Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2008 17:54 - Доайена на хранителната индустрия,
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 874 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.06.2008 21:49


Джордж Уошингтон Карвър (1864 - 1943) е известен учен сред редица общности, историята му присъства в почти всички хрисистиянски детски неделни училища и разбира се е популярна сред чернокожите в Америка, поне на мен не ми е известен друг цветнокож учен постигнал наисти нещо важно, а не просто получил държавна службичка по партиина линия. На линка на плагиатската и политически червената енциклопедия има подробно жизненоописание като е наблегнато на медиините му изяви и расиските истории дори и не свързани с него са отразени просторно и недоказуемо, както и бесрамно манипулативно.

Джордж определено има заслуги в науката и те са пожертвани за да се подсили ефекта на антиамериканската пропаганда, редакторите на "уикито" или по скоро червените кардинали на медиите са пропуснали да споменат за два важни фактора в края на 19-ти век в света и Америка по принцип, ще поправя техния прпопуск;

1. Хранителната индустрия тогава е била много по слабо развита от днес и именно Карвър е дал косвен тласък на възхода и.

2. Дейността му е изцяло в насока за подпомагане за бедните фермери в САЩ, а не на неразвития бизнес по това време.

Пълната му история е постната на много места, така че няма да се спирам на нея, а само ще посоча ползата от дейността му за дребните фермери в условията на напълно различна структура на хранителния бизнес. Днес фермерите в САЩ макар и да са малък процент от населението получават огромни субсидии, тази година направо рекордни от конгреса, като продажбите и почти безплатните застраховки са отделно от благото на броените пари.

Пропагандирането на отглеждане на фъстъци е с цел дребните тогава собственници и производители да ползват продукти, за които те нямат пари, по това време болшинството цветнокожи са именно такива, над 10 000 000 души се изхранват от малки ферми, именно за това чрез допълнително отглежданане на фъстъци могат да се получат в домашни условия множество продукти с добро качество и недостъпни до тогава за тях. До преди него са публикувани, книги в които се споменава за различни продукти получавани от фъстъците, но само като екзотичен факт или рецепти, докато Карвар прокламира тази идея като част от живота и за масова консумация от бедните. Всъщност такава практика да се смесват фъстъци или соя с месо, с цел подобряване на вкуса, икономия или дори улесняване на хората с лоши зъби се е практикувала в Азия от много време. Практиката въведена от него е силно разширена, и макар днес да не са запазени описания на методите му много очевидци са наблюдавали работата му в Алабама и устно са разнасяли методите му сред повечето неграмотни фермери в провинцията, тази практика обяснява защо не са запазени лабораторни бележки, потребителите на откритията му са били полу и напълно неуки и само с показване са усвоявали знанията.

Както се опитвам да изясня, по онова време масовото производство на полуфабрикати е тепърва започвало, но макар други фирми да са започнали да правят популярното "фъстъчено масло" заслугата за истинското масло от фастъци е именно негова, не го казвам от християнска солидарност, а поради факта че той пръв е открил метода да се извлича олио и то така, че това да се ползва от обикновенните хора. Това, което се предлага в магазините дори и в Америка е един бъркоч от слънчогледово олио и химикали и по малко от 50% истински фастъци, докато Карвър подобно на хората от дълбока древност е открил именно натуралното, е сигурно не студено изтискана мазнина, но без прибавки на бензин както днешното температурно извлечено олио.

По дискавъри казаха, че студено пресованото слънчогледово масло и то не сега е трябвало се съхранява в хладилник, на тъмно, с срок на годност до 3 месеца, като дори цената му на едро и без данъци не можела да е по малка от $20 за литър! Това значи, че пропагандирано като истински или сттудено пресован зехтин по нашите магазини би трябвало да е минимум 50 лев/лт.

Други негови заслуги са откриването на съвременния шоколад, казвам съвременен защото в миналото какаовия плод се е предлагал "както е", без да се разделя на какао прах и каково масло, продукта тогава е била гъста каша разреждана с вода нагрявана и подсладявана, като не е била детска храна, а се спредлагала в баровете зато заместител на алкохола или дори в коктеил с него. Карвър предлага да се смесва какаото с фъстъчена маса, като така се получи един полезен и безопасен и хранителен продук за деца и натрапчиви гости. Подобно е и положежието с кафето, ако то се смеси с фъстъчен прах ще се спести доста от цената за кафе, в миналото то е било значително по скъпо, и гостите или клиентите в заведенията няма да забележат разликата. Една от причините адвентистите да поставят кафето, какаото и чая в графа опиати е остарялата им представа за тези продукти.

Най интересна е часта в която от фъстъци се прави газ за горене или дори нафта, за това не са останали никакви следи предполагам, че близостта му с Хенри Форд го е отказала от развитие, което днес е повече от актуално.

Последните два раздела във "уикито" са за развенчаване на заслугите му, които всъщност са по големи от това което му се приписва, именно след неговите открития, за заместване на скъпите храни с имитации, бе даден тласък на масовото правене на боклуци, които сега носят огромни печалби на монополистите комунисти и тровят децата ни. Разликата е само в съставките ползвани от Карвър, които са били по полезни и вкусни. Няма да се впускам в подробно развенчаване на всички храни подложени на преработка, едва ли е нужно да човек да е учен или нещо по специално за да се сети, че всяка "преработка" е "премеметване " за купувача, освен ориз и жива риба едва ли днес може да се намери качествена храна, като се почне от хляба, за които ще постна специален пост и стигнем до забранените от мен дори да се споменават понятия като кремвриш и салам, всичко е правено от боклуци, дори бих казал това е слаба дума, но да не дразня езиково.





Тагове:   индустрия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3646053
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив