Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2008 19:47 - Смъртта на надеждата за мир
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1240 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.07.2008 19:48


Веднага с гордост ще си призная, нищо не помня за Саманта Смит (Samantha Reed Smith, June 29, 1972 - August 25,1985). Гордея се, защото всичко касаещо казионната пропагандна машина за заблуда на умовете на хората и погублението на душите им, ми е изглеждало твърде плитко, недодялано и гнусно за да занимава богоизбрания ми ум през осемдесетте. За тези, които не помнят като мен или не са били достатъчно големи за това ще припомня. Десет годишната американка пише писмо на Андропов и той или по скоро някой от съветниците или жена му и отговаря, да колкото и да е невероятно детето получава отговор от един от най злите тирани на планетата. В същност Андропов бе твърде болен за да се занимава с каквото и да е. Ето и писмото, просто детско писмо без нищо специално като смисъл, само безпокойство за съдбата на света управляван от чудовища като комунягите.

Dear Mr. Andropov,

My name is Samantha Smith. I am ten years old. Congratulations on your new job. I have been worrying about Russia and the United States getting into a nuclear war. Are you going to vote to have a war or not? If you aren"t please tell me how you are going to help to not have a war. This question you do not have to answer, but I would like to know why you want to conquer the world or at least our country. God made the world for us to live together in peace and not to fight.

Sincerely,

"Samantha Smith"

До тук всичко добре, откровено, малко наивно, но писмо изпълнено с вяра и съзнание, че злото е завзело човеците по света, и ако не е небесната сила милиони биха измрели от лудостта на тираните. Дали последното изречение е трогнало или възбудило демоничния план в някой от обкръжението на тиранина не мога да съм сигурен. Може и да е грубо предположение, но целия цирк е предвиден от съветското посолство във Вашингтон, като се разбира от видеото по долу. Сигурен съм, че идеята за отговор и предстоящ медиен спектакъл е дошъл в някой от американските приятели на СССР, руснак не би дръзнал да иска такова нещо от Андропов или дори обкръжението му. Факт е, че Саманта получава отговор подписан от Андропов с покана да посети страната на робството и мрака, което тя прави следена от десетки журналисти. Пътешествието и е добре смазан пропаганден план, детето с родителите си не посещава лагерите на смъртта или бордеите на обикновените хора. Движи се изключително сред елита и на елитни места показвайки само болшевишката пропаганда представяща целия СССР като оазис на номенклатурата. Детето разбира се е възхитено, тя е център на вниманието на света. Тук идва гаврата, тя представя пътешествието си, така като че ли робството и насилието не са истинските владетели на съюза, като че ли не те са и осигурили световното внимание и кариера на знаменитост и медийно чуело. В издадената по късно книга тя фактически пропагандира мрака на безбожието опитвайки се да приравни болшевишкия елит с вярващия среден американец.

Може и да много грубо като изказване, но Саманта може би несъзнателно служи на пропагандата дори и с трагичната си смърт. Инцидента със самолета показва каква е съдбата на човешкия мир, така като самолета падна върху скали, такава е и съдбата на всичко, което хората искат да издигнат нагоре за да се възвисят над Божия Мир. Инцидентната смърт на дете е голяма трагедия, но още по голяма от нея е човешкия мир, който е другата форма на мрак и робство.

27Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои. (John 14:27)


Страница и на български

Думата за мир в НЗ се среща 86 пъти; ( ειρηνη ), корена ( ειρη* ) е в 137 стиха, като изглежда мира е широкоспектърно понятие касаещо всичко което е; добро, развива се и идва свисше.

Съставни на мира думи;

( ειρηνοποιοι ) миротворци

( προειρηκα ) предричам

( ειρηκοτος ) предсказвам

( εγειρηται ) расте, житото

( ειρηνευετε ) мирно, живеене

( επεχειρησαν ) предприеха, Лк.1:1

( ειρημενον ) казано, в Закона

( ειρηται ) казано, в Закона

( σπειρης ) отряд, "кохорта, полк"

Не успях да установя дали връзката на думата мир и думите за; казано, пророкувано е свързана в смисъла или с произхода си. Видях все пак, че мир навсякъде е свързан с личността на Бог, Иесус или Светия Дух. Мира не е свързан с писма до болен тиранин-милиционер. В писмото си Саманта правилно посочва, че земята е създадена на мир а не за робство. В последвалата и дейност този фактор е пропуснат и резултата бе трагедия, за нея, за баща и за всеки човешки мир. Трагедия върху камък, който ще изпълни целия свят.

http://www.youtube.com/watch?v=-V7s7kO42ok

Галерия снимки





Тагове:   мир,   смъртта,   Надеждата,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648234
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив