Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2008 23:08 - История на Човешкия Син
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1028 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.10.2008 01:27


image

Колкото и да е странно, но новото време или на английски, The New Age е понятие, което се среща в Евангелието. Днес това понятие се среща за окултизъм и езичество. След идването на Духа на петдесятница ние имаме наистина ново време или следващо време. За това съм споменавал в този пост. Идеята за ново време е неслучайно наблегната от Йоан, за юдеите наистина настъпи ново време за служение на Господ. За другите хора разликата беше изцяло положителна, но за юдейна Евангелието беше културен шок, който не бе преживян от всички.

В тричасовия филм продължение на MEGIDDO II -The New Age започва със снимка и реч на "ефрейтора", най ясната дефиниция на нюейджа. Следва идеята за друг човек от змията в Едем. Следва Солженицин, който заявява, че проблемите на следвоенна Русия са поради греховете им. Следва кратка, но много ценна поредица на християнските основатели на Америка, на християнските ценности при основаването на училищата сега известни университети, дори и на речника на Уебстер сега тотално дехристиянизиран. В това продължение се появи свежо лице, легендарния Кент Ховинд. И освен една две издънки филма е доста по добър.

Ето и "апостолите" на езическата вяра;

Anne Hutchinson, тя е причината за легендата за "лова на вещици", жената е била окултистка и измамничка и е била изгонена от колонията където е живеела охолно на общински средства. Това за в бъдеще ще се превърне във белега на всякаква мерзост и нечистота, държавните средства. Самата идея за "уитч хънт" обаче е популяризирана от Nathaniel Hawthorne в "The Scarlet Letrer". Този случай е показател за деградацията на Америка, в книгата си по късно филмирана с Деми Мур, Хоторн предрича и новата истина, която ще поквари Америка.

Affidavit of Mrs. M. Fox 1848 е рождението на модерния спиритизъм, която с дъщерите си е пътувала с известен цирк. Говоренето с духове не е новост, но те именно изваждат контактьорството на театралната сцена, което до тогава е покрито, за да не се разпространяват личните тайни на балъка и да се наблегне на личната връзка. Духовете за първи път се представят във шоу като реални участници, на паметника на къщата където са започнали представленията спиритистите добавят идеологическия лозунг, "There is no death, there are no dead" като реклама на духовете. Теза повтаряна и от дуги контактьори, за пи-ар на бесовете.

Dr. Quimby основава движението "New Thought" сега ню еидж, според авторите на филма. Именно той е откривателя на хипнозата. Такива изпълнения е имало и преди, но той ги превръща в медицина. Смущаващото е, че Куимби не се отказва от Иесус и винаги е твърдял, че действа чрез неговото име, като се замисля не е изключено човек обсебен от бесове да бъде "хипнотизиран" някак си и бесовете изгонени, но той именно едва ли е такъв случай. Негова пациентка е основателка на спиритически църкви, Mary Baker Eddy. В книгата си "Science and Health" за първи път имаме директна атака на Библейския текст, не интерпретацията, с изброяване на "грешки" и прокламиране на езически идеи като християнски.

Andrew Jakson Davis е откривателя на духовното око, това е станало в Пикипси от където също е "грабнат" в близка планина и е получил магическа пръчка от шведа Emanuel Swedenborg. Подобно на всички изброени по горе освен Куимби той също се прочува със неадекватните си възгледи за смъртта. Той е интересна личност, защото в някой от книгите си той твърди, че не трябва да вярваме на духовете, които могат да заблуждават и лъжат, другото интересно е, че първите масонски изображения според филма са със буквата "G" , за Гален, приписвани на него. Според филма той е изобретател на "автоматичното писане" под въздействието на духове или поне му се приписва. Дейвис контактува с духа шведа, става популярен с лекции за изкривяване на науката, философията и богословието и е основател на така наречения универсализъм.

Karl Jung също е твърдял за контакти с духове, Фроид също споменава за тях. Много посетители на митинги на ефрейтора твърдят, че са получвали демонично усещане или масова психоза.

По натам се прави съпоставка на новата раса на нацизма, с идеите на ню ейджа за това, че човека е бог. Интересното е, че в католическия официален катехизис има фраза казваща, че Господ е станал човек за да може човека да стане бог. Тази доктрина би трябвало да се разгледа по подробно. Като съм споменавал в предни открития първоначално човек е бил по скоро ангел отколкото човек. Това означава странната фраза, че Адам ще умре когато яде от познаването. След това там където се твърди и интерпретира, че човека получава дрехи от кожа на мястото на смокиновите листа, всъщност се казва че човека получи кожа, а не дрехи от кожа. Знам че е странно, но това е което текста казва. Смокинята, с която се покриха беше не толкова костюм, а позиция на земята сред материалния свят. Кожата от Бог бе да ги направи напълно материални същества.

В НЗ Иесус говори за себе си като "Човешкия син", Иесус не беше заместител на Адам, а заместител на Кайн, именно Кайн трябваше да бъде заместител на човека. Знаем че Кайн се провали, а Иесус бе провален отвън за разлика от него. Там където Павел говори за новия Адам, всъщност става въпрос за новия заместител на Адам, това е Човешкия син в НЗ. Роден от Човека за да го замести.

Ето защо фразите от рода че Иесус е 100% човек и 100% Бог са неправилни. Правилно е да се каже, че Иесус бе Бог, който живя изцяло като човек, от раждане до смърт. Иесус не стана човек, той преживя човешки живот, "бе изкушен във всичко", както казва Павел, но Той си бе Бог, който свърши работата на Кайн. Да възстанови неговата загубена позиция на роден човек. За това както Бог не е човек, така и човек не може да стане Бог, човек достига до Бога чрез Човешкия Син.

Ироничното е че за да стане човек бог, той трябва да повтори буквално Иесусовия живот, от непорочно зачатие, перфектен живот до кръстна смърт и възкресение и дори възнесение :-). Все пак може да се каже, че когато умря Иесус стана човек, издигнат на кръста Той стана грешен и това беше момента да бъде човек.

Така че не само католическата доктрина не е коректна, но и евангелските лозунги са пресилени, да бъдеш човек

Първото "изгубено звено" е човека от Piltdoun измама направена от Charles Dawson, дори и след неговото изобличаване хората продължават да вярват в "изгубеното звено". Успеха на Чарли се дължи на силната окултна подкрепа на малко известна личност, Pierre Teilhard de Chardin, католически свещеник и съучастник в изработката на ментето и най вече именно той използва връзките си с окултни и журналистически кръгове за да внуши на науката откритието.

Повратна точка във възхода на ню ейджа е "The Aquarian Conspiracy" на Marilyn Ferguson в книгата движението е глобализирано като французина е на почетно доайенско място. Еволюцията и доказването на атеизма е само странично занимание на Тейард, истинската му борба е събаряне на християнството и демонизиране на обществото. Той е изобретател на фразата духът на земята. Оказва се, че демонизирания източен мистицизъм е разпространен с помощта на хора като Тейард. Всички тия гуровци и аскети са всъщност магестници и клошари, но с помощта на идеологията на заместителството на вярата в Словото са издигнати до философия и религия. Например будизма е бил морално учение, нищо особено, но именно европейци намират в него потенциала да се постави срещу Словото.

Във филма има обвинение срещу Били Греам, че и той е от групата на нюейджарите, но това е заблуда, Греам контактува с папата и езичници не защото е като тях, а защото той е носителя на Евангелието дори и до хора като папата.

Тед Търнър се оказва главния проповедник на обединената религия, дано Господ не закъснее да въздаде на него и зрителите му заслуженото.

Теософско общество е основано от Блаватская (Helena Blavatsky) смята се, че е по могъщо от колкото изглежда. Nenry S. Olcott е естествено западния и ментор и ПиАр, къде без западно влияние. Не е сигурно колко е истинския автор на "The Secret Doctrin", но последователите и са доста, както между хората, така и духове. Интересно е че ползваната от нея свастика е обърната от ефрейтора, но той със сигурност не се е отдавал на окултизъм, бил е като антихриста, покланял се само на властта.

"The book of the law" пак идва до нас чрез духовете от, които проповядват там за първи път за self love и узаконяват желанията като закон. Alester Crowley е обявен за най големия злодей от тогавашната преса. На негови ритуали се ползва шестолъчна звезда, до тогава е само като схема за формули. На негови сеанси е започнато да се пие кръв от котки, той е и автора на фразата "познай себе си" и други окултни философски лозунги. На албума "сарджент пепър" на Бийтълс неговата муцуна е горе в ляво. Това признавам ми подейства като студен душ, аз съм голям почитател на ретрото и особено на Бийтълс, но не очаквах да имат сериозна връзка с такъв изверг. Нещата не свършват с това Джими Пейдж купил къщата на Краули. Той е и изобретателя на New Aeon, както и на идеята да се намали насилствено населението. image

Връзките на рокмузикантите със сатанисти ще се разглеждат по подробно за в бъдеще. За сега теорията ми е следната, дявола е като назгул обяздващ душите на хората. Но самата душа е тази която създава музиката, ездача я ползва за свои цели, но това не значи че тя е лоша по принцип, а че се покорява на зъл господар.






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3633670
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив