Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2008 23:56 - Възкръсналото тяло - описание
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 724 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.01.2012 17:10


Този постинг бе първата стъпка към намиране белегът на кайн. За това го оставям цял целеничък.

Разговарях с един човек, който ми преразказа за свидетелството на двете деца и убитата им майка в Египет, за това как идвал мъж с прободени ръце и възкресявал майката да кърми детето. На моите възражения, че информацията е от крайно несигурен източник, че никой не е виждал тези деца и жена, че е странно как всичко това е ставало под земята и как така кърменето е изисквало възкресение всеки път, тоест след края му жената отново е умирала, отговор не бе даден. Забелязах, че моята забележка пред други хора, "крайно съмнителен човек" засегна лично говорещия, но той нито за миг не се поколеба във вярата си и мисията си да разказва такива истории. За което, разбира се сега искам да благодаря, защото колкото и безсмислена да е тази история, колкото и доказваща заблудата на някой представящи се за вярващи да е това "свидетелство", все пак богоизбраниа намери откритие дори и в него.

Визуално смъртта и възкресението бяха най силното представени във филма "Страстите" на Мел Гибсън, картината наimage побоя и разпъването бяха не само ужасяващ хорър, но видимо тялото Му бе обезобразено. В следващите кадри на възкресението, следите от побоя и трънения венец бяха премахнати, но в едър план бе показана дупката от единия пирон, както Мел твърди негова е била ръката на кадъра с чука и пирона. Тази картина според мен е погрешна, боят и трънения венец, даже и обрязването бяха част от белезите на старото тяло което умря. Възниква въпроса, ако всички други рани, а боя и тръните бяха не по маловажни и пророкувани от самия кръст бяха изцелени, тогава защо стоят според разбиранията и дупките от пироните?

Извода според мен е ясен и кратък, възкръсналото тяло е ново тяло. Не случайно Мария Магдалена и учениците едвам го познаха, а някой едвам след като се разделиха. Новото тяло и дори лице бяха доста различни. Възкресението е изцеление за всички рани от боя, от тръните, обрязването и дори и пироните. Също така съм сигурен, че и брадата лисва в новото тяло, но няма директно указание, ангелите нямат бради, а възкръсналите тела трябва да са като техните, подобни като на елфите на Толкин. Обрязването е рана, която също бе изцелена, ангелите не се обрязват, а Авраам се обряза, не само за свидетелство, но и за да е съпричастен с Месията.

В описанието в НЗ няма никъде споменати следи от пироните, като Тома и другите ученици докоснаха ръката за да усетят пулса и ребрата за да напипат костите, това бе нужно за да се докаже, че той не е дух а реален човек.

Още за брадата, както знаем да се обръсне юдейн е върховна обида и унижение, защото това значи не толкова лично, но обида на Бога, на който той служи. Някой цитират пасажа в Исая в който се казва;

6  Гърба си дадох на биене, И бузите си на скубачите на косми; Не скрих лицето си от безчестие и заплювания. (Isa 50:6)

Явно се говори за Иесус, но не това скубане е причината за липса на брада, предполагам с брадата се представя Словото. Липсата на брада показва прието вътре Слово, за това насилственното бръснене е върховно унижение. Предполагам назирейството, при което всички косми и брадата се бръснат символизира това, приемане на Словото в тялото. Давидовите слуги бяха унижени от амонците с бръснене. Светенето на лицето на Мойсей, след слизането от планината предполагам е съспътствало премахване на брадата. Описанието на гласа чут от Йоан в Откровение1 е явно на Иесус, неговото лице също свети, като преди това се споменава само за коса, но не и за брада.



Тагове:   тяло,   описание,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648256
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив