Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2008 17:17 - Третия райх все още е в германските училища
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 824 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.12.2008 17:42


image

 

image

Петък Декември 12, 2008
Германско семейство бе освободено от криминални обвинения за домашно обучение

От Kathleen Gilbert

Зитау, Германия, Декември 12, 2008 (LifeSiteNews.com) - След като преживяха серия от криминални обвинения през 2007, семейство Браусе бе оневинено за домашно обучение на децата си.

На 2-ри Декември, Йоханес Хилдебранд, от International Human Rights Group (IHRG), надзорник, докладва за отменяне на обвиненията в съда срещу Mr. and Mrs. Brause. Семейството е заплатило няколко глоби и прекарало две години в затвора загубвайки през това време децата си затворени от отдела за надзор на малолетните, Jugendamt, от март 2007.

Децата – Росине, Йотам, Курт-Симон, Ловис и Ернст – разрешено им е да остават в дома си, но могат да бъдат задържани по всяко време, ако родителите им възпрепятстват тяхното посещаване на държавно училище.

„Ние сме удовлетворени от съда и обвинителите за решението процеса да се прекрати.“ Заяви Джоел Торнтон, президент и генерален консул на ИХРГ. Решението е след детайлни психиатрични изследвания доказващи, че никакви отклонения на психиката не са били намерени в децата по време на домашното обучение. Двете най големи деца също доказаха наклонност за обучение, като успешно преминаха училищните изпити.

Семейство Браусе могат да избират между апел за оправдателна присъда за обществени събрания от съда или документиране на декларация за прекратяване на процеса и снемане на обвинения.

Решението е прието като решаваща победа за правото на семейства за избор на образувание в Германия, където домашното обучение е забранено от основаването на треия райх. Канцлера Адолф Хитлер забрани частните училища и обучение през 1938 като част от насилственото налагане на нацистката идеология, и създаде организацията Jugendamt за контрол на семейството през 1939.

Организациите за човешки права са били силно критични за тоталитарната политика в образованието и дейността на Jugendamt, по повод случай с друго семейство миналата година. Когато семейство Бускерос отказаха да насилят 15 годишната си дъщеря Мелиса в държавното училище, 15 души щурм-команда отвлякоха момичето и я затвориха в изолирано жилище отдалечено от родителите и, и и разрешаваха да вижда семейството си веднъж седмично.

Независимо от активната намеса на активисти на човешките права и вярващи от цял свят германските власти продължаваха да държат Мелиса против волята и, и на семейството и, и разпространяват лъжи в медиите, че тя е щастлива без родителите си. (http://www.lifesitenews.com/ldn/2007/mar/07032901.html)

Точно навършвайки 16 г. на рождения и ден в 12 часа тя бе освободена от тримесечния си затвор и успя да пристигне в дома на родителите си в три часа сутринта.

See related LifeSiteNews.com coverage:

German Court Places Custody of Yet Another 5 Homeschooling Children with Government"s Youth Office
http://www.lifesitenews.com/ldn/2007/mar/07032204.html

URL: http://www.lifesitenews.com/ldn/2008/dec/08121210.html

ПРЕВЕДЕНО С БОЖИЯТА ПОМОЩ ОТ bogoizbrania



Тагове:   още,   училища,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648398
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив