Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2009 23:07 - История и пророчество от Нютон
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1048 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.03.2009 23:22


Как да се чете Историята на Нютон

image

Преди да премина на The Chronology of Ancient Kingdoms Amended, ще опиша един интересен филм за Австралия, в него даваха хората "там долу" и естествено освен белите имаше и доста кадри с местните аборигени. Това встъпление за историята може и да изглежда расистко, но така ще илюстрирам, какво видях на филм, който всъщност поставяше за цел не критично размишление като моето.

Цветнокожите аборигени живеят почти както едно време, тоест нищо не работят, ако не броим мазането с лепкава боя и правят нещо като танцуване, твърде смела дума за това което видях, еднотипни движения без музикален съпровод, които по мое мнение изглеждаха гротескни, защото "танцьорите" бяха с наднормено тегло и при рязкото тръскане картината бе отблъскваща. За подсилване на този аспект на живота им дори показваха как жените си мажеха с лепкавата боя дори и косата и вида им беше като на всеки софийски клошар, все пак намериха една нормално изглеждаща жена, но тя беше около 12 годишна и естествено контрастираше с теглото си. А за допълнително засилване на контраста, вероятно не нарочно, следващите кадри бяха за някаква спасителка на плажа, която бе и между другото и фото модел и спортистка и сравнението беше отмъщението на режисьора. Описвам това с цел да покажа, че понякога нещата могат да не са това, което ни се натрапва и с най елементарни разсъждения можем да видим реалната ситуация, колкото и да е не лице приятна. Пак да повторя, не го описвам това разсъждение от расизъм, бих се радвал тези мургави австралийци да започнат да работят нещо и да спортуват и най вече жените им да не си мажат косата с лепкава боя.


За великия авторитет на науката Нютон, са изписани много неща, като естествено всеки автор влага в тях своя пропаганда. За това нека и аз да започна с книгата му за сравнение на историята, Библейска и "елинска". Защо все пак смятам да се намеся в този на пръв поглед сложен и не много интересен спор? Това е защото смело мога да заявя, "Каквото Нютон не е споменал директно той го е описал прикрито!". Почти всичко по история в блога ми Нютон го е описал с научни и изискани методи, кодирал е в труда си моите открития които са директно изказани. Нютон е човек с много отговорности и позиция в обществото, това му дава някои задължения да се държи в обществото като джентълмен. За разлика от мен, аз съм блогер и и на всичкото отгоре петдесятен харизматик и нямам "позиция" в обществото, ако нашето общество въобще може да се нарече с тази чуждица. Та в книгата прикрито Нютон иска да каже следното; историците да ми ядът цървулите, мен не могат да ме за баламосват с измислени и литературни гръцки текстове, след като самия език на НЗ е дал източник на писане". Тоест точно като мен, преди 300 години Нютон е отрекъл по деликатен и джентълменски начин всичко написано от преди Христос, както и всичко след него което е на гръцки и не се синхронизира коректно с Библията.

И това не е всичко, защо друг негов популярен труд е Observations upon the Prophecies of Daniel and the Apocalypse of St. John (Paperback), защото точно като в предния пост е свързал Откровението с Данаил за да обезсмисли внушенията на измисления старозаветен пророк. Разбирам, че това е малко силно изказване, може би протестант като мен не трябва да атакува така директно книга от Библията, но Нютон показа какво можеше да се направи с добро и по интелигентен начин. Днес вече нещата са различни, света отива към своя си логичен край и нямаме време да се занимаваме с куртоазия и лигавене. Данаил е книга компилирана главно от Откровение, пасажи от Евангелията и Петокнижието и гарнирана с боклуците на гръцката литература. Недопустимо за книга която се смята за Божие Слово. Преди мислех, че има няколко пасажа, които са истина и към тях са закачени легендарните пророческо-исторични измислици, но сега съм убеден, че и това не е така, за да се сравнява книгата така явно с Откровение е за да се обезсили нейното значение, Нютон я е „прихлупил“ с НЗ духовната книга с видения. Така паралела е като паралела с аборигените и фотомодела спортистка в Австралия.

Ако вярващите не приемат истината от Нютон с добро или от bogoizbrania със заплаха и изобличение по добре да не се наричат вярващи, щом харесват лъжата и мерзостите мястото на тези хора не е сред Еклесията!

Ето защо започнах разказа с аборигените в Австралия, ако вярващ не приеме това което Нютон и аз твърдим те са точно като тях в духовно и визуално отношение.


http://books.google.com/books?id=qUnLXrY5x0wC&dq=Newton%E2%80%99s+Revised+History+of+Ancient+Kingdoms&printsec=frontcover&source=bn&hl=en&ei=ir-zSfDmF5WV_gb-ibW6BA&sa=X&oi=book_result&resnum=4&ct=result#PPA4,M1




Тагове:   Нютон,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3634065
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив