Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2009 22:36 - Потоп и вятър
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 864 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.07.2009 15:30


Потоп и вятър

 

 

Това ще е постинг като от доброто старо време, когато изследвах значението на всяка дума, но този път няма да има цитата от еврейския, поради сложните методи на сравнение и разликите които намирам в различни части на текста.

В Бт.8:1-3 е описана ситуацията след потопа и неговия край. Една от фразите в ст.1 е доста странна и директния и превод е променен. Там където се казва във всички преводи, "Бог накара вятър да мине по земята“ е всъщност по друго значението, думата за минаване е покриване, захлупване. Буквално е вятъра "покри отгоре" земята, има го във всички речници и такова е значението и в други места не свързано с това. Последната фраза на ст.1, вероятно трябва да се прехвърли към ст.2, където уникалните думи са вече в повечко дори и за bogoizbrania.

Ст.2 Изворите или фонтаните на бездната е всъщност дъното на бездната или космоса, а небесните отвори се затвориха означава нещо на небето да прегради водата от космоса за да спре дъжда, който преминава през небето сиреч атмосферата. Бездната или космоса по онова време е било със смисъл на отвъдното.

Ст.3 В този стих са вече пропуснати доста думи. като е пропуснат смисъла, че водата е спряла да приижда и се е оттеглила от повърхността, но не се споменава накъде.

 

 

От ст. 4 бе и едно от първите ми открития, за планината Арарат, която не е с такова име, а това е всъщност дума, която значи светите планини. Моисей е посочил мястото на "ковчега", всъщност градината на Ной, това са самите планини, на които е бил даден Закона, а народа ги е обиколил.

 

Сега ще се заема с догадки, какво ли е станало с водата дошла от бездната, мисля че по малка част е била изхвърлена в обратно космоса или бездната от там са тези комети и астероиди с лед и органично вещество в тях, органичното вещество всъщност е земна пръст. Все пак по голяма част от тази вода дошла от бездната е била погълната от дълбините на земята, тази вода след времето на Иесус и Павел е била изхвърлена обратно в океаните, а това което сега е океанското дъно е слегнало надолу, за да се образуват тези ями пълни с вода, която наричаме океан.

 

Поради липсата на осово отместване и друг състав в горните слоеве на атмосферата, арктическите области са били много по големи и са покривали около половината площ на земята. Синият лед в Аляска и Антарктида е остатък именно от тази космическа и атмосферна вода, които са кондензирали моментално в лед, за това в синия лед има толкова много кислород, фактически това е замръзнала атмосфера от преди потопа. На нейно място се е появил вятъра от Бт.8:1 или сегашния азот. Едва в последствие атмосферата се е попълнила с кислород и други газове от стопилите се ледове в тропиците. Ето и защо стоенето в „ковчега“ или по точно в градината е било 10 години, не се споменава никъде, аз го изчислих като период за аклиматизация за новата атмосфера.

 

Така ето обяснение за силното нагъване на земната кора, на много места можем да видим слоевете на кората образува ли се водоравно от гравитацията и изпаренията след потопа, но след 3600 г. по времето на Павел при слягането на океаните на много места виждаме успоредни скални слоеве да имат странни ъгли. В този пост главното откритие е следното, с това слягане на океанското дъно се обяснява защо на високи планини имаме вкаменелости на миди, които не биха стигнали до върха дори и със сила вълна, просто в миналото не е имало високи планини и дълбоки морета. С това обяснение се дава отговор защо на различни места има различни белези за плажове, в миналото местното ниво на морето. Например средокеанския рифт на Атлантика е пукнатина която показва къде подземния резервоар се е спукал, водата е излязла отгоре. А плажните ивици на ниво около 100 м. Открити по нашето крайбрежие показват, че Черно море преди си е било сладководно езеро, което не е хлътвало като океаните, но се е допълнило с вода от север получена от топенето на ледниците. В океаните плажове има много по надълбоко.

 

Със слягането на дъното се обяснява и един друг много важен елемент на историята на земята. Именно така подобно на описанието на потъването на Нуменор, се обяснява защо днес липсвала планината Мория и святата земя на Израел, тя е потънала буквално във водата на средиземно море и само върха на Мория стърчи над водата. И май дори и Толкин и децата му не знаят какво е рисувал Толкин на коледните картички. Планинския връх стърчащ на морска повърхност за тях е бил символ на все още съществуващата вяра в общество на лицемери и отстъпници. Но само bogoizbraniа разбра, че тази рисунка показва къде е бил хълма Мория и какво е останало от всичкото описание на земята.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3650008
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив