Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2008 01:19 - Ницше и Лутер
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1339 Коментари: 1 Гласове:
0



image
В този кратък пост ще направя само кратко но важно откритие. Миналата година показах по неоспорим начин че писмото на Лутер до общината в "-------" под името "За евреите и техните лъжи" е гнусна провокация изскочила в края на 19-ти век дълго крита поради липса на "пазар" за "зарибяване". След хаоса на първата световна и възхода на нацизма в Германия и Австрия този инсинуация намери почва да се пропагандира. Нека да обясня за по слабо запознатите с предмета. Лутер е енигматична фигура на не само на реформацията, той е първия превел Светите Писания на говоримия тогава саксонски език в неговия регион, който след някои реформи скоро се наложил за официален книжовен немски език. До тогава са се ползвали за всички официални цели, не само религиозни, латински и гръцки езици. Например имената на растения и лекарства все още се дават на латински, в миналото така е било дори и с документи и книги. Тази практика е имала някой предимства, например за говорещите латински езици; френски, италиански, испански, португалски, ретро-романски е било лесно да научат официалния или църковен латински и да комуникират свободно на високо ниво. За саксонските миньори и земеделци предци на Лутер, обаче това не е било така, и великия реформатор решава да оправи тази дискриминираща несправедливост превеждайки Библията на говоримия език, обявявайки още реформи да постави вярата на книгата а не на съмнително образовани слуги на папата, както е било тогава. Този пост е отговор на една лекция четена и записана на аудио от авторитетните ТТС, която показа двата недостатъка на новозаветния Ездра. Първата критика бе, че Лутер бил много остър към католиците, разбира се за янкито преподавател в Йеил католиците са просто хора които ядът риба в петък вечер и имат разделни училища. Днешните американци не правят правилната връзка, техните католици всъщност са много по различни от Лютеровите фанатизирани безбожници. Реформацията силно рефлектира върху католиците, особено зад голямата вода и критиките му днес са аналогични на атеисти и комуняги. Друга позитивна критика бе върху мнението му за евреите, което мнение за срам и позор бе дословно взето от упоменатото писмо публично споменато едва по време на предизборната борба през 1933 от мерзките нацисти.

Ето каква е историята на въпросното писмо, то се появява през 1864 в ново издание на лютерови трудове, като изданието не е разпространявано. Било е разнесено в някои библиотеки като бомба със закъснител. Подходящо извадена за следвоенните избори, у нас успеха на някои партии с реторика от 1933 доказва успешната рецепта на лъже еврейските писания, простолюдието е готово да гризне всяко дърво, ако е подадено от важно изглеждащ демагог. Да се върна откритието, автора на това менте се оказа самия Ницше единствения философ четен от ефрейтора в разкаляните полета на първата световна. Зная, че за да докажа това си откритие трябва да хвана да чета и бълнуванията на Ницше и даже "Майн кампф", но не смятам за нужно да го правя, писмото до Спалатин и анти-християнската реторика на Ницше ползвани от "наците" са непълно, но достатъчно доказателство на откритието ми. Няма да се хвана на въдицата да се мина с четене на несмислени писания и демонични бълнувания. Нацистката и ницшиянска идеология се докосват до Словото само в личността на Лутер за неговото свещено отношение към Библията. Ницше и учениците му значат че в това има сила да се манипулират хората в случай че повярват и изиграха козовете си печелившо.

Християнина трябва да се откаже напълно от такава лъжа, ако наистина иска да вярва в Словото, а чрез нея Името на "бащата" на превода се ползва дори и днес за духовни цели. Като чели подобно на креациониста Дарвин и Лутер е в галерията на антигероите, анти-личност в едно анти-общество. Най шокиращото е друго, хората които плюят невежи по Лутер и Библията, не разбират че така цитират ефрейтора, дори ида имат искрени намерения. След реформацията навсякъде в лютеранските църкви в Германия е имало и много евреи, дори и в някои католически. Ницше като зъл пророк предугажда заплахата от християни евреи и задейства най пъкления план срещу вярата, целящ да раздели хората по национални предразсъдъци, и да даде "библейско" оправдание на холокоста. Пак се извинявам но няма да има цитати с доказателства, този път ще си го спестя ровенето, като компенсация който намери доказателство противно на откритието ми може да получи награда, доказването ще се оценява от мен.



Тагове:   Ницше,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ogxc
21.03.2008 04:50
ako antisimitskite tvardenia na LUTHER ne sa istina, zashto togava Luteranskata carkva gi otricha s deklaracia?

WHEREAS, Some of Luther's intemperate remarks about the Jews are often cited in this connection; and

WHEREAS, It is widely but falsely assumed that Luther's personal writings and opinions have some official status among us (thus, sometimes implying the responsibility of contemporary Lutheranism for those statements, if not complicity in them);

we deplore and disassociate ourselves from Luther's negative statements about the Jewish people,
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648128
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив