Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2008 21:49 - Великата Американска Революция
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1458 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 02.11.2008 19:35


 image

Уилям Джеферсън Клинтън бе 41-я президент на СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ. Колкото и да звучи странно, именно той е президента с най голяма религиозна активност, която дори е документирана подробно, макар и да е изцяло изключена от почти всичките му биографични описания. В неговата биография челно място заема отношението му към жените служителки в администрацията. Чрез поведението си в Белия Дом, Клинтън показа отношението си към Америка и към институциите на държавата. Разкопчавайки панталоните си президента показа на народа си какво е неговото мнение за нацията и как тя трябва да се управлява и ръководена от лидерите си. Тази ръководна политика дори бе и одобрена от конгреса и най вече от вице-президента Гор.

Едва седем годишен малкия Бил присъства на евангелизационен поход на Били Греъм където публично показва вярата си и в последствие на 12 е приет за един от най младите съветници в няколко негови кампании. Пастора на баптиската църква, the Reverend Dexter Blevins потвърждава, че Клинтън е посещавал редовно събранията не само в неделя сутрин, но всеки път когато църквата е била отворена. Още от детството си бъдещия президент е далеч от номиналното христианство, редовно се движи с Библия, а за всяко по важно решение както като губернатор на Арканзас, така и в Белия Дом се е консултирал с проповедници и служители, като един от най важните е Били Греам. Не всички пастори са давали съвети като тези на Билли Греам, някой от тях дори са го цитирали и са преиначавали думите му. Клинтън често е бил под внушението на служители които официално за заявявали че аборта не е убийство и оралния секс не е секс. Като за това дори са били привеждани библейски тълкувания на думи от еврейския. Когато моралните му изяви започват да събират международния интерес той избира тримата си съветника по моралните въпроси, самите моралоизбранници са много интересни;

Gordon MacDonald

Изгонен от църквата за прелюбодейство, но в последствие отново преназначен.

J. Philip Wogaman 
Откровен християнсоциалист и сексекстремист

Dr Anthony Campolo 
Главния проповедник на хомосексуализма според Чък Мисслер.

След като изяви по най циничния начин отношението си към Америка и институциите той отново е съветван от старите си познати от Арканзас Др, Вауг, (не му намерих името на английски). Това дори даде възможност за открити атаки и клевети срещу Библията. Главния проблем за фарисейството обаче е не Книгата, а възможността да атакуват самата идея за обръщането на покаянието, на английски "репентанс". Всички идеи на Евангелието като; ада, новорождението и дори Иесусовото послание " да отсечеш тази част, която те съблазнява" за да не идеш целия в ада :-). трябвало да се изключват от проповядване. За съжаление не толкова комични неща започнаха да се случват в църковни събрания все повече църкви и служители открито се обръщат към митологията, окултизма и идолопоклонството наред с другите мерзости на либерализма.

Ще разгледам и дали в гръцкия има действителен аналог на думата "репент". В KJV броя на думата "repent" е цели 60 броя, докато значително по буквалния YLT са само 9.

Други преводи разделям ги на три групи;

Weymouth - 40, Webster - 60, Darby - 56, EMTV - 55, HCSB-r (ES) - 55, JBP - 30, JMNT (ES) - 55, Moffatt - 51, Montgomery - 50, NAB - 51, NASB (ES) - 53, NET (ES) - 54, NIV (ES) - 53, NJB (ES) - 45, NLV (ES) - 41, TNIV (ES) - 53, TMB (ES) - 60, TCNT (ES) - 51, Roth - 53, RNT - 31,

CJB (ES) - 13, DRC - 13, GNB (ES) - 21, LivingOracles - 8, MSG (ES) - 4, YLT - 9

BBE - 0, BWE - 0, CEV (ES) - 0, NCV (ES) - 0, NIRV (ES) - 0, NLV (ES) - 0,

Най интересното в рипентанса е че освен в някой съмнителни преводи думата липсва и в гръцкия си аналог в Йоан и посланията на Йоан, докато в Откровение се среща, това още веднъж показва правилния ми извод, че Откровението е на Йоан кръстител, не на апостола. В нашто РЕ издание навсякъде е покаяние, покайте се. Преводите в двете по долни групи заменят крайно неподходящо рипентанса с "форгивнес".

Думата се състои;

( G3326 μετά meta met-ah" ) се среща често и в Йоан и предлог със широко приложение според нашата граматическа конструкция. Общия смисъл е на действие след нещо или действие между хора и подобни актове между или около.

( G3539 νοιέω noieō noy-eh"-o ) е разбирам схващам, не съм сигурен но предполагам на толкова честото споменаване на репентанс в някой случай думата трябва да се раздели на на фраза от вида; „от това разбираме“.

Думите са с номера;

( G3341 μετάνοια metanoia met-an"-oy-ah )

( G3340 μετανοέω metanoeō met-an-o-eh"-o )
image

Стронг неутрализира силния внушителен елемент, който има английското рипентанс, моето тълкуване по горе изглежда още по неутрално, но не е точно така. В действителност "метаноята" не трябва да е публично действие, както изглежда, а да посочва вътрешни мисли и промяна.

За накрая ще изясня, защо Клинтън извърши американската революция. Революциите винаги имат и духовна същност и изява. Например, Френската революция освен касапница бе Божия отговор на поклонението на хората към институциите, крал, църква, армия и др. Господ наказа тази заблуда с револщция. Руската революция бе наказание от горе за вярата на хората в измислената религия в Русия, никъде другаде по света хората не влагат толкова в една фалшива религия каквато е политиката на русия която се обявява за част от религията. Фашистката революция в Европа, не само в Германия, бе наказание за хората за тяхното покорство на политиката, последвалата война бе едно от най огромните наказания в историята.

Мнозина смятат революциите за дяволски, това е така само отчасти, защото тези събития показаха отношението на Бог към политиката, на която хората бяха роби като във Франция, вярваха като на господ в Русия или бяха безразлично покорни като в Европа. В Америка хората видяха в Клинтън собствените си мисли спрямо държавата.



Тагове:   революция,


Гласувай:
0



1. stefanov - Браво!
20.07.2008 10:44
Много добра статия. Продължавайте
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3646119
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив