Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2009 23:30 - Какво се ражда от историческото абортиране на религията
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1289 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 13.07.2009 23:43


Какво се ражда от историческото абортиране на религията

image

 

Точно преди една седмица попаднах на купчина стари книги до един контейнер в центъра. Предпазливо и внимателно ги подбутнах, забелязах че са оставени на земята на купчинка, а не вадени от мръсния гюм. И съответно смело се наведох да разгледам "съкровището". Почти всички заглавия бяха не само непознати, но и интересно, че бяха издания от периода "65-"72, добре запазени и при това все на литературна тематика. Непознатите заглавия и автори веднага ми грабнаха вниманието, но единствените две неща, който отнесох, бяха някакво надуто "литературно-критично анализиране" на Хамлет и един исторически роман озаглавен Михаел Колхас, от Хайнрих фон Клайст. Понеже се занимавах с други неща едва в събота прелистих "Колхас" и почти извиках Бинго! На една от страниците имаше публикувано писмо на Лутер, което не бях срещал другаде. Естествено проверката в нета ме разочарова, това е напълно литературен роман и никакво писмо на Лутер и историческ събития там няма, освен името на реформатора и имената на градове и замъци в Саксония. Все пак прочетените първи няколко страница показаха какво е истинското съкровище в книгата.

 

Малко исторически обяснения.
Автора е написал книгата по време на наполеоновите войни, в които на страната на атеистите е имало и много германци и дори, о хиляди дяволи! много голяма подкрепа от прочутото светилище на протестантството - Витенберг. Не случайно в книгата града е "подпалван" три пъти. Та автора в тази книга се опитва да направи нещо срещу врага и местните му блюдолизци, което е според мен похвално, за един християнин и истински гражданин на Свещената римска империя. Тази идея, да се ползва историята и imageлитературата, за да се вразумят по новите поколения, като се прикрие политически некоректните за режима идеи вероятно е дала резултат. Всичко добро и хубаво бързо и ужасяващо се осквернява от по новите поколения и съответно през 1841 е издаена новела за някаква реална личност, но с измислени политически мотивирани жвотоописания. Автора дори има удивително подобно име Теодор Миндт. Въз основа на едно писмо на Лутер, до някакви неуки занаятчии и калпав студент е изграден мита за Томас Мюнцер и измислената "селска война". Безредиците се социализират и реформацията е обявена за социален бунт от калпавите атеисти и бонапартисти. Този исторически аборт на религията е родил и своето чудовище, апокалиптичната фигура на Томас Мюнцер, повел селяните за война срещу "принцовете". Тази новела не само следва плътно творбата на фон Клайст, намества се Лутер, бунтове на селяни и грабежи, апокалиптични послания и други глупости. Доказва, връзката на германо-пруския шовинизъм, форма на комунизма и социалната тирания, човеконенавистническа идеология породила марксизмо-фашизма, обединил и тотализирал Свещената римска империя.

imageКрайно кратко заключение;

Мюнцер е само име на калпав чирак от Зуикау, но сега според червената пропаганда е родом от Алтщедт и политически водач.
Както винаги нищо ново под слънцето.

 

 

http://www.answers.com/topic/thomas-muentzer

 

 

http://www.nndb.com/people/074/000028987/martin_luther.jpg

 

http://www.zionbaltimore.org/martin_luther_seal_dark.jpg

 

http://www.etsu.edu/cas/history/resources/Private/Faculty/Fac_To1877ChapterDocFiles/ChapterImages/Ch2MartinLuther.jpg

 

 

History, Luther




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - Само кумънизъм...
13.07.2009 23:39
Само кумънизъм...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649986
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив