Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2008 16:03 - "Светият Престол" уточнява декриминализирането на хомосексуализма
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 999 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 20.12.2008 16:06


19/12/2008 13.24.11
 Интересна статия за разисквания вчера в ООНе въпрос за декриминализиране на хомосексуализма предизвика объркване, защото документа злоупотребява с термина хомосексуализъм и превръща в юридически понятия спорни или направо антирелигиозни въпроси, Препействам цалата статия в моя блог, защото това е много важен въпрос, узаконяването на юридическите термини предполагам е необходима стъпка за изливането на небесния гняв върху хората. Но поради деиствието на много страни начело с Египет документа не бе приет.
С този пост не подкрепям католическат църква, а показвам заплахата от извращения с малолетни, която се стремят да наложат либералните политици.
---------------------------------------------------------------------------
Шейсет и две страни отправиха апел към ООН Ню Йорк за декриминализиране на хомесексуализма на универсално ниво. Декларация с това искане бе прочетена пред Общото събрание от аржентинския посланик от името на подкрепящите я страни, включително 27-те държави от ЕС. 90 държави, водени от Египет, представиха контрадекларация, като се има предвид, че общия брой на страните в Общото събрание на ООН са 192. Светият Престол изясни своята позиция, чрез изказването на архиепископ Челестино Милиоре постоянен наблюдател към ООН. Монс. Милиоре подчерта на първо място, че Светия Престол оценява положените усилия в представената Декларация, „осъждаща всяка форма на насилие срещу хомосексуалистите, както и да подтикне държавите за вземане на необходимите мерки за прекратяване на криминални наказания срещу тях”. Същевременно, отбеляза монс. Милиоре, Светия Престол забелязва, че формулировката на този документ преминава отвъд посоченото намерение. Употребените в текста категории „сексуална наклонност” и „джендър идентичност” – допълни ватиканския представител – не намират признание или ясна и общоприета дефиниция в международното законодателство. „Ако те бъдат взети под внимание в провъзгласяването и в практическото прилагане на основните права – подчерта монс. Милиоре - ще станат причина за сериозна юридическа несигурност” и "биха застрашили възможността на Държавите в участието и прилагането на нови или вече съществуващи конвенции и стандарти относно човешките права”. Архиепископ Милиоре обясни, че въпреки правилното осъждане на „всички форми на насилие срещу хомосексуалистите” и потвърждаването на дълга за тяхната защита, Декларацията „дава начало на законова несигурност” и „повдига въпроса за съществуващите норми за човешките права”. Светият Престол, завърши архиепископа – „продължава да поддържа позицията, че „всеки знак за несправедлива дискриминация срещу хомосексуалистите трябва да бъде предотвратен”, като призова Държавите „да премахнат криминалните наказания срещу тях”.

http://www.radiovaticana.org/bul/Articolo.asp?c=253443



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - какво общо имат децата?
12.02.2009 13:16
Мисля, че думите на монсеньорето са една нова колона на моста над пропастта между католическата църква и свободата на себеизразяване на вляка една личност. Пропаст, която през вековете е отнела хиляди човешки животи и е съсипала много повече. Не виждам как догмите на църквата могат да изразяват "чистата вяра", макар и еволюиращи, те са просто една ЧОВЕШКА, а следователно и несъвършена (да не кажа грешна) интерпретация на вярата и бога.
Нека дерзаят.
Но не виждам и връзката на твоя коментар относно извращения с деца? Тя може би се основава на някаква статистика на извъщенията изобщо, но все пак смятам, че аналогията е глупава и недостоверна по съществото си (да не кажа инквизиторска и догматична). Иначе съм ти фен на писанията тук. Може ли едно въпросче още - на колко години си? Твоите енциклопедични интереси и начина, по който създаваш интерпретациите си са ми много интересни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3630227
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив