Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2008 20:28 - Катакомби
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1506 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.12.2008 02:33


image

На българския сайт на радио Ватикана, има две съобщения за важността на катакомбите в Рим и съседните региони на Лацио и Тоскана за правата вяра. Не конкретизиращите се съобщения и на англоезичните сайтове които посетих показват описания на тунелите, най големите от които са в Рим, в непосредствена близост до "светия престол". Като единствения смисъл които се споменава от тях е че това са места където са погребани мъчениците на вярата.

Така и не се разбира защо общ скъпо струващ за направа тунел и съответно за поддръжка съоръжение, както и разположението му на съответно скъп парцел се явява доказателство или "свидетелство" на християнската вяра. Според твърдението на католическите идеолози в тези тунели са погребани хора, християни които са умрели заради вярата си. Това твърдение поражда следните въпроси, на които не намирам отговор;

1. Имаме ли достоверни документи доказващи, че погребаните са умрели мъченически заради вярата си?

2. Защо след като са убити като престъпници им е било осигурено бележито погребение?

3. Какво друго са правели християните в Рим освен да умират мъченически?

4. Ако това са ново-повярвали хора не е ли прекалено да бързат с мъченическата смърт?

5. Ако хората са умрели внезапно, как са успели да изкопаят толкова бързо дълбокия тунел за погребване навреме?

Въпросите около тези общи гробове са много и никой католик не се опитва да докаже какъв е смисъла от тях. Изобщо връзката на вяра и погребване в скъп тунел копан с години според мен не мъченическа, а палячовска. Тези тунели катакомби са били копани специално за хора, които са поръчвали и предплащали погребение на място където са вярвали, че са погребани Петър и Павел. Копани са с години и хора от цяла Европа си поръчвали погребване до светите апостоли и дори и да са били "мъченици" мъченията са им били плод на собствената им глупост и наивност, а не на реално съучастие с апостолите. Всички Библейски Апостоли са били Юдеи и погребение в общ гроб е немислимо, още повече че първите християни са изгаряли телата си дори и юдеите са вършели това въпреки добре описвания стар обред на мумифициране на тялото с масла и дезинфектанти от типа на Иесус и древните патриарси. И пак да повторя скъпото погребение изключва възможността за преследване и смърт като мъченик, двете неща са напълно изключени.

Има в тези катакомби една особеност която със сигурност ще се разгледа допълнително, подобно на юдеите, които в миналото вършеха в естественото, това което символизира сега духовото. Така днес плътските вярващи, тези псевдо-юдеи или гръцката дума която е „антикристоси“ правят неща които са били правени преди без да разбират самите за какво ги правят. Тези общи погребения символизират общата смърт с Христос и апостолите, и те са се правели и преди на друго място.

Единственото място на земята, където е имало общи погребения с религиозна цел, а не вследствие на урбанистични тенденции като в Париж и Венеция или Александрия, са гробниците на фараоните. Там бе измислена най ефектната фалшификация в археологията с гробницата на Тутанкамон. все пак почти всички тунели са изкопани в древността и са съдържали такива погребения като в катакомбите на Рим и Тоскана. именно тази връзка доказва моето твърдение за преселване на европейците от региона на близкия изток и Египет. Потомците на тези копали тунелите във "Долината на фараоните", са започнали бизнес със подобни гробове в Италия.


На лика има някакъв некрофилски призив катакомбите да се превърнат в училище на вяра и любов, не мога да не се присмея на този абсурд, тези хора както и техния "папа" не знаят въобще значението на думите вяра и любов, но абсурдно ги поставят в гробищни тунели.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3634499
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив