Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2008 16:26 - Унитарианството на философията е от родилния и дом
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 809 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Философските понятия, на английски :The Kalam Cosmological Argument, което е ислямската доктрина за вечност и e част от представата за Бога. Има някои удивителни допирни точки или направо да си кажем съвпада като представа с изначалната философия на схоластиката възникнала с Тома Аквински, Thomas Aquinas и неговия аргумент, "uncaused cause", на латински не е толкова абсурдно звучението, но не бих рискувал да го преведа.

Този факт е доказателство за моето откритие за органичната връзка на средновековната схоластика и ранния ислям, които са възникнали едновременно като философия, взаимоиндуцирали са се и фактически са първите философии съществуващи, защото именно кръга около Тома Аквински е стартирал и Аристотелизма и "елинската" езическа философия. която разцъфва в малко по късно време сред живописния регион на Тоскана от изкусните ръце на либертанистите или просто нехристияните. Няма да разглеждам подробностите и разборките на този „калам аргумент“, за мен той е безсмислен, защото само вечността е мястото на където ще имаме някаква връзка с Бога. Някой разсъждения сигурно ще са интересни, но сложния и тежък език е способен да умори и дори такова мъжко съзнание като моето.

Откритието на това безспорно доказателство за измамата с 1100 години в летоброенето и единния родилния дом на всичката философия бе направено благодарение на един пост в теологичен блог за "доказване" на Бога и сътворението. Което е иронично и се надявам искрено да не предизвика някакъв гняв с наглостта си.



Тагове:   дом,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648814
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив