Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2008 21:57 - Коледа по време на криза
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 562 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.12.2008 22:00


image

Най добрата представа за това какво е Kоледа получих от филма "Хрониките на Нарния", когато героинята Луси попита фавъна за Коледа и като разбра, че в Нарния не е имало Коледа от много години, с детинска наивност възкликна нещо за липсата на подаръци. Сцената бе интересна, но тя показва много повече от детинската си наивност. Както обясних в няколко поста, Коледа е празника на възстановяване на стария ред, Санта Клаус на старонемски означава Свети Дух и неговото и идване и подаръците му са много по важно нещо. Коледата всъщност е логичното продължение на всички празници на Левит 23, именно тя се отбелязва за да покаже пълното възстановяване на света както е бил създаден. Иесус ни възстанови праведността, Светия Дух се предполага да възстанови на вярващия чистотата, а на осмия празник ще бъде възстановен и материалния свят. Ето защо даровете на Санта Клаус са много важни и ценни за децата на царството, те символизират идващото възстановяване на света. Не случайно той се отбелязва на деня след зимното "слънцестоене", новата година ще е както в древността по 360 дена и вече няма да има затъмнения на слънцето и луната и вечния живот ще бъде една безкрайна Коледа, в която цялото семейство на Бога ще се събере заедно.

Но да се върна на Нарния, страната където не е имало Коледа, като гледам пропагандата на хуманистите, не е чудно скоро и това да се случи и у нас. Все пак митологичния свят не е единственото място където не е имало Коледа, в много страни по света също не се празнува.

Събрал съм малка колекция от снимки на тези места, където никога не е настъпвала Коледа и никой няма подаръци от Санта Клаус, който между другото не е измислен от рекламни агенции а само се ползва от тях както виждаме с печалба, използва се правилното нещо за погрешна цел, предполагам за урок.

Тези снимки са най доброто което мога да покажа на света за Коледа, ето какво следва на места където не се получават коледни подаръци, очаквайте скоро и тук същото.

Класацията е по номера на бедност, според Обединените наций;

10 - Етиопия

9  - Нигерия

8  - Централноафриканска република

7  - Гвинеа Бисау

6  - Коморски острови

5  - Република Сомали

4  - Соломонови острови

3  - Зимбабве

2  - Либерия

1  - белгийско Конго

http://www.bogoizbrania.snimka.bg/album.php?album_id=315200



Тагове:   криза,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3651195
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив