Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2008 23:45 - Мир за нашето време
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1097 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.11.2008 19:20


image

Тази месианска фраза бе прогласена от британския премиер Невил Чембърлейн, след инициативата му да отиде до германия, там да се разбере с хер ефрейтор и след това пред камерите още на летището да се изгаври с народа си, като размаха на вятъра листче което било гаранцията за мира, който той така лесно и безпроблемно успя да спечели. Този мир все пак продължи по малко от година, за да се подготви най кървавата касапница позната в историята на двете страни. Винаги когато видя този боклук и се чудя кой ли е по виновен за тази война; той, ефрейтора или генералисимуса. Не по малко обезпокоително е че хората продължават да не си взимат поука и продължават с богохулството си да се воюват за мир, което всъщност означава че се готвят за война. Предполагам всички знаете, че точно 10 г. преди атаката на кулите-близнаци и президента Буш държа реч за "мир и сигурност". В този случай комичното е, че Буш каза това което хората искаха да чуят и съответно получиха каквото си заслужаваха. Заплахи, омраза, тероризъм и криза, изобщо ако видите човек да ви проповядва мир очаквайте война, ако пророкува сигурност, знайте че ще получите проклятия и проблеми.

Удивително е как хората в днешния свят сами създават собствените си проблеми подобно на Чембърлейн, отиде по своя инициатива да търси мир и създаде най кървавата война. Буш изговори мантрата на плебейте и те получиха за наказание, това което се опитваха да създадат сами без да разбират, че то идва от горе. Много хора наоколо, обикалят наляво надясно и в нета и по заведения за да търсят любов, но освен разочарования и отхвърляне друго не намират, накрая повечето сами си се оправят, статистиката на разводи и конфликти е вече повече от заплашителна. Днес хората имат все по организирано и напреднало здравеопазване, но аз поне освен психологическо промиване на мозъци от него друга полза не виждам, ако не се броят социалната активност на огромните суми завъртащи се там.

Така като политиците говорят за мир, а носят война, блудниците за любов, а предизвикват отхвърляне и омраза, така лекарите за здраве, а само разболяват и ограбват балъците.

В този пост ще засегна една друга тема тази за осигуровките, у нас те са задължителни, което значи че са си чист данък, и почти никакви разходи не покриват. Нека в началото да дам главния извод, ако искате да сте здрави не се осигурявайте и по възможност не плащайте задължителните осигуровки, без да престъпвате закона, аз му намерих цаката, мисля че всеки който се опита ще може. Причината за този пост станаха две събития в понеделник, емоцинализирана млада жена ми разказа за филма на „сиско“ на майкъл мур, каква трагедия е здравеопазването зад океана и как естествено за това не са виновни езичниците и манипулатори лекари до един гласуващи под строй за демократите, а президента. Следващия случай по сериозна дама ми разказа как смята да започне да се занимава с осигуровки, и ми цитира статистиката, у нас само 2% имат осигуровка живот, а в Швейцария почти всеки има средно по шест, в различни фондове. Това наистина ме впечатли, малко по късно обаче се сетих друго, от гражданите на конфедерацията почти всеки е съсобственик в някоя от многобройните банки които са свързани с тези застрахователни фондове, така че всеки се застрахова някъде, където има дял той или роднините му. Получава се като национална въртележка, пари се прехвърлят като пощенски пратки. това е и причината и там да няма фалирали банки, когато служителите са и съсобственици никой няма да почне да източва мангизи както другаде и да дели най много с няколко сенатора. Е вълната на либерализъм и откровена социална извратеност ги вее и тях и там се вкарват "политически" имигранти строят се джамии и хората са предали ценностите на калвинизма и лутеранството, но може кризата да ги стресне и да се оправят.

Сянката на фалита падна и върху гиганта в застраховането AIG

Фалитът на IndyMac Аржентина национализира частните пенсионни фондове


Идеята да се зида с тухли неща които трябва да са от камъни е още от времето на вавилонската кула, кирпичния заместител на камъка в Ерусалим се прояви за кратко по времето на Навуходоносор. Но мира и сигурността в Евангелието са изцяло обсебени от Иесус и неговото Слово.

На гръцки думата за мир, като на еврейски освен липса на война означава и успех, сигурност, напредък и прочее хубавинки. ( *ειρη* ) Ейре името на ирландски на Ирландия. се срещна в цели 137 стиха, може и да е в повече но реших да копирам целия списък тук, защото мира е нещо което идва изцяло от Иесус и вярвам неговия мир да дойде на всички четящи. Само за уточнение, на много места ейре е част от дума която е по специална за говорене предричане и казване, в нашия език разликите са трудно доловими, но на гръцки -Евангелски предполагам че нещата изговорени от Иесус и влезли в учениците му са мир.

Мирът не е нещо което човек чувства мисли или мечтае, той е това което Иесус е изговорил в тези 137 стиха. Сигурността е в това което сме приели за вярно от тези цитати.

Допълнение;

думите с корен ( *ειρε* ) саъщо не са малко и към тези 130 стиха трябва да се добявят още 69, поради големия им брой няма да ги пействам.


9Блажени миротворците, защото те ще се нарекат Божии чада. (Matt 5:9)

13И ако домът бъде достоен, нека дойде на него вашият мир; но ако не бъде достоен, мирът ви нека се върне към вас. (Matt 10:13)

34Да не мислите, че дойдох да поставя мир на земята; не дойдох да поставя мир, а нож. (Matt 10:34)

25Ето предсказах ви. (Matt 24:25)

75И спомни си Петър думата на Исуса, Който беше рекъл: Преди да изпее петелът, три пъти ще се отречеш от Мене. И той излезе вън и плака горко. (Matt 26:75)

27и спи и става нощ и ден; а как никне и расте, той не знае. (Mark 4:27)

34А Той й рече: Дъщерьо, твоята вяра те изцели; иди си с мир, и бъди здрава от болестта си. (Mark 5:34)

50Добро нещо е солта; но ако солта стане безсолна, с какво ще я подправите? Имайте сол в себе си, и мир имайте помежду си. (Mark 9:50)

23А вие внимавайте; ето, предсказах ви всичко. (Mark 13:23)

1Понеже мнозина предприеха да съчинят повест за съвършено потвърдените между нас събития, (Luke 1:1)

79За да осияе седящите в тъмнина и в мрачна сянка; Така щото да отправи нозете ни в пътя на мира. (Luke 1:79)

14Слава на Бога във висините, И на земята мир между човеците, в които е Неговото благоволение. (Luke 2:14)

24и да принесат жертва според казаното в Господния закон "две гургулици, и две гълъбчета". (Luke 2:24)

29Сега, Владико, отпущаш слугата Си в мир. Според думата Си; (Luke 2:29)

12А Исус в отговор му рече: Казано е: "Да не изпитваш Господа твоя Бог". (Luke 4:12)

50И рече на жената: Твоята вяра те спаси; иди си с мир. (Luke 7:50)

48А Той й рече: Дъщерьо, твоята вяра те изцели; иди си с мир. (Luke 8:48)

5И в която къща влезете, първо казвайте: Мир на тоя дом! (Luke 10:5)

6И ако бъде там някой син на мира, вашият мир ще почива на него; но ако няма, ще се върне на вас. (Luke 10:6)

21Когато силният въоръжен човек пази двора си, имотът му е в безопасност. (Luke 11:21)

51Мислите ли, че съм дошъл да дам мир на земята? Не, казвам ви, но по-скоро раздяла. (Luke 12:51)

32Иначе, докато другият е още далеч, изпраща посланици да искат условия за мир. (Luke 14:32)

38Благословен Царят, Който иде в Господното име; мир на небето, и слава във висините! (Luke 19:38)

42Да беше знаел ти, да! ти, поне в този [твой] ден, това което служи за мира ти! но сега е скрито от очите ти. (Luke 19:42)

13И като отидоха, намериха както им беше казал; и приготвиха пасхата. (Luke 22:13)

36И когато говореха за това, сам [Исус] застана посред тях и каза им: Мир вам! (Luke 24:36)

18защото петима мъже си водила, и този, който сега имаш не ти е мъж. Това си право казала. (John 4:18)

65И каза: Затова ви рекох, че никой не може да дойде при Мене ако не му е дадено от Отца. (John 6:65)

13Но Исус бе говорил за смъртта му; а те мислеха, че говори за почиване в сън. (John 11:13)

50И зная, че онова, което Той заповядва, е вечен живот. И тъй, това, което говоря, говоря го така, както Ми е казал Отец. (John 12:50)

27Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои. (John 14:27)

29И сега ви казах [това] преди да е станало, та когато стане, да повярвате. (John 14:29)

15Не ви наричам вече слуги, защото слугата не знае що върши Господарят му; а вас наричам приятели, защото ви явявам всичко що съм чул от Отца Си. (John 15:15)

33Това ви казах, за да имате в Мене мир. В света имате скръб; но дерзайте Аз победих света. (John 16:33)

19А вечерта на същия ден, първия на седмицата, когато вратата на [стаята], гдето бяха учениците, беше заключена поради страха от юдеите, Исус дойде, застана посред, и каза им: Мир вам! (John 20:19)

21И Исус пак им рече: Мир вам! Както Отец изпрати Мене, така и Аз изпращам вас. (John 20:21)

26И подир осем дни учениците Му пак бяха вътре, и Тома с тях. Исус дохожда, като беше заключена вратата, застана насред, и рече: Мир вам! (John 20:26)

16но това е казаното чрез пророк Иоила: - (Acts 2:16)

1А някой си човек на име Анания, с жена си Сапфира, продаде имот, (Acts 5:1)

26На следния ден той им се яви, когато [двама от тях] се биеха, и като искаше да ги помири, каза: Човеци, вие сте братя; защо се онеправдавате един друг? (Acts 7:26)

24А Симон в отговор рече: Молете се вие на Господа за мене, да не ме постигне нищо от онова що рекохте. (Acts 8:24)

31И тъй по цяла Юдея, Галилея и Самария църквата имаше мир и се назидаваше, и, като ходеше в страх от Господа и в утехата на Светия Дух, се умножаваше. (Acts 9:31)

1Имаше в Кесария един човек на име Корнилий, стотник от така наречения италийски полк. (Acts 10:1)

36Словото, което Той прати на израилтяните та им благовестяваше мир чрез Исуса Христа, (Който е Господар на всички), (Acts 10:36)

20А [Ирод] беше много разгневен от тирците и сидонците; и те дойдоха единодушно при него, и, като спечелиха [поддръжката] на царския постелник Власта, просеха помирение, защото тяхната област се хранеше от царската. (Acts 12:20)

34А че Го е възкресил от мъртвите, никога вече да се не връща в изтлението казва така: "Ще ви дам Верните милости, [обещани] на Давида". (Acts 13:34)

40Затова внимавайте да не би да [ви] постигне казаното от пророците: (Acts 13:40)

33И след като преседяха [там] известно време, братята ги оставиха с мир да се върнат при ония, които ги бяха изпратили. (Acts 15:33)

36И началникът съобщи думите на Павла, [казвайки]: Градските съдии са пратили да ви пуснем; сега, прочее, излезте и си идете с мир. (Acts 16:36)

28защото в Него живеем, движим се и съществуваме; както и някои от вашите поети са рекли: "Защото дори Негов род сме". (Acts 17:28)

13А някои от юдейските скитници заклинатели предприеха да произнасят името на Господа Исуса на тия, които имаха зли духове, казвайки: Заклевам ви в Исуса, когото Павел проповядва. (Acts 19:13)

38наскърбени най-много за думата, която каза, че няма вече да видят лицето му. И го изпратиха до кораба. (Acts 20:38)

31И когато щяха да го убият, стигна известие до хилядника на полка, че целият Ерусалим е размирен. (Acts 21:31)

2И като го повикаха, Тертил почна да го обвинява, като казваше: Понеже чрез тебе, честити Феликсе, се радваме на голямо спокойствие, и понеже чрез твоята предвидливост се поправят злини в тоя [наш] народ, (Acts 24:2)

1И когато бе решено да отплуваме за Италия, предадоха Павла и няколко други затворници на един стотник на име Юлий, от Августовия полк. (Acts 27:1)

7до всички в Рим, които са възлюбени от Бога, призвани да бъдат светии: Благодат и мир да бъдат с вас от Бога, нашия Отец, и Господа Исуса Христа. (Rom 1:7)

10а слава и почест и мир на всеки, който прави добро, първо на юдеина, [после] и на гърка. (Rom 2:10)

17И те не знаят пътя на мира", (Rom 3:17)

18[Авраам], надявайки се без [да има причина за] надежда, повярва, за да стане отец на много народи, според реченото: "Толкова ще бъде твоето потомство". (Rom 4:18)

1И тъй, оправдани чрез вяра, имаме мир с Бога, чрез нашия Господ Исус Христос; (Rom 5:1)

6Понеже копнежът на плътта значи смърт; а копнежът на Духа значи живот и мир. (Rom 8:6)

15Защото казва на Моисея: "Ще покажа милост, към когото ще покажа, и ще пожаля, когото ще пожаля". (Rom 9:15)

29И както Исаия е казал [в] по-предишно [място: ]"Ако Господ на Силите не би ни оставил потомство, Като Содом бихме останали и на Гомор бихме се оприличили". (Rom 9:29)

15И как ще проповядват, ако не бъдат пратени? Както е писано: - "Колко са прекрасни Нозете на тия, които благовествуват доброто!" (Rom 10:15)

18ако е възможно, доколкото зависи от вас, живейте в мир с всичките човеци. (Rom 12:18)

17Защото Божието царство не е ядене и пиене, но правда, мир и радост в Светия Дух. (Rom 14:17)

19И тъй, нека търсим това, което [служи] за мир и за взаимно назидание. (Rom 14:19)

13А Бог на надеждата да ви изпълни с пълна радост и мир във вярването, тъй щото чрез силата на Светия Дух да се преумножава надеждата ви. (Rom 15:13)

33А Бог на мира да бъде с всички Вас. Амин (Rom 15:33)

20А Бог на мира, скоро ще смаже сатана под нозете ви. Благодатта на нашия Господ Исус Христос да бъде с вас. (Rom 16:20)

3Благодат и мир да бъде на вас от Бога нашия Отец и от Господа Исуса Христа. (1Cor 1:3)

15Но, ако невярващият напусне, нека напусне; в такива [случаи] братът или сестрата не са поробени [на брачния закон]. Бог, обаче, ни е призвал към мир. (1Cor 7:15)

33Защото Бог не е [Бог] на безредие, а на мир, както и [поучавам] по всичките църкви на светиите. (1Cor 14:33)

11затова никой да го не презира. Но изпратете го с мир да дойде при мене, защото го очаквам с братята. (1Cor 16:11)

2Благодат и мир да бъде на вас от Бога, нашия Отец, и Господа Исуса Христа. (2Cor 1:2)

3Не казвам това за да [ви] осъдя; защото по-напред казах, че сте в сърцата ни, така щото да бъдем заедно и като умрем и като живеем. (2Cor 7:3)

9и Той ми рече: Доволно ти е Моята благодат; защото силата Ми в немощ се показва съвършена. И тъй, с преголяма радост по-добре ще се похваля с немощите си, за да почива на мене Христовата сила. (2Cor 12:9)

2Както, когато бях при вас втори път, ви предупредих така и сега, когато не съм при вас, предупреждавам тия, които отнапред са съгрешили, и всички други, че, ако дойда пак, няма да пощадя, (2Cor 13:2)

11Най-после, братя, здравейте. Усъвършенствувайте се, утешавайте се, бъдете единомислени, живейте в мир; и Бог на любовта и на мира ще бъде с вас. (2Cor 13:11)

3Благодат и мир да бъде на вас от Бога Отца и [от] нашия Господ Исус Христос, (Gal 1:3)

9Както ей сега казахме, така пък го казвам: Ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет. (Gal 1:9)

22А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност, (Gal 5:22)

7Недейте се лъга; Бог не е за подиграване: понеже каквото посее човек, това ще и да пожъне. (Gal 6:7)

16И на всички, които живеят по това правило, мир и милост да бъде на тях и на Божия Израил. (Gal 6:16)

2Благодат и мир [да бъде] на вас от Бога, нашия Отец, и [от] Господа Исуса Христа. (Eph 1:2)

14Защото Той е нашият мир, Който направи двата [отдела] едно, и развали средната стена, която ги разделяше, (Eph 2:14)

15като в плътта Си унищожи враждата, [сиреч], закона със заповедите му [изразени] в постановления, за да създаде в Себе Си двата в един нов човек, и [тъй] да направи мир, (Eph 2:15)

17И като дойде благовествува мир на вас, които бяхте далеч, и мир на тия, които бяха близо; (Eph 2:17)

3и се стараете в свръзката на мира да опазите единството в Духа. (Eph 4:3)

15и с нозете си обути с готовност чрез благовестието на мира. (Eph 6:15)

23Мир на братята, и любов с вяра, от Бога Отца и Господа Исуса Христа. (Eph 6:23)

2Благодат и мир да бъде на Вас от Бога, нашия Отец и от Господа Исуса Христа. (Phil 1:2)

7и Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христа Исуса. (Phil 4:7)

9Това, което сте и научили, и приели, и чули, и видели в мене, него вършете; и Бог на мира ще бъде с вас. (Phil 4:9)

2до светите и верни братя в Христа, [които са] в Колоса: Благодат и мир на вас от Бога, нашия Отец, [и Господа Исуса Христа]. (Col 1:2)

20и чрез Него да примири всичко със Себе Си, и земните и небесните, като въдвори мир чрез Него с кръвта, [пролята] на Неговия кръст. (Col 1:20)

15И нека царува в сърцата ви Христовият мир, за който бяхте и призвани в едно тяло; и бъдете благодарни. (Col 3:15)

1Павел, Сила и Тимотей до солунската църква в Бога Отца и Господа Исуса Христа: Благодат и мир [да бъде] на вас. (1Thess 1:1)

3Когато казват: Мир и безопасност! тогава ще ги постигне внезапно погубление, като болките на непразна жена, и никак няма да избягнат. (1Thess 5:3)

13и да ги почитате твърде много с любов заради делото им. Живейте мирно помежду си. (1Thess 5:13)

23А сам Бог на мира да ви освети напълно; и дано се запазят непокътнати духа, душата и тялото ви без порок, до пришествието на нашия Господ Исус Христос. (1Thess 5:23)

2Благодат и мир да бъде на вас от Бога Отца и Господа Исуса Христа. (2Thess 1:2)

16А сам Господ на мира да ви дава мир всякога и всякак. Господ да бъде с всички ви. (2Thess 3:16)

2до Тимотея, истинското ми чадо във вярата; Благодат, милост, мир от Бога Отца и от Христа Исуса, нашия Господ. (1Tim 1:2)

2до Тимотея, възлюбеното ми чадо: Благодат, милост, мир [да бъде с тебе] от Бога Отца и от Христа Исуса, нашия Господ. (2Tim 1:2)

22Но отбягвай младежките страсти; и заедно с тия, които призовават Господа от чисто сърце, следвай правдата, вярата, любовта, мира. (2Tim 2:22)

4до Тита, истинното ми чадо по общата ни вяра: Благодат и мир [да бъде с тебе] от Бога Отца и Христа Исуса, нашия спасител. (Titus 1:4)

3Благодат и мир да бъде на вас от Бога, нашия Отец и Господа Исуса Христа. (Phlm 1:3)

13А кому от ангелите е рекъл някога: - "Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие"? (Heb 1:13)

3Затова ние, повярвалите, влизаме в тая почивка; както рече [Бог: - ]"Така се заклех в гнева Си: Те няма да влязат в Моята почивка"; ако и да са били свършени делата [Му] още при основаването на света. (Heb 4:3)

4Защото нейде си е говорил за самия [ден] така: "И почина си Бог на седмия ден от всичките Си дела"; (Heb 4:4)

7[затова] Той пак определя един ден, "днес", като казва толкоз време по-после чрез Давида, както вече рекохме: "Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си". (Heb 4:7)

2комуто Авраам отдели и десетък от всичката [плячка -] тоя, който е първо, по значението [на името му], цар на правда, а после и салимски цар, цар на мир, (Heb 7:2)

9после казва: "Ето, дойдох да изпълня волята Ти". [Ще каже]: Той отмахва първото, за да постанови второто. (Heb 10:9)

15А и Светият Дух ни свидетелствува [за това;] защото след като е казал: - (Heb 10:15)

31С вяра Раав блудницата не погина заедно с непокорните, като прие съгледателите с мир. (Heb 11:31)

11Никое наказание не се вижда на времето да е за радост, а е тежко; но после принася правда като мирен плод за тия, които са се обучавали чрез него. (Heb 12:11)

14Търсете мир с всички и онова освещение, без което никой няма да види Господа. (Heb 12:14)

5Не се впримчвайте в сребролюбието; задоволявайте се с това, що имате, защото сам [Бог] е рекъл: "Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя"; (Heb 13:5)

20А Бог на мира, Който чрез кръвта на единия вечен завет е въздигнал от мъртвите великия Пастир на овцете, нашия Господ Исус, (Heb 13:20)

16и някой от вас им рече: Идете си с мир, дано бъдете стоплени и нахранени, а не им дадете потребното за тялото, каква полза? (Jas 2:16)

17Но мъдростта, която е отгоре, е преди всичко чиста, после миролюбива, кротка, умолима, пълна с милост и добри плодове, примирителна, нелицемерна. (Jas 3:17)

18А плодът на правдата се сее с мир от миротворците. (Jas 3:18)

2[избрани] по предузнанието на Бога Отца, чрез освещението на Духа, [за да сте] послушни и [да бъдете] поръсени с кръвта Исус Христова; благодат и мир да ви се умножи. (1



Тагове:   мир,   нашето,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3633823
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив