Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2009 22:49 - Световен молитвен ден, моя оценка
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1015 Коментари: 2 Гласове:
0



Световен молитвен ден, моя оценка

Подобно на мнозина други заставащи пред камера и държащи високопарен език, реших и аз да се възползвам от такъв случай и да дам мое мнение на нещо, което други правят. Колкото и да е грешно в нашия нов свят да имаш свое мнение, освен да се радваш на това което някой от горе прави. Все пак и за реших да "откъсна забранения плод на критикуването".
http://www.gdop.eu/bg/

Ако видите презентацията на това видео, ще забележите, че е имало някакво събрание в Кейптаун, там нещо хората са се събрали и сега съответно всяка година на 31 май и у нас бе обявено световен молитвен ден или молитва за България. Пояснения за нещо конкретно като правенен или съобщаване не се споменава, така всеки ще може да донесе проблемите си на площада да ги остави там за известно време и след това да си ги вземе отново. Този път още по тежки, защото ще са обвързани с чужди проблеми, така като вероятно се тълкува фразатаза носене на чужди товари.

Като идея вероятно много изглежда добре, но всъщност не се разбира за какво трябва да се обединяват хората. Молитва за България също изглежда благородно, но не е ясно какво е България. Аз първо не бих се молил за нещо плътско или светско, и трябва пак, не за да се повторя а поради подходящия момент да съобщя че на няколкото места където се казва да се молим за царе и управници всъщност се казва да се молим за духовни сили и Биб;ейски ред и управление. Така че ако това е целата, а то не се разбира от плаката или видеото аз съм съгласен, но ако е да се молим за хората от правителството и конкретни депутати ще пропусна, в Библията не се споменава за това. Не може да се моля като шаман за еди кого си, а само за познаване на Словото и приемане на Светия Дух, останалото не е моя работа. Както и на никой друг не е работа.

Но да продължа с видеото, на него виждаме някакви дейности, някакви обединяания и показни "искания за прошка" и прочее палячовщини. За това че хората в Африка са като кучетата и само отделни единици са верни на семейните ценности не се обели и дума. Но се показаха някакви говорители на микрофон, които по дебилен начин натрапваха в главите на хората разни безмислици. Разбира се бе показана и една друга процедура на срамно неразбиране на Библейския текст, там където на Тайната вечеря Иесус измива краката на учениците, процедура практикувана и днес на някой места от прости хора. Ето още една доза "негативизъм". Измиването на краката от Иесус бе символичен акт към апостолите те да го представляват пред юдеите, така след неговото възнесение именно 11-те трябваше да извършат една много важна мисия, да свидетелстват за раждането, смъртта и възкресението на Месията. Практикуването на това днес е простотия граничеща с богохулство, вярващия днес не трябва да свидетелства за възкресението на Христос. Който не приема Христос да ходи да се гръмне, днес можем да свидетелстваме само за приемането на Светия Дух. Христос е доказан от апостолите юдеи, които са от юдейския свят, и делото им е продължено от Библията, ние не доказваме Христа. Така че освен вяра в Словото и Писанията никакви други доказателства за Христос не можем да получим. А свитетеството за Светия Дух може да стане и чрез всичко и всеки.

Пак да се повторя, този молитвен ден бе с неясно послание и ако то е за духовни сили прекрасно, ако е за политика без мен. Кракомиенето е срамно невежество и практика на тоталитаризъм палячовщина, така че също без мен.

 




Гласувай:
0



1. vminev - Абе, брат, то да се смея ли като чета, ...
03.06.2009 23:00
Абе, брат, то да се смея ли като чета, да плача ли?

Миенето на крака заклеймяваш- добре, но след като Иесус/Исус/Йешуа/ Го е направил към апостолите символично, то не виждам нищо лошо в практикуването на символизма и от нас, пречката е в гордостта и арогантността, само. ;-) Символизъм има и в т.нар. "Господна вечеря" - и нея ли да не я практикуваме, сега?!!

Световният молитвен ден няма нищо общо с политиката, поне така мисля. Ако има- и без мен. Но то - църквата вече така се е срастнала с политика, бизнес, мамон и света и тнт, че е трудно да се види къде са изкупените и къде- лентяите, къде са принадлежащите към Божието царство и къде- блудниците, лъжците, прелюбодейците и всеки, който обича лъжата и лъже.....

По принцип нашият Небесен Господар идва и нека словото му ни освещава в истина и любов.

Всичко друго - на заден план, о, богоизбраний.... :-) .

Владимир.
цитирай
2. waterfall - Като начало трябва да тръгнем от ...
03.06.2009 23:51
Като начало трябва да тръгнем от смисъла на молитвата попринцип. Тя е дадена на човека като изповед пред Бог. Чрез молитва можеш да поискаш прошка или здраве, т.н., дори да общуваш с Господ. Защо да не се молим за собствената ни държава и управниците? Какво лошо има в това да желаеш доброто за някого? Нали в Библията пише, че всички на тази земя сме братя? Ако наистина си вярващ, би трябвало да вярваш и в силата на молитвата. Тя е част от християнството. Никой не е праведен от човеците. Римляни 3:10 "Както е писано: - "Няма праведен ни един;" В такъв случай кои сме ние за да съдим управниците? Да, това, което вършат прилича на подигравка с народа. Не веднъж бяхме свидетели как изчезват пари пратени от Евронейския съюз. Факт е. Но има Кой да съди. Защо да не се молим Бог да отворя очите на политиците ни и да не вършат повече нечистотии? Написано е, че всички са грешни. Значи и аз и ти... Следователно никой не трябва да се възгордява и да се мисли за повече от другия и за по-праведен, защото не е. Що се отнася до измиването на краката, какво толкова има да се разбира? То е написано ясно. Йоан 13:14, 15, 16 "И тъй, ако Аз, Господ и Учител, ви умих нозете, то и вие сте длъжни един на друг да си миете нозете. Защото ви дадох пример да правите и вие както Аз направих на вас. Истина, истина ви казвам, слугата не е по-горен от господаря си, нито пратеникът е по-горен от онзи, който го е изпратил." Учител - такъв е Исус. Чрез своето отношение към хората, ни учи как ние да се държим по между си. Не виждам нищо лошо в това. : )
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649870
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив