Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2008 20:11 - Богомилски легенди - Николай Райнов
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5272 Коментари: 3 Гласове:
0



Това рядко издание намерих на сергия втора употреба на "Славейков", извадих 10 лева защото се сетих, че в предния пост, (този за chrom ще го махна), забравих да критикувам и напъните да се митологизира една напълно измислена религия, тази на т. н. "богомили". Мита за богомилството възниква от основателя на "Бялото братство" П. Дънов. Естествено преди Дънов никой не е чувал за подобна глупост, но явно съм подценявал този гуру и неговите поклонници, които се оказва, че са свръх-активна паплач и като хлебарки пълзят дори и в миналото на религията и историята. Автора е човека отворил врата на окултизма и сектантството в литературните среди, въпреки отлъчването от страна на православната църква за богохулство срещу личността на Христос в негова тъпа книга.

От казаното до тук може би няма нужда да се продължава с критика, но ето какво ме смути и ще го разгледам по подробно друг път. В главата „Цар на мрака“ има описание на измислено сътворение на света от дявола и някакви дяволоподобни фигури имитиращи сатанинската троица. Нищо ново под слънцето, директна имитация на агностическите глупости още от древността постулиращи, че всичко материално е зло. Много по жалко и дори злепоставящо е мнението за Ева, била е първо жена на "сатанаил" но той я зарязал и Адам я забил докато се къпела гола в някакъв гьол, въпреки че тя въздишала за по духовния си тъпкач. Предполагам тази детайлна история е еманация на неговата идея за жените, неспособността му да се изявява с материални дадености го е тласнала по пътя на окултни и мистични страсти. Но да не се отклонявам, най интересното в тази не първа част е, че агностическото учение е фантастично и преработена версия на това сътворение, де демонизирано и изчистено от внушенията за злото на материята, в сътворението на света на "средната земя" на Толкин в „Силмарилион“.

В изданието, което купих („Логос“, 1994, Варна), има не по малко интересен предговор от неизвестен съвременен окултист, Елеазар Хараш, благодарение на този неопитен, но амбициозен смешник, се разкри тайната на богомилството, литературоисторична басня за подпиране на гнусна ерес.

Бизнеса с ментета обаче се развива все по широкомащабно и ударно, включени са и чуждестранни мощности за генериране на лъжи, като тази в Манчестър със съдействието отново на варненска връзка този път някой си, Юри Стоянов,

линк за "преводите"; http://www.medievalsources.co.uk/dualist.htm


Линкове за Райнов;

http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=268&WorkID=9821&Level=1

http://liternet.bg/publish4/nrainov/index.html

http://bgf.zavinagi.org/index.php/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9_%D0%A0%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D0%B2



Тагове:   николай,


Гласувай:
1



1. анонимен - ...
16.09.2008 11:14
Препоръчвам ти да прочетеш тази статия на Николай Райнов:

http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=176

Определено е разбирал някои неща човека и то в дълбочина.
цитирай
2. анонимен - богоизбранчо - защо демонстрираш ...
09.01.2009 00:46
богоизбранчо - защо демонстрираш толкова ниско
културно ниво на коментар?
Имаш само 2 цвята - черно и бяло - и цялото богатство и красота на митовете и приказките се изпарява! Събери поне малко обща култура!
цитирай
3. анонимен - Истинските Богоизбрани не се аф...
30.09.2011 15:01
Истинските Богоизбрани не се афишират пред света. За тях е важно Бог какво мисли за тях. Най-вероятно Вашето "божество" не е от най-читавите, след като Ви навява такива негативни мисли. Единствено Бог ни дарява с Любов! Другото е от лукавия...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648052
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив