Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2008 21:18 - В памет на битката
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 876 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.05.2008 17:35


Тя започна на 19-ти април 1775 година в битката за Лексингтън и Конкорд. Точно след изгрев слънце, на тази паметна сутрин през пролетта, се проля кръвта на първите американски патриоти. Тя беше този символ революционна борба, предшествана от среднощната езда на Paul Revere и безсмъртена чрез думите на Ралф Уолдо Емерсън, които написа:

"By the rude bridge that arched the flood
Their flag to April"s breeze unfurled
Here once the embattled farmers stood
And fired the shot heard round the world."


Битката на Лексингтън и Конкорд маркира началото на Америка война за независимост. От този ден до сега, много от нашите мъже и жени ще имат волята да дават живота си за каузата на свободата - в много войни, на много континенти, с различна степен на подкрепа от дома.

Кръвта пролята на 11-ти септември 2001 година се превърна в катализатор на войната срещу тероризма. Този трагичен случай за кратко, обединени американците в една обща кауза, единството обаче е разделено. Национална трагедия може да обединени масите, но различията в ценностите и философията заби един дълбок клин в основата на американското общество. Американците се борят една битка, както в чужди земи и тук като у дома си. Във войната срещу тероризма врага е лесно да определи, обаче битката на вътрешните линии е размита. Като нация ние започнахме да изоставяме вярата и ценностите, на нашите бащи-основатели.

Оценка на състоянието на Съюза, в огледалото на Божието Слово е отчайваща: хомосексуалността се приема просто като "алтернативен начин на живот." Ние извършваме убийство бебетата, които са социално неудобни. Ние променяме брачни партньори като моден арткикул. Ние имаме изоставчне на посвещението на ангажиментите в нашите семейства и в нашия бизнес. Неморалността и измама са се характерни и за най-високите офиси в нашите земи. Ние допуска Бог да се прогонва от обществените училищни класни стаи и ние имаме предразсъдъци словото да е ограничена под егидата на "разделението на църквата и държавата." Нашите главни медии се гордеят, в формиране на общественото мнение, отколкото да го информира, свещената представителна роля в републиката. Нашата култура изключва личността от съдбата. Нашите забавления възхваляват; прелюбодействие, нечистотата, насилие, извратени сексуални практики и всяка въображаема форма на злото. Ние сме се превърнали в основен износител на всичко, от което Бог се гнуси.

Днес, в Средния Изток, на хиляди войници на Съединените щати се борят за защита на ценности и свободи, че ние твърде често взема за даденост. Моля, отделена време тази седмица да се молим за изцеление по духовен път за нашата нация, мъдрост за нашите лидери, както и за безопасността на нашите воини борба в чужбина. Това Възпоменателен ден не забравяйте да отнеме време за чест на тези които са дали живота си за каузата на свободата.

"Необходимо е, да почетем по такъв начин, тези които загинаха в защита на нашата страна, в защита на нас, във войните далеч от нас. Въображението ни заблуждава. Виждаме тези войници в нашите умове, както стари и мъдри. Ние ги виждат като нещо подобно на Основополагащия Отци, възрастни и с посивели лоси. Но повечето от тях са момчета, когато са загинали, те се отказа от два живота, единия който беше и на един те ще са живели. Когато паднали, те ни дадоха шанс да бъдем съпрузи и бащи и дядовци. Те се отказа от своите шансове да бъдат почетни стари мъже. Те се отказа от всичко, за страната ни, за нас. И всички ние можем да направим едно, е да помним. " -- Роналд Рейгън


image

С започването на борбата за независимост на САЩ безпорно е положена една нова ера в служението на Небето, дори самата година на основаване 1776 е 2х888 стойността на буквите на името на Иесус. Безспорно това е нова стъпка в познаването на Духа и в изпълнението на волята на Всевишния, дали САЩ няма да последват съдбата на народи изпаднали от неговата благодат е рано да се каже. Един от факторите за упадъка, освен споменатите по горе, е че вече и извън Америка има вярващи които са носители на Завета и те не са в затвора. Именно в САЩ бе продължена традицията да се държи Словото в чистота и да се подържа пламъка на духа. Дори и до днес въпреки някой отклонения, заблуди, прекланяне пред Ваала и кадене на Молоха, Завета и Словото все оше стоят на място, видимо за хората по света.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649253
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив