Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2008 20:06 - Подаръци под Библейската елха
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3007 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 25.12.2008 02:21


image


Ето една оценка за Бени Хинн и неговото служение, която постнах в един форум преди няколко дена, нямам я в блога;


Сега като се замисля, повечето от нещата представяни за изцеление не са реални чудеса. Не са чудеса като в Библията, но не мога да го упрекна в измама или лъжа, защото като се замисля повечето хора наоколо са получили проблемите си в следствие на внушение, така че няма лошо да им се внуши на такива и разрешаване на проблема.

Темата заслужава допълнително разсъждение и разглеждане, книгата му беше много интересна за мен предполагам пак поради тази причина, извода ми е, че се оставяме да ни бъде внушена всякаква помия и когато някой ни каже, че сме идиоти не си даваме помията. Явно днес повечето хора имат нужда не от чудо като в Библията, а от приемане на тези неща направени от Иесус.

Например, днес се замислих за пореден път, защо всички пушачи които познавам не си признават открито, че цигарите са вредни, дават си парите за дим и увреждат здравето си. Тези хора пушат, защото им е било внушено да го направят, не защото го искат. Така е и с много други неща и дори повечето болести са или внушение или дори следствие на собствената простотия на човека или родителите му.

Чудото от което се нуждаем, е да се отървем от човешките "чудеса" около нас, за това наистина като него всяка сутрин трябва да казваме; "Добро утро Свети Душе!".


А сега и мнение за един филм;


Finger of God Darren Wilson

Това са линкове на сайта на филма и сайтове с коментари.


http://www.wanderlustproductions.net/


http://www.amazon.com/Finger-God-Darren-Wilson/dp/B00116495O


http://www.youtube.com/watch?v=L9aMn0fZW_o


http://www.verycommon.com/B00116495O/Finger_of_God.shtml


http://www.fingerofgodfilm.com/


Ще бъда кратък, мнението ми за филма е "противоречиво", много са ценни някои от мненията и преценките на човека направил филма, мога да го препоръчам като филм не за вярване, а материал за размисъл. Автора е . . . неутрален, представя някой "противоречиви" чудеса по възможно най обективния начин за такива странности.

Започнал е снимането на филма след като двама старци негови роднини му показват златен зъб за всеки получен в църквата като чудо! Понеже те са му познати от малък той не се колебае да каже, че те двамата с кукувци, за други не дава мнение. Показани са и други чудеса по много интересен начин, както с доводи "ЗА", така и с доводи "ПРОТИВ". Аз ще споделя само разсъжденията които ми минаха през главата докато гледах.

Всичко "ЗА" показаните чудеса беше мнението на хора, като дори нито едно от посочените като; златен зъб, пръскане на жълт прах обявяван за "златен", падане върху хората на стъкълца обявявани за скъпоценни камъни и върха на чудесата „корн флейкс“ върху Библията и то на Откровение 2 обявявана за "манна"! Не бяха истинско чудо, а би могло да се направи и от хора, тоест повтарям, единствения довод за чудо бе мнението на някого, когото или не познаваме или ако го познават е хахо и дори не се опитва да го прикрие.

Във филма последваха и чудеса от другаде, като най провокативното бе свидетелство на будистки монах посетил ада и видял там буда и поклонниците му, което е пълна измислица, защото будизма е бил философия на доброто без религиозен елемент. Човек на име буда се появява измислен от европейските либерали след втората световна. Последваха и свидетелства на откачалки от Латинска Америка и Африка. От където една лошо говореща английски германка реши, че трябва да учи "уестърн чърч" и разиграваше някакво тъпо шоу сред селата пред деца, на които родителите им не им пука за тях. Самата жена беше типична стара мома, либерал, църковна мишка и бял боклук.

Все пак във филма бяха показани и наистина ценни кадри на събирания на вярващи в Китай по селата, където това е опасно, защото местните партийци трепят наред всеки противник и такова събрание е наистина чудо.

За финал последва обаче нещо родно и мило, нашия роден църковен мишок Жоржан Банов, който преди да отиде в Америка, когато бездарната му и имитаторска група се скараха за пари и загубиха подкрепата на партията, посетил два пъти църква, която не споменава и има защо, никой не го помни да я е посещавал, освен пастора ченге като него. Намирайки балъци в Америка, които да наливат пари в пътуванията му той се засне в едни доста посредствени кадри на "свидетелстване", в които с елементарен английски обясняваше чудеса, които само той вижда, а през това време съпругата му, американка бял боклук симулираше на заден план молитва или емоционално говорене с хора от бедняшките квартали на Казанлък.

Ето и моите размисли и изводи за тези хора и "чудесата" им. Те са куковци и чудесата им са менте, все пак те показват как точно са реагирали фарисеите. По времето на Иесус, когато се вършеха чудеса от него те бяха отхвърляни от фарисеите, защото хората по някаква причина решиха, че те не са според Закона или не според Тяхното разбиране на Закона. С това ужасно дело те на практика отделиха чудото, Божието дело от Закона, от тях самите и децата им дори. Чалнатите чудотворци от филма, освен кадрите от Китай, на които се виждаше просто хора, които се молят и пеят. Са точно ученици на фарисеите, те самите си правят чудеса и напълно са ги отделили от Бога.

Днес болшинството хора се нуждаят от чудото на умственото промиване и тогава трябва да очакват реалното чудо. Хората на филма обаче показват обратното, те държат да притежават лъжата и да си правят тяхното нещо напълно отделено от Бога и Христос. Тяхното дело обаче не е напразно, те са бурените в нивата, не са толкова опасни ако се стои по далече от тях, за да не са набодем. Нека Бог да ги благослови и да даде на всички поклонници на лъжата да бъдат като пътни знаци набелязващи опасните места по пътя към вечността.



-----------------------------------------------

Ето и мнение за стиха свързан с Коледа, Исая 40:22


Исая иска да каже "овалът на обиколката на земята" или сега еклиптиката, равнината на обикаляне около слънцето. Днес поради осовото изместване еклиптиката има леки колебания, но по времето на Исая не е било така, тоест нямало е осово изместване и съответно еклиптиката е била идеално фиксирана равнина. Тази перфектна, но загубена сега математическа идилия е обяснена в стиха. Това е доказателство за перфектното творение в началото и неговото отменяне за да се подчинят всички "небесни" и земни сили на Христос.

--------------------------------------------

Както и последвалото малко след това мнение за духовния смисъл на Коледа;


25 декември е първия ден в който слънцето видимо се измества на юг на хоризонта при изгрева. това е доказателство за обръщане на осовото изместване което би могло да стане само ако предния ден оста е била спряла изместването си и така е започнала да се връща по обратния път. Това е символизирало възнасянето и завръщането на Иесус към небето и обратно. Празнуването на рождество Христово е детски празник на който на детето по подходящ начин се обяснява Евангелие от Лука, като "санте Клийст" е старо немското име на Светия Дух.



Тагове:   елха,


Гласувай:
0



1. анонимен - akgb
29.01.2009 06:17
poniakoga se chudai maloumen li si ili na maloumen se pravish - niakade sa ti promili mozaka mai
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645846
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив