Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2008 02:49 - Ден на човешките права, Ден на декларация на правата, и седмица на човешките права, 2008
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 679 Коментари: 0 Гласове:
0




image

Превод с Божията помощ bogoizbrania

Първоначално съобщение
Информационен отдел на секретариата
Декември 9, 2008

Ден на човешките права, Ден на декларация на правата, и седмица на човешките права, 2008
Прокламация на Президента на Съединените Американски Щати

Съединените Щати са основани на принципа на държавно уважение за правото на свободно изразяване, поклонение по собствен избор, и следване на идеалите на свободата. Както ние използваме непоклатимата важност на нашата конституционна декларация на правата, нашите мисли са насочени към тези чиито свободи не са осигурени. През Деня на човешките права, Деня на декларацията на правата и седмицата на човешките права, американците отбелязват дарените на всички от нашия Създател и потвърждават нашата дълбока просветеност да помогнем на тези чийто мечти за свобода и правосъдие са все още неосъществени и отхвърляни.

Във свободните общества всяка личност се третира с достойнство и с възможност да за реализация според дарбите си и резултата на труда си. В страни като; Беларус, Бирма, Куба, Иран, Северна Корея, Судан и Зимбабве, исканията за свобода са задушавани от тирания и деспотичност. Докато има хора борещи се за свободата, Съединените Щати ще ги подкрепят и ще говорят за тези, които нямат тази възможност

Свободата е вечно право за хората, Деня на човешките права, Деня на декларацията на правата и седмицата на човешките права, ние подновяваме посвещението си да сме съпричастни на каузата на правата и да се молим за деня когато светлината на свободата ще осияе човешките чада.

ЗА, ТОВА, АЗ, ДЖОРДЖ У. БУШ, Президент на Съединените Американски Щати, по силата властта дадена ми от конституцията и Закона са Съединените Щати, прокламирам Декември 10, 2008, като Ден на човешките права; Декември 15, 2008, като Ден на декларацията на правата; и седмицата започваща на 10, 2008, като седмица на човешките права. Аз призовавам народа на Съединените Щати да отбележат на тези дати необходимите церемонии и мероприятия.

В ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ГОРНОТО, АЗ полагам десницата си в този девети ден на Декември, в лето Господне две хиляди и осмо, и от независимостта на Съединените Щати на Америка 233!

GEORGE W. BUSH

# # #




Тагове:   ден,   седмица,   декларация,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648208
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив