средства.

Какво видях в 12:30 пред парламента.

Предполагам че ще интересно да опиша какво чух и видях на бул. Руски до парламента днес. Движението беше отцепено, полицията беше оградила сградата. И около 30 предимно възрастни граждани се бяха скупчили пред коня. Загледах се гневно защото заради тези отново се блокира трафика и заради тридесет се спъва движението на почти милион хора, които не са виновни за липсата на пари у някои си. Докато си вървях микрофона взе някаква възрастна жена и като почна; "във редиците на професорите обещавам, че ще се влеят редиците на пенсионерите, може ли да се живее в Европа с 120 лв. пенсия, сутринта другарката Масларова обеща коледни 50 лева, на тази . . . дори прическата не струва 50 лв. :-) и други от тоя вид. Стана ми интересно защо ли професорите ще се обединяват с пенсионерите? Дали между двете съсловия не съществува не само директна връзка в ЕГеНето, но дали скоро думите "професор" и "пенсионер" няма да се окажат синоними?




Гласувай:
0



1. анонимен - encho
21.11.2007 21:26
ti Anglikanskata tzurkva puritanska li izkara, ili za teb niama znachenie...vazno e da pishesh neshto
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3633779
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив