Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2008 22:26 - Българската следа в рая на шумерите
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1568 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.09.2009 21:28


Внимание Библейските места се оказва че не са на тази планета, постинга все пак има за цел да разследва фалшификациите в историята, и нашия принос в това дело.



image

Историята на всички земи на изток от Израел е една от най големите богословски трагедии, които съм виждал, чувал и чел. Заблудата и невежеството в официалната църковна история тук е прекрачила всякакви граници и е в положението на "магистралка" правеща промоция пиян каруцар. Най интересно е дешифрирането на шумерските текстове, както ще видим накрая осмислени с наша помощ. Раят за една култура, за един мироглед, е еманация на душата в нейното най сакрално битие.

* Неправилно тълкуване на пророчествата и видения

След разглеждането на египетската история и нейната роля на предговор за даването на Закона, трябва да се разгледа и Вавилонскта или месопотамската част от историята на Библията. Разликите в двата вида история са в насочеността и ролята на средата, способствала за развитието на делото на на Завета. Историята започва именно от Египет. Както казах в по предния пост именно това е мястото, където се ражда носителя на Завета, "Божия приятел" - Моисей. Естествено всички знаем, че Авраам е от Арам или оттатък реката, там се случват и други важни събития, всички те обаче са част от лични взаимоотношения на Господ с човеци. Патриарсите бяха хора, чрез който на земята дойде вярата и обещанието за Месията и други неща. От Авраам до Йосиф виждаме панорама на Евангелието и спускане на вярата без да има и минимално човешко дело в този Завет. Когато се ражда Моисей нещата вече са различни, в Завет номер четири е нужно да се види приложени небесните правила сред хората. За разлика от предния път, тук имаме подготовка за посрещането на Месията.

* Прекалено буквално и нехаризматично тълкуване

Всяко едно тълкуване на историята на тези арабски народи е или тотално отричане на събитията и представяне на ситуацията като поучителна приказка или поставянето на крайно съмнителни личности с; морално, професионално и духовно несъвместими с вярата и интелекта намерения. Не случайно се ползва термина "дву-речието", като противоаналогия на едно-речието на Нил. термина в септуагинта Месопотамия е представен като междуречието, въпреки че е в единствено число и множеството указания за съседство с Израел. Месопотамия всъщност значи през-реката или оттатък Йордан, наричан реката. Всъщност в Библията има само две "реки", Нил и Йордан са наричани реки, всичко останало е водата или потока.

* Атеистична и про-елинска пропаганда на историята

За разлика от Египет тук имаме интерес възникнал едва в средата на 19-ти век. Интереса дори не започва от историци и археолози, а от търговски агенти, консули и шпиони. Използвайки неинформираноста на Европа, за разлика от вече проучения Египет се създава "наука" която имитира и се нагажда във всичко, което се очаква да бъде открито. Най важната особеност на историята на региона е, че във старите елински ръкописи има много говорено за Гърция и Египет както в литература, така и в не по малко измислените исторически текстове. Дори и Александър велики само покорява изтока като враговете му са жалки нищожества. Този факт за хилядолетие се е смятал за достатъчно основание за отричането на Библейските пасажи отнасящи се до всичко; Вавилонско, Ниневийско и Синайско.

* Политически мотивирано богословие и дори екзегеза на текста

Навсякъде по света има дворцови слагачи и съответно итерпретацията на текстовете винаги трябва да се напасва с официалната политика, върха на арогантността са руските царе. Говорят в множествено число за себе си, приравняват себе си с троицата и изискват поданиците им да приемат политиката им като част от религията. За това е създадена Елада от Александър първи, който се обявява за Александър велики. Като англичаните отговарят със създаването на измислената държава Персия, термина перси означава фарисеи, не е народ, а партия.

* Глинени плочки

това е много добро изобретение, вавилонската кула е правена от кирпичи, в двуречието няма каменни монументи като в Египет, глинените плочки са евтини, могат да се произведат във голямо количество във всяка тухларна. Клиновите букви са най подходящия текст разбира се само специалисти могат да ги прочетат, така на ниска цена и с ударен социалистически труд в шекер махала е издигната нова кула на историческо знание.

* Арарат не е Армения

Най трагична е грешката на преводачите в Англия, объркали Арарат с Армения, това измества постепенно източната библейска география, отчайващо далеч на север. Моисей като е описвал планините е могъл да ги посочи и всички са ги видяли, всъщност гигантския ковчег съдържащ дори и китове е заседнал на планинската верига на която той е получил плочите на Завета.

* Вавилон, Ниневия Ур-халдейски

Постепенно пъзела се напасва от малка но ултра-активна група присвояваща имената от Библията на всяка по забележителна могила в днешен Ирак. От няколко византийски статуи е издигната Ниневия, от застроен хълм са произведени теракотни плочки с никаква отбранителна стойност но с визия на грандоманщина на Вавилон. А кирпичена арабска гробница от средновековието е издигнат зигурата на Ур-халдейски, въобще голема скръб.

* Шумер! Великия Шумер

Първоначалния замисъл е да се измисли официален език. Шумерския език е като аналогия на църковния латински, така откривателя му е целял да приватизира цялата митология на региона. След смъртта му колегите му са започнали да откриват и народи и градове. Най интересно за нас е описанието на шумерския рай, до него се достига по река подобно на омировия хадес, разположен е там където е библейския рай, на изток. Името на този рай или ад, удобно съчетание за бъдещи интерполации се нарича

"К (последната единична гласна в българската азбука) Р"!

Да, раят на шумерите е наша дума често употребявана сред народа.

Очаквайте в следващия пост приблизително посочване на мястото на Вавилон според Библията.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3650791
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив