Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2007 19:37 - Най великите ментета на света
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1942 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 02.01.2008 09:16


Тук ще разгледам как са направени три от най великите измами с видео и снимки. Вярата в такива заблуди се е превърнала в сериозна заплаха за моралната стабилност на милиони и заплашва дори социалните устои на обществото.

Йети, bigfoot

Историята на Йети започва като шега с кратко филмче на, Patterson-Gimlin film от 1967 , това филмче е заснето от Роджер Патерсон, който е работел в филмова компания АНЕ, компания разпространяваща филми за природата и животните, филмчето за голямата стъпка е било разпространено със кадри на диви котки и др. В него е заснет човек на име, Родни Уейн висок 7 фута и тежащ 280 паунда. Това е човек жив и до днес с бирено коремче, огромни крака и ръце, които поклаща по един комичен начин когато е облечен като човек, когато е в гората с маймунски костюм, тогава изглежда малко страшничко и чудато. След дистрибуцията на филмчето започват откривания на Йети по цял свят, като снежните му братовчеди са най популярни.

Чудовището от езерото Loch Ness

Първите снимки са в жълти британски вестници от 1984-85. Като по старите снимки всъщност изплуват чак през 90-те. Неси бавно но упорито изплува от вътрешните страници на евтините и съмнителни издания, за да се превърне в световен феномен, чрез няколко крайно съмнителни и размазани снимки. Разбира се не изключвам възможността в дълбините на океана да се спотайват някой по големи змии и гущери, но не и в езера, около които се предвижда строеж на хотели или са на маршрута на туристически оферти, точно там чудовища няма.

НЛО и аутопсията на извънземни

image

Идеята за летящи чинии започва веднага след втората световна, когато студената война води до напрежение по целия свят. Въпреки преживените ужаси, света е пред опастност от ядрен апокалипсис и хората с тревога се вглеждат в небето в очакване на ядрена смърт. Психозата е масова и това довежда до запечатване на фотоапарати и камери всичко необичайно и странно. Именно така се ражда култа на летящите чинии, това довежда то извънземния дисниленд в Розуел, Ню Мекслико, който е пример как да се измъкват мангизи от балъци. По интересен е публикувания от британски бизнесмен филм за прословутата аутопсия на извънземните. Първоначалното филмче е предвиждало; в тъмна стаичка, през 1947, президента на САЩ да стои с гръб и двама души да правят аутопсия на подобие на труп маскирано като извънземно. Единия във филмчето е местен месар доставил овнешка карантия, която изваждана от тяло на марсианеца, в нея участва и техник на телевизионната компания работил по поръчка на същия бизнесмен пуснал прословутия английски филм за извънземна аутопсия. Това е Elliot Uillis бивш техник на AK Musik продуцентска компания занимаваща се изработка и телевизионни филми. Първото тъмно филмче е заснето през 1994, но не пускано поради недостатъчната си убедителност и защото актьорите са с открити лица и недостатъчно сигурни, че ще опазят тайна. За това човека чието има ми се чу като, Хаер Дегрю е поръчал ново филмче с маскирани доктори и то е излъчено на 27 Май 1995. Именно Уилис измисля големите черни очи, направени от боядисани кори от портокал, в последствие тази форма се приема и в световно известното филмче. Това филмче е много подобно на излъчена сцена от предната година на човешка аутопсия в испански филм. Уилис е открит с помоща на софтуер от непубликуваното филмче, което е било споменато заедно с излъченото и е трябвало да симулира, че е направено през 1947 заедно с президента.



Тагове:   най,   ментета,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - 363b
26.11.2007 16:01
пак си пропуснал да прибавиш номер 4 - заветното богословие на реконструкционистите в България (и извън нея)
цитирай
2. анонимен - За първите два случая мога да се с...
07.12.2007 22:29
За първите два случая мога да се съглася, но не и за НЛО. Фактологията около НЛО е твърде обширна, и тя не започва от 1947 година, тогава започва само психозата по тази тема. За да се фалшифицира филм за Розуел чак през 1995 г. има една причина - че този случай е суперизвестен и за 40 години интересът към него продължава. А подаванието на фалшификации е най-добрият начин да се покрие истината.
цитирай
3. анонимен - НЛО и фалшификатите
17.10.2010 23:50
По телевизия National Geographic такива фалшиви филми пускат, че ще ви се завие свят. Но, тъй като няма такъв закон който да съди фалшификаторите, тези тарикати ще си играят игричките и ще си пълнят джобовете с милиони - лесно спечелени пари. Фалш във филмовата продукция, фалш в историческите учебници, фалш и в живота - храним се д фалшиви салами и кайми, пълни с няколко Е -та, а те никак не са безвредни за човека.
освен да викаме - " Внимание, българи, не четете книги и не яжте салами - те са отровни!"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645393
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив