Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2008 19:42 - Обикновен ню-ейдж, замисли се!
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2430 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 07.09.2008 19:52


Този пост е нещо като оценка на поста на потребителката doka. В него са показани няколко клипа от Vbox7 на тема ню ейдж и окултизъм, погрешно приемани за християнски. Според потребителката тези клипове трябва да накарат атеистите да повярват, но те пропагандират не вяра в Христос, а окултни практики на модерните шамани заменящи истинското Слово с бесовски лъжи.

Първото видео;

Започва с бърза смаяна на кадри и след няколко минути се появява самия гранд мастер, запитвач или антихрист Sid Roth, сайта му е. На този линк, още на предната страница виждаме абсурда да се предрече падането на берлинската стена и събитията на 9/11, такива предричания няма. Тоест, те са едва след събитията, предаването "It"s Supernatural TV" показва непотвърдени и неверни свидетелства. Силата на Roth е, че "работи“ с неизвестни хора, представяйки ги като доказани християни, което не е така. Ползва медиите за доказателство за християнско дело, а всъщност показва заблуди и лъжи, убедително внушавани. Възможно е някой от свидетелствата да са реални чудеса, но това не оправдава другите заблуди, които представя. Така че не мога да дам категорична оценка на предаванията, но факта че тези хора са прекалено неизвестни и живота им е доста добре прикрит, както и че свидетелството им е главно за възхвала на Сид-овото шоу, ме карат да поставя случая в графа "съмнително до доказване на противното". На видеото един от свидетеля първо се доказва като верен християнин, но в последствие, когато е в ада се оказва, че не бил точно християнин, нещо което ще се обясни по късно. Продължава се с главното! ужаси в ада, какъв ужас наистина, не е важно какъв е човека и каква е вярата му, а какво изпитва, направо ужас, 23 мин. Ужаси. Накрая се оказва, че е пратен на тия ужаси защото не вярвал в ада, тоест в предаването.

Целта на този клип е да се прокара духовните преживявания на умствено и сензитивно ниво, разказа и цялото шоу поставя целия духовен свят в една пропагандна машина на човешко възвеличаване и плътско дело. Предаването завършва с свидетелството на Roth, аз съм евреин от евреи, „направо съм потомък на Павел“, аз това онова, някакъв Исус се появи наоколо за това гле"йте предаването, щото иначе сте против мен и следователно Него.

Другите клипове няма да ги гледам този ми е достатъчен. Да се надяваме, че заблудените ще се обърнат от плътските си идеи към живия Бог, а не към ниско-бюджетни и еднотипни шоу-програми.

А за притчата за Лазар и богаташа в ада ще се разгледа по подробно, името Лазар е гръцката форма на Елеазар, първия първо-свещенник, Ааронов син умрял при първото си служение, остава да намеря кучетата и богаташите.



Тагове:   Обикновен,


Гласувай:
0



1. silencemurmur - заменящи истинското Слово с бесовски лъжи.
07.09.2008 19:55
Здравей.
Те пропагират нещо, което ти не пропагираш. Каква е разликата? Може би тяхният път да е добрия такъв, за да "прогледнат".

Ти вървиш по твоя и си щастлив. Нужно ли е да теглиш и други по него?

Ако това, което казвам "те разяри", ти показва, че пътя ти е още много дълъг.

Желая ти добър път и попътен вятър.

От време на време поглеждам страницата ти. Добре е направена. Но...... нали знаеш: всеки си чупи главата сам(а) като не се примирява с това, което е пред искането.

сърдечно Silence
цитирай
2. baletlnetpepas - Важното е Любов да има
08.09.2008 00:28
пък как ще я достигнат все тая.
За праведните широк е пътя божий, за грешните е тесен като копринен конец. Богоизбраний, на теб как ти се струва, широк или тесен е пътя?
цитирай
3. merita - По някога Сатана използува какви ли ...
08.09.2008 08:48
По някога Сатана използува какви ли не неща за да ни заблуди.В случая симного прав .Не всичко , коено е свързано с Христос е християнско.Много е важно да обръщаме внимание на тези неща и да се предпазваме от клопчиците на нашия враг!Поздрав!
цитирай
4. baletlnetpepas - Ако бог е един
08.09.2008 12:06
сатана не съществува!
цитирай
5. baletlnetpepas - Ако представлявам Сатаната
08.09.2008 17:02
то това не е станало въз основа на сключен с него договор.
цитирай
6. baletlnetpepas - Ако служа на някого
08.09.2008 17:31
то е доброволно с вяра, надежда и любов - към бога и към човека.
цитирай
7. baletlnetpepas - На кой...?
08.09.2008 17:52
На този, който служа!?
Не знам, най-често това е човек, който се обръща за помощ. Рядко го разпитвам за живота му. Просто правя каквото мога и не се обръщам на зад.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3646572
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив