Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2008 02:24 - Легендата за седемте заспали
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1305 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 10.11.2008 02:24


image

За тази толкова разпространена легенда разбрах едва преди малко в една сензационна книга, в която се поставят въпроси за достоверността на историята, документите които тя ползва и дори противоречиви сведения за самите автори историци. Винаги съм се отнасял резервирано към култа за светците, но тук признавам бях крайно заинтригуван. Причината е не толкова в самото чудо, а в самата история на тази случка. Тя съвсем явно е част от спора за възкресението на тялото, преследваните младежи били зазидани, но когато сред християните се разпространил спора за възкресението на телата, пещерата била отворена и те сензационно подкрепили със седмократно доказателство християнското възкресение.

Да започна с моето мнение, въобще не вярвам на случката 100% измислица е, обаче тази история е много по ценна за вярата, защото тя издава каква измама са историята и философията в миналото, тя е и част от потвърждението за моята теза, че историята от преди 12-ти век е измислена. Европа с изключение на Испания изниква от тъмните векове на средновековието през 11-ти - 12 -ти век. И единственото обяснение е в катастрофи в близкия изток и преселване на народите от там през Кавказ и на запад и север. Предполагам всичко на север от Ливан е било замръзнала пермафроза, и няколко години след Иесус се е появила Сахара, ледовете на север са се стопили и това е предизвикало преселението. Знам че е прекалено революционно, но ето и доводите от тази история, ако тя е измислена а тя явно е такава, то ето и последствията или свързаните с нея митове;

1. Местоположението на Ефес не е според сегашното мнение. Град се е е намирал другаде, византийската история явно не е била толкова бляскава и велика, а турците не са били толкова нова народност в региона, никога не е имало Никея и никейски събор.

2. Идеята за злия император, за масовите гонения и изобщо за римската империя е мит и фалшифицирана измама от папите и измамниците в монашеските ордени от където произлизат документите за древността, след 12 век вече не могат да се измислят места и събития, както за тъмните несъществуващи векове.

3. Присъствието на тази случка в корана е убедително доказателство, че той не е написан толкова рано, не е писан от араби, а от европейци вероятно от обкръжението на Тома аквински.

4. Турския елемент в коран е очевиден, тази случка е едно от потвържденията за турското участие в написването на книгата. Другите са; остри критики към Византия или гърците, както и религиозни споровете с юдеи характерни повече за европейци и турци, не за араби.

Може би това няма да е единственото нещо, което някой хора ще оценят като показател че съм откачил и ли сънувам, ако някой може да постави доказателства за противното съм готов не само да ги приема, но дори да демонстрирам своята заблуда. Аз обаче съм търсил с години неща доказващи достоверността на някой от твърденията и не съм ги намирал, силно се съмнявам, че друг е намерил нещо повече освен поредната измислица. Преценил съм дали риска да бъда сметнат за луд или заблуден си струва и реших да го поема, дори признавам съм започнал да смятам противниците си за заблудени или измамници.

И така тази история е едно от доказателствата, че от времето на Христос все още няма 1000 години, велико преселение в Европа е имало и то е започнало малко след Христос поради катаклизмите засегнали Библейските земи.

Историята в Уикито




Гласувай:
0



1. zaw12929 - Съветвам ви
13.11.2008 21:29
най добронамерено да прочетете Ернст Мулдашев 1“От кого сме произлезли?”
2.”Трагично послание на древните”
3 “Матрицата на живот на земята”
4”В обятията на Шамбала”
написани след експедиции ., фиансирани от ООН
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649527
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив