Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2008 23:57 - Прекрасно-красиво {дете}
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 971 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.01.2012 19:35


image
Смисълът на този пост е, че разжглеждах разни думи, в които се разбира какво е вярата. Вярата е нещо като бременност, детето не се вижда, но жената го усеща и един ден то ше се появи, освен ако не го абортират.

( απεστειλας ) е думата за пращам на много места в НЗ, като тя е много подобна на думата за "прекрасно" в ревизираното издание ( αστειος ) Дн.7:20 и "красиво" ( αστειον ) Ев.11:23. Подобна е и на думата ( πιστει ), което е повярвал или вярата. Също и на ( ευχαριστει ) евхаристията. И на ( νηστειαις ) неядене!? И ( συναπεστειλα ) съизпратен с някого. ( εξαπεστειλεν ) има смисъл на напълнил вселил. ( ευαρεστειται ) угодни или добри и подходящи. Давам тези думи за да изясня значението нужните думи характеристики на новородения Моисей.

Най интересна е думата

( στειρα ) пише неплодна, но всъщност е неродила смисъла не е, че не може, а че все още не е започнала да ражда. Смисъла при директно значение е форма на нашата дума, непълна или празна.

Като се вижда именно тази дума е много близка до думата за прекрасно-красив, към която е добавена отрицателната частица "а". Така значението се получава отрицание на празна или детето е "не-празно", в него има нещо от горе. Не че вида му е бил някакъв необичайно красив, новородените рядко има какво да покажат като прекрасност на вид. Но родителите като вярващи веднага познаха в него нещо особено, вероятно bogoizbrano.
хгхг


Тагове:   дете,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645721
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив