Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2009 18:21 - Мафията на римската република
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1120 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 01.02.2009 18:22


image


Едно от моите открития бе относно хронологията на историята, както бях споменал от времето на Христос до сега няма 1000 или малко повече години, от което следва, че всичко от преди 11-ти и 10-ти век е пълна лъжа. Като цялото хилядолетие е направо измислено, а времето от преди Христос е почти точно 4000 г., като абсолютно нищо от разказваното за от преди Христос не съответства на истината, а е пълна шмекерия и измама.

В този кратък пост ще постна историята на мафията която стои зад римската империя и република, основоположниците на измамите с древни ръкописи, като това не е само мое мнение, но е логичен извод за всички любители на история, които не са на държавна служба.


Гаспарино Барзица ( Gasparino (da) Barizizzа )

(c. 1360 – c. 1431)

Подобно на Ню-Йоркски мафиот взима за фамилия името на селото си. Преподава и дори формира латинска граматика и риторика. Става прочут както със собствените си трудове по граматика, както и интересния за изследването "Tractatus de compositione", учебника по риторика на няколко поколения след него. Но и с нещо интересно, заедно със студентите, които обучава, "намират" и разглеждат трудове на Цицерон, Cicero. Чието име ако се обърнат съгласните, на латинско произношение се получава неговото име :-). Предполагам, че упражнения, които е давал на учениците си, на майтап са били издадени с името Cicero, като така е бил роден мита за прочутия древен ритор, който както по стил така и орфографически много прилича на ренесансовия преподавател.

На руски сайт обаче се докопах до нещо още по интересно, трудовете му по латинска граматика днес не са от значение, защото както знаем Еразъм изменя съществено латинския, окончателно го отрязва от тосканските му корени, именно Барзица въвежда за преподавателски цели разделянето на дълъг текст на "глави" и "стихове". Ето от къде е дошла Библейската анотация, пример за силата на Евангелието да се възползва от човешки измишления за да достигне по лесно до група обикновени читатели.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gasparinus_de_Bergamo


Поджо Брачолини ( Gian Francesco Poggio Bracciolini )

(1380 — 1459)

Той е откривател и издател на множество ръкописи от древността, римската империя и старогръцките философи. Направо е създал цяла борса за търговия с манускрипти, ето и някой от неговите "открития";

http://www.answers.com/topic/gian-francesco-poggio-bracciolini

Няма да изброявам множеството от открити ръкописи, но ще спомена интересен личен факт, жени се за 11 годишно момиче, това обаче не значи това за което си помислихте. Той е бил човек на властта, на такива както и на повечето държавни служители "оная им работа" изсъхва още щом помиришат властта. Така че, този брак и то с дете от знатен произход е била за да остави наследство, а той да се ползва от привилегиите на сродяване с местната мафия.


Именно те двамата, Барзица - Брачолини са "откривателите" на явлението в историята наречено "Римска република", което много прилича на градовете-републики в Италия през ренесанса.


Енио Силвио ди Пиколамини ( Enea Silvio de" Piccolomini )

(1405-64)

Папата хуманист е образ на имперското прераждане на римската империя, като младеж е известен с разгулен живот и нехристиянска поезия, която много допада на император Фридрих трети, първия случай на обявяване на реален човек за антихриста. Това дава старт на кариерата му и скоро той е избран за нов папа. Неговия "ангел-антихрист" обаче е свален и новоизлюпения папа решава, че от позицията на църквата ще може да захапе повече власт и дори ще организира "кръстоносен" поход срещу турците.

Първото му откритие е да се нарече Пий 2, наследник на първия папа мъченик Пий 1, когото бързо отхвърлят като менте, това обаче не е разочарова амбициозния атеист, и назначените от него секретари започват да пътуват из Европа да мътят политиката с новоизнамереното оръжие на "открити" манускрипти. Бройката им е впечатляваща, но останали до нас са аналите на Тацит, предполага се, че е защото именно те се намесват в един сюблимен конфликт, френските претенции за западния бряг на Рейн. Измисления Тацит дава Историческите оръжия на Френските апетити за региона. Интересно е, че след втората световна Германия бе принудена със сила да признае "достоверността" на тези "исторически" документи.

http://www.answers.com/topic/pope-pius-ii


Извода и заключението са прости, тези тримката са "кръстниците" на римската република. Естествено след тях идват мнозина други, но те вървят по пътя проправен от тях. За сега първоначалния удар по „вечния град“ бе доста успешен, следващ ще се нанесе ако се намери нещо по интересно, като например още някой мафиот.






Тагове:   мафията,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. silencemurmur - не съответства на истината....
01.02.2009 18:32
Естествено е, че нищо не съответствува на истината. Истината е мислена да е така, както се мисли.

Това, което е истината нито се мисли, нито се пише. Така че всичко е лъжа по истината - независимо епохата.

Silence
цитирай
2. wolfvalley - чернен ...
01.02.2009 19:34
хей черен как си ? :)
още ли искаш да ми ......?

расчовРЪкаЙ си манинко закърнелия мозък и напиши нещо твое а на КОПИ и ПЕЙСТ !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3634120
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив