Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2008 18:14 - Бийте камбаната – Пастор вярва в ада
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2399 Коментари: 4 Гласове:
0



Бийте камбаната – Пастор вярва в ада Журналистите са в шок. Пастора на Пейлин проповядва като евангелист.

Септември 11, 2008 – Ада вече е включен в изборите, И вече виждаме политиката и теологията да се срещат на президентската кампания.

Списание Newsweek в рубрика, "Belief Watch" в тазседмичното си издание отпечата статията, "A Religious-Right Revival," от Lisa Miller, където се твърди че идва време на възраждане на т. н. "Religious Right." - "религиозно дясно".

За първи път не се оплюва позицията на Gov. Palin по социалните въпроси. Дори само про-живот позицията и е окуражаваща за евангелските вярващи, но в тази публикация за първи път се намесва само вярата, не и социалните въпроси.

В пасажа има фраза отнасяща се изцяло до църковна доктрина;

Старшия пастор по време на проповед заявил, че всеки който не е спасен от Иесус ще посети ада.

В напечатаната статия в списанието цитата е поставен некоректно, "The senior pastor of Palin"s church preaches hellfire for anyone who isn"t saved by Jesus" – "Пастора на Пейлин праща неверниците на адски огън" в болдван шрифт на печатното и хартиено издание. За да се набие една част от статията с най компрометиращ характер.

После се обяснява, че пастора така проповядващ е от групата, „олд-скуул религиос десница“.

Нормалната християнска вяра изисква да се вярва в Библията и термина, „всеки неспасен от Иесус“ попада в полета до ада. Особено конкретен е Матей в 10:28 се казва като чели да не се страхуваме от списания и журналисти а от тези дето могат да ни вкарат в ада и да унищожат тялото и душата.

Има вярващи отричащи ада и спасителната роля на Евангелието, други отхвърлят вечното адово наказание. Идеите на инклусивизма и универсализма или анихилитионизма ( universalism and inclusivism or annihilationism ) са подкрепяни широко от медиите, но не и от евангелските вярващи като пастора на Пейлин.

Шокиращия елемент на статията е опит да се подрони евангелската истина и спасение осигурено чрез Христос и изповядвано от Сара.

Статията дори е като знак за другите медии да започнат кампания срещу Евангелието и вярващите в него. Изгражда се образ на зли и откачени фанатици от вярващите.





Тагове:   Камбаната,   пастор,


Гласувай:
0



1. baletlnetpepas - смятам че
11.09.2008 23:54
"he senior pastor of Palin's church preaches hellfire for anyone who isn't saved by Jesus" е не толкова "праща", колокото "проповядва".
Личното ми мнение е че човекможе да се спаси ако изпълни две изисквания Да обича бога и да обича ближния. Останалите неща са добавка
цитирай
2. baletlnetpepas - като погледнах оксфордския речник
12.09.2008 09:41
установих, че е като трето значение е дадено
To deliver (a sermon), т.е. може би повече доставя, от колкото праща
цитирай
3. jordanidis - едно е сигурно
18.09.2008 00:56
Според Писанието, Исус твърди, че никой не може до отиде при Отец, освен чрез Него. Явно е, че не говорим за любов към безличен Бог, но към познат и определен. :)
цитирай
4. анонимен - punkrocк
07.11.2008 23:27
Аз,ходя на протестантска църква,и е истина това,че който не е спасен и не се е покаял за греховете си,и не е следвал Господ Исус Христос с цялото си сърце,тук докато е бил на земята ще отиде в ада.Това си е истина,която пише в Божието Слово.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3650175
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив