Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2009 22:33 - Кризата край на финансите и начало на нещо неизвестно
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 947 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Това което се вижда на рисунката е предполагаемата Нютонова преса, което не е много сигурно. Трябва да има рязък удар, защото при постепенно притискане ще се появят вътрешни деформации.

Тук ще се опитам да отговоря и на един друг въпрос за кризата днес. Ситуацията в САЩ в началото на 19-ти век е в известен смисъл подобна на сегашната. По онова време започва по усилено завладяване на запада и юга, но щатите от североизтока запазват водещата си роля в редица важи области на ръководството на политиката и финансите. Например банковата система се разраства и в нея ръководна роля имат именно „нобилитито“ от североизтока, същото се отнася и за най доходоносния бизнес търговията с Европа и по специално с Англия и колониите и. Което е в ръцете на смесени фирми и банки. В един момент се получава, че жителите на юга въпреки големите си имоти, се оказват хора втора ръка, защото именно източни жители и англичани заемат ръководството на страната чрез управление на, банки, финанси, търговия и дори правото,образованието и религията. „Чашата прелива“, когато Айбрахам Линкълн отменя измисления „сребърен стандарт“. Хората от юга решават, че са изиграни и президента ги ощетява. В действителност „сребърния стандарт“ е само повод за отделянето на южните щати и последвалата гражданска война. Тази теза за митологизиране на среброто, която вече от над 150 г. е била отменена не е никаква прогресивна и „капиталистическа“ доктрина. Тя всъщност дори е комунистическа, защото икономиката не може да се движи в някакви си граници от някакъв метал. След Нютон бизнеса вече трябва да се освободи за самостоятелно развитие според труда на хората като общество, докато до преди Нютон той е бил стегнат в изкуствени рамки, коловози които водят само до глух перон.

За истинския бизнес са необходими точно механизмите конструирани от Нютон. Ситуацията в американския юг всъщност е много различна от сегашната, в миналото имаме бунт на „провинциалистите“. Докато сега имаме гаден либерален заговор на сектанти и антисемейни демагози водещи тълпи безмозъчни идиоти, които са се юрнали към собствената си гибел и разорение.

Днес мнозина започват да пишат предсказания за бъдещето на кризата и за това нека и аз да направя едно, досегашните кризи не бяха свързани с такива драстични промени в самата роля на хората които ръководят бизнеса. За разлика от преди, днес няма значение какво работиш и каква полза има обществото от това което правиш. Например до миналата година някои хора забогатяваха много, но това ставаше защото те по някакъв начин почтен в редки случай или в повечето не, успяваха да правят нещо което касаеше много други хора в обществото. Например един голям магазин, в който много хора пазаруват и се продават стоки произвеждани от много хора бе нещо като двигател на бизнеса и съответно собствениците печелеха много, Днес това не е така, управителите на такива места вече имат достатъчно власт и лапат, колкото се може повече пари под най измамни поводи. Няма значение колко полза има от дадения бизнес, всичко се краде и злоупотребява и ако собственика не получи пари от правителството чрез банки той просто изчезва.

Тоест бизнеса на целия свят се е побългарил, който вземе властта удря кьоравото и бяга. Днес е застрашено самото общество, защото всички са маскари и само простолюдието може да работи и да си трае, но и това е до време. От днешната криза излизане няма с икономически лостове, днес всеки на ръководна длъжност знае само да налапа и да се маха безнаказано, защото винаги властта може да се ползва за да се злоупотреби с нея за лична изгода. И така ето едно предсказване, вярвам че ще се случи наистина нещо защото такива кризи водят именно това. Нещо се случва, но не мисля че ей така ще излезем от кризата, по скоро ще има някакви драстични промени и финансовата система ще отпадне и ще бъде заменена с някаква тирания от типа на социализма или някакъв месия ще ни избави от всичките ни грехове, което много слабо вероятно.



Тагове:   money,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3650537
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив