Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2008 19:55 - Направи си сам, химическо оръжие, атомна бомба
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2214 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ще продължа идеята от предния пост , без да цитирам конкретна статия. Опасността да се ползват самоделни и атомни или химически оръжия от хора терористи или отделни групи е също мит, за който съм чувал да се споменава от проповедници.

Химическите бойни отровни вещества са напълно безполезни на фронта и могат да има приложение само в затворени помещения и обекти, разпръсването на каквато и да е отрова или зараза, подобно на статията в предни пост в атмосферата, е безполезно. То тя ще бъде бързо отнесена от вятъра и водата или бързо ще се окисли при силно слънце както сегашното. Тоест на фронта ще е напълно невъзможно и ненужно да се ползват биологически и химически отровни вещества, те могат да имат приложение само в случаи както до преди няколко години в московско кино терористи взеха заложници, и специалните части пробиха дупка в стената и обгазиха помещението, в което е нямало вентилация. Друг случай който помня бе обгазяването на токийското метро, като за целта бе извършена старателна подготовка, бе запален газ във вентилацията и то от служители на метрото членове на терористична групировка, като изходите също бяха блокирани. Тези два случая изчерпват успешните приложения на отровните вещества. Прилагането им на фронта през първата световна война бе напълно безрезултатно, освен психологическия елемент, който в момента се опитвам да разруша. Последвалите практики като в Етиопия 1938 г. от италианските фашисти доказаха тоталната безполезност на газове в горещ климат, ограничени успехи имаха няколко нападения от главорезите на Садам срещу кюрдите, които хвърляли отрови в заключени къщи в селата и разбира се жертви бяха само старци и деца, които не разбирали какво става или се боели да излязат на улицата където ги чакали с калашници. Надявам се с тези два поста психоза или каквито и да е опасения от биологическо и химическо оръжие да са преодолени.

Атомната бомба вече е реално и унищожително оръжие, в този коментар все пак ще се опитам да разсея съмненията, че терористи могат да се сдобият или да си направят самоделка атомна бомба. Производството на такава бомба е възможно но не е по силите на малка група хора, просто за да се направи и ползва са необходими много хора, а както знаем ако една тайна я знаят много хора тя вече не е тайна. Това е нашето спасение, властите винаги ще надушат кои правят такава бомба, ще се разчуе навсякъде дори и в чужбина, ако се започне такова дело. Първо трябва да се обогати урана и плутония, това огромни маси руда които се преработват в голям завод със сложна техника произведена и обслужвана от много хора, ако те не служат на някое правителство няма начин такова нещо да се върши скрито. Тук идва въпроса, а могат ли терористи да се сдобият с такъв обогатен уран и да си измайсторят бомбата? Пак идва проблема, че самия уран не е барут да се сипе в торба или сандък, а трябва да се съхранява в специална камера включена към захранване и наблюдавано от специалисти непрекъснато. урана е като птичка, която може да излети и дори да облъчи хората наоколо, терориста отново се сблъсква с проблема на многото хора наоколо, което или ще го издаде или той самия няма да им има доверие за такова дело. Дори и да е произведена бомбата тя отново не може да се носи току така, трябва да се съхранявана отново в специална капсула или камера, да се наблюдава и проверява периодично и след максимум седем години урана се рециклира, тоест срока и на годност изтича, прави се нова бомба. Надявам се тази оскъдна информация да е успокоила по притеснителните читатели. Извода е, че ако ще мрем от бомба, то тя ще е пусната от нечия армия, а не от банда фанатици.



Тагове:   оръжие,   Направи,   бомба,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645950
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив