Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2008 13:02 - Календар на Сара Палин
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1190 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.12.2008 22:04


image


След като успешно стана баба, и е номинирана за президентските избори през 2012, губернаторката на Аляска издаде календар, който се превърна в най търсения за новата година.
Сайт на издателя;

http://www.atlasbooks.com/marktplc/02503.htm

Блог на Сара, в който е отделено голямо внимание на внука и родил се малко след коледа.

http://sarahpalinblog.typepad.com/sarah_palin/
----------------------------------------------------

Мисля че като заговорихме за Аляска тук е мястото да постан и едно откритие за ледниците там.

http://www.scienceblog.com/community/older/2003/A/20037395.html

Научен блог


http://kolibka.com/smf/index.php?topic=6034.msg28790#msg28790

Колибата


http://docuwiki.net/index.php?title=Glaciers:_Alaska"s_Rivers_of_Ice

ДокуУики


На посочените линкове се намира интересен филм, за ледниците в Аляска, които не са най големите, но са най атрактивните и се посещават от туристи, гледката от въздуха е наистина величествена.

Този филм разказа много неща но пропусна една важна особеност, която на следващата година бе експлоатирана жестоко и нагло от Ал Гор и обкръжението му на комуняги и обратни за източване на средства. Това са особеностите на т. н. Pack Ice, който в ледниците е по различен от океанския. На снимките съвсем ясно се виждат нюансите на синьо, които на места достигат до доста тъмно синьо. Това е една особеност, която показва както различен химичен състав, така и неестествения за сегашните условия на формиране лед. нито в хладилник, нито в океана нито в топенето и пресоване на сняг не се получава такъв твърд и сеещ лед.

Този лед се е образувал при други условия, навсякъде където го има, главно в Антарктида и Аляска и на по малко други места и той е доказателство за моята теория или по скоро вяра, което е едно и също за първия потоп или в Библията Ноевия потоп. Както изясних всички дишащи са били убити в следствие на конденз и замръзване на вода от атмосферата навсякъде освен при Ной, дори и в белите дробове на животните. Така се обяснява внезапната смърт на много животни, давене и замръзване. Азота се е появил неизвестно от къде, може би е бил слой над водно-кислородния на повърхността на планетата. От Ной до Иесус и апостол Йоан по голямата част от е била в пермафроза или такива ледници, които са се размразили при втория, Йоанов потоп и това е довело до днешното качване на нивото на океаните и дори появата на несъществуващото Средиземно море до преди Иесус.

Ето как се е образувал този "син" лед. Синия цвят се дължи на особената структура, в която има огромно съдържание на кислород. Замръзващата вода или "пакетиращия" се сняг не биха могли да поемат много кислород. Образуваните от тях ъгловати структури просто не могат да го задържат както и другите газове, но това не попречи на Ал Гор да го обявят за "учен". Други важни условия са по високото налягане и по слабата слънчева светлина. Налягането дава възможност за равномерно кристализиране, а слънцето с неговите отблясъци и нагряване на едни части повече от други внася допълнителни мехурчета въздух.

Съвсем очевидно доказателство за повечето кислород в този лед е "бълбукането" при топене на леда, това води отделянето на кислорода, както при началото на завиране на вода.



Тагове:   календар,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3650968
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив