Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2008 20:16 - Вечното евангелие за края на света
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 922 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.11.2008 20:29


image

Една добра и една много, ама много лоша новина за пророците на "последното време".

Много грамотно и неутрално написана статия за монашески ордени и вярвания в Италия през 13-ти век. За мен най интересно е описанието за възникване на идеите за края на света и изпълнение на старозаветни пророчества в наши дни, въпреки че целите на автора са по обобщаващи. Тази статия по косвен начин доказва или по скоро посочва моето за сега да го наречем откритие, че от времето на Христос има по малко от 1000 г. и историята от преди 13-ти век е яко фалшифицирана.

В Статията е отразена политическата ситуация в Италия, и борбите на папата с императора Фридрих, ситуацията е следната, папите са италианци управляващи от Рим, но местните искат светска власт която императора германец и предлага, в Германия обратното местните феодали искат повече самостоятелност на своя територия и само свещена власт на наследник на Петър от татък планините ги устройва. Ето и някой от фактите отразени не директно, но присъстващи в статията, номерирам за мое улеснение да не пропусна някое от множеството открития;

1. Идеята за край на света е от 13-ти век не случайно, когато някои започне да фалшифицира датата на документи с пророчески елементи в тях, внимава те да не са опровергани от историята по негово време. Така датите за край на света се слагат след времето на публикация.

2. Термина "край на света" за първи път се слага в документа "Вечното евангелие" на Йоахим Флорски или от Фиоре. Но само като край на Христовия свят и начало на света на духа, което никак не е ясно какво значи.

3. Първия антихрист Фридрих 2, който ще дойде от "север", тоест Германия. Ето от къде иде неразбирането, че север в Библията означава не посоката на земята а духовния свят.

4. Ако след няколко стотин години Лутер залюлява махалото обратно и обявява папата за антихриста, то сега е време да върнем пак махалото и да посочим светската власт за антихриста, като например Обама.

5. Явно от войните по онова време в Италия и Германия водени от едната страна от папата в Рим е излязъл мита за "Римска империя".

6. Нищенстващите ордени са всъщност петата колона на папата, шпиони и гърло резачи, възникват първоначално именно в Италия където папата е имал много големи трудности и врагове.

7. Пацифизма изповядван от тях е идеология изцяло в полза на папата, той се проповядва изключително в градовете в северна и централна Италия открито воюващи против Рим.

Статията се е концертирала повече върху философията на йоханизма, учение на лицемерен пацифизъм и политически ориентирано представяне на Христовото царство и идването на царството на светия дух, което ще замести не само стария, но и новия завет. Тази ерес е била разпространена само докато траели войните с императора, след спирането им някой от продължилите да експлоатират тази идеология свършили на кладата като еретици и назидание на не разбралите.

Ето и едно бонус откритие от тази статия, стиха често ползван от официалната армия на папата; „. . . Не мир дойдох да донеса а меч” (Мт.10:34) и Лк.22:36

( μαχαιρ*αν ) се среща в Евангелията само в тези два стиха и в историята на залавянето на Иесус. Други места, първата жертва е Йоановия брат Яков, следва началника на затвора опитал да се самоубие. В Римляни се дава и дефиницията на ножа, той е символ на войнска служба, получен е за символизъм, нещо като кортик. В Ефесяни имаме меча на духа, явно това не е символична формулировка, а начин да се ползването на дадения на вярващия дух. В Ев.4:12Словото Божие е по важно от прословутия двуостър меч, в гл.11 меча се избягва или е ползван срещу вярващите.

( ειρηνην ) В тази си форма мирът е някакво съединяване или нещо получаване. В Матея Иесус казва, че не е дошъл да служи на мира на земята, а на ножа на земята. Докато в Лука казва че мира няма да дойде от него на земята, а от него земята ще се раздели. Тази схизма в Иесус се прави за юдеите, те ще бъдат отрязани от мира, юдеите получаваха спасение по дефалут, ако са изпълнители на Закона, е вече няма да е така.

Ето истинския смисъл на прословутия меч донесен от Иесус, просто власт да се отрежат непослушната част от юдеите.


И на руски информация за абата пацифист, тоест агента на папата;

Гласувай:
0
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2481879
Постинги: 2248
Коментари: 801
Гласове: 3717
Архив