Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2008 19:50 - С благодарност на David Icke
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1101 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Оказва се че Дейви е започнал своята открита окултиска и езическа пропаганда с една интересна и единствена вярна констатация. Той е човек открил, че телевизията е средство за манипулация и душевно ограбване на хората и е решил да използва футболния си имидж за да се завърти и той в гнусния бизнес. На видеото можете да видите самовлюбената му и безсмислена пропаганда на самовъзвеличаване и повторение на журналистическо натрапване чрез медии. Все пак има нещо което в тези безсмислени брътвежи бяха от полза за Евангелието. Една мисъл ме издразни леко, и ме накара да осмисля пропагандата. В поста с предишния филм бе цитирана негова мисъл, в която той е крайно недоволен от това, че се твърди, че Иесус Христос е роден само от майка без земен баща. След като стотици други богове също са родени по подобен начин.

Това е една от манипулативните му твърдения, които не се забелязват, покрай откритията му че кралицата и са Буш са влечуги и прочее, но нещо ме накара да се замисля. Кога бяха измислени тези богове? Дали те не са само начин да се заблуждава публиката подобно на измислителите на боговете? Разбира се, че всяка идея за бог в нашия свят е непременно пречупена през представата за Иесус Христос. Всеки един от боговете цитирани от Айк е дериват на човешката идея за това какво е Иесус, какво той направи за хората, в един абсурден смисъл измислените богове евангелизират човешката идея на неразбиране на Христовата личност.

Този ход на мисли обаче не спря до тук, освен за личността на Христа дали и останалите човешки дела за боговете не са отговор на Христовите? Дали светите книги на Евангелието не са имитирани от писанията на окултистите, подобно на измислилите богове са измислени всички останали книги за богове. Повечето са отскоро все пак една книга е от по отдавна и за нея говорих тук. За корана първото ми мнение бе че е християнска книга изкривена от либерали, но благодарение на Дейви се замислих не само за автора, но и за читателите. Главния начин да разберем какво е искал да каже автора на една книга, е да разберем за какви читатели е написана. А корана е написан точно за хора като читателите на Дейви. Със сигурност корана е написан не в арабия, а в Европа от ученици на Тома Аквински, като теза, която догмата на тогавашната църква да обори за възвеличаване на собствената си схоластика.

Множество факти за това твърдение могат да се приложат. Първите преводи например са именно сред учени в Европа, в древността в арабските страни никой не може да чете и пише. Арабски книги и литература се появяват едва след втората световна, дори първите издания на корана в арабски страни е чак през 50-те години на миналия век. Дори и днес напълно грамотни са само малка част от населението на тези страни. И днес много официални документи са на английски. Можем да видим и как се извършва изучаването на корана, текстове се наизустяват след механично повторение в група, толкова е свещен текста, че няма нужда да бъде разбиран, осмислян и тълкуван, заизустява се звука и това те прави образован и вярващ. Окончателното становище е, че книгата има смисъл само в общество в което има "литературна култура", не в група в която хората пращат децата си на училища само ако се предлага храна и не ги тормозят с изпити и разходи за учебни материали. Самия начин на написване на корана е за хора които са образовани, а в арабските страни това става през 50-те и то само за малък елит. Погледнете например сегашното тълкуване, говорят се неща които нямат никакъв смисъл като духовни стойности и са изцяло зависими от личните идеи на хората.

Но да не отегчавам, в писанията на Тома Аквински, които засягат повече философията а не религията освен старт на измислената древногръцка философия, бе залепен и старта на една арабска религия, която по негово време е просто изкривяване на юдаизма, но благодарение на него тя получи книжовна основа.

В този пост може и да си поставям налудничави цели като Дейви да изобличавам илуминати, и нямам нищо против да ми се смеят като на него на видеото, но не мога да не му благодаря отново за прекрасната работа която свърши, както и на авторите на филма за нюейджа.



Тагове:   благодарност,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645949
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив