Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2009 17:09 - Истинските думи на Христос
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 780 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Истинските думи на Христос

 


 

Прекъсвам изследването на думата за петър, за да представя един постинг полу-покаяние, полу-изясняване на истинските думи на Христос.

 

 

Такъв въпрос, разбрах от една либерална книга, че силно вълнува някои хора, които дори не претендират да се наричат вярващи, а християни пък въобще не искат да се наричат. Тези шарлатани смятат себе си за "учени" и бяха решили да намерят "истинските" думи на Христос. Подобни безумия може би изглеждат загуба на време, но bogoizbrania успя да види зад тази теза нещо смислено. Може би идеята да не е човек християнин, но да претендира да разбере Христос и думите Му да е трагикомичен фарс, но и в това има един особен смисъл, който може би само bogoizbraniq може да усети. Както бях писал гръцкия език е ангелски, а не разговорен, Павел е редактирал и превел целия НЗ на този неговорим език, с помощта на Светия Дух. Либералите дори язвително подхвърлят, че Евангелието било "павликянско" :-), в онази безсмислена книга, е имат известно право. Та получава се и според моите изследвания, че Евангелията не са точните думи на Христос, като дори един разговор на Иесус с Петър достатъчно ясно указва, че Христос го е водил по такъв начин, че смисъла му да се покаже само когато думите са преведени на гръцки, а Петър нищо не е разбрал за какво става на въпрос, на говоримия език.

 

 

Ползвайки само идеите на либералите и разглеждайки с предпазливост изкарването на книгите след 2Самуил от СЗ, се чудех как ли пък на тези книги би могло да им се намери място на опашката на канона на НЗ. Тези книги по всички параграфи са след христови, те не касаят първите пет Завета от преди Христос, няма шифъра на времето както първите 10 книги, наистина написани преди Давид, не съответстват на езиковите предпоставки на миналото. Изобщо всяко едно нещо в тях е да бъдат избутани след посланието на Еврейте, автора им е определено християнин. Някой като например Езекил и Данаил, Естир, Езра, Неемия съдържат "Мерзостта на запустението" указват Вавилон като град и следователно трябва да се изхвърлят окончателно. Но все пак в някой като например Пасалмите съдържат твърде много мъдрост, за да бъдат сложени в графа ментета, а книгата Еклесияст си е направо новозаветна проповед. Припомних си и някой лични впечатления за псалмите, спомням си че когато четях някои като малък се чудех защо ли ми звучат така новозаветно, защо ли в тях имаме такава типично христова идея за разделяне на човека на тяло дух и душа? Защо ли имаме такова лично и непосредствено контактуване на човека автор на текста и Господ? Това са въпроси които не могат да бъдат подминати току така. Автора на тези текстове като например Псалом 23 не е бил еретик, а посветен от Светия Дух вярващ, тогава защо този псалм претендира да е писан от Давид?!

 

Днес си отговорих на този болен въпрос. Еми може би псалма няма претенцията да бъде Давидов, а на сина на Давид. Този и много други псалми са писани от самия Христос!!!

 

Благодаря за пореден път за либералната критика, тези момчета са пълни лузари, но явно само така bogoizbrania намери начин да достигне до истината и до нещата наистина изговорени и написани от Христос.

 


 

New testament, paul, old testament

 






Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3650254
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив