Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2009 23:07 - Демон, бяс, дявол и антихрист
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1738 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 11.11.2010 22:08


Поправка 11 - 11 - 10

Демон, бяс, дявол и антихрист


В тази бясна тема ще покажа къде са местата, където се срещат трите думи за силите на злото и каква е разликата между тях. Например в KJV превода на много места, където е демон са написали дявол-девил, сега ще разгледам къде какво трябва да се постави.


Първите три букви на дявол, (диа) на гръцки са предлог, който самостоятелно заедно с няколкото си форми се среща точно 666 пъти в 599 стиха в руската търсачка, в "александрийския интерлинеар", може би 666 е наистина дяволско число :-), но май само в преводите. Първия по фрапиращ дяволски проблем е в Йн.8:44, където не се казва, че юдеите "са от баща дявола", смисъла е, че те са от патриарсите или "бащите", но бащите на желанията им са от дявола. Нещо като много днешни вярващи, казват че вярват в Христос, което е тяхно право, но всъщност религията им е от дявола. Втората сричка ( βολ ), "бол" , като първата сричка на болгарин е понятие, което е отхвърлено, захвърлено, изоставено, и подобно. Другото фрапантно и доктринално различие е в Йн.17:24 ( καταβολης ) не е от създаването нас света, а оставането на света, Христос е толкова "агапесен", че отец го е оставил на света, :"катаболес", като е оставил света, за да го вземе следващия по ранг Иесус Христос. Много важен стих разкриващ смисъла на самата жертва. Самата фраза ( καταβολης κοσμου ) се среща в 10 стиха, но не значи основаване на света, оставяне на света или отделяне на света. Като заключение за диаблото може да се каже, че смисъла е на някой, когото е оставен или чрез когото е отхвърленото или подобно. Близостта на думите за болгарин и диабол е много вероятна, и ще се разгледа другаде. За велзевул и велиар не мога да намеря конкретни значения съ сигурност, и май не е необходимо велзевул е някаква древна форма на нщ-ейджа, а белиар е нещо свързано със несветлина.


В по преден постинг бях записал, че разликата между нечист дух и бяс е в това, че беса е образование вътре в човека, като следствие на действието на нечистия дух, така мястото отредено за Новото Създание е узурпирано.


Фразата ( πνευματα ακαθαρτα ) е навсякъде правилно преведена като нечист дух, същата дума е като за Светия Дух, това все пак не означава, че демоните идват извън нашия свят или са тъмната страна на ангелите, тоест също духовни същества. Мога да повторя обяснението си от преди. Както дявола така и нечистите духове са производни на нечистотата в хората от времето преди Христос, но този контингент бе изхвърлен в космоса според Лк.10:18 и сега само "звездите" напомнят на тези образувания. Думата "акатартон" нечисто, се ползва и за нечистите животни забранени да се ядът, като например камилата, това не значи, че камилата е забранено да се развъжда същество, а че не трябва да се яде. Нечистите животни също са живи и са от нашия свят, но са нечисти защото те не представят Христос, ето защо е отделено в Деяния толкова внимание на заповедта към Петър да яде тези нечисти животни, сега те са очистени и нечистите духове от тях са изкарани и разпръснати в космоса. Така вече както няма нечисти животни, няма и нечисти духове, където ги имаше бяха вкарани символично в свини, а след това според Лк.10:18 бяха изхвърлени в дълбокия космос.


Думата за бяс е ( δαιμον** ) в нашата Библия е навсякъде точно така, няма никъде в превода латинското демон, думата не мисля да е свързана с нещо друго, последната сричка е като последната за фарисей и юдей. Демона е измислица в измислените стихове.


Думата за ати-христ се среща на 4 места, 1 и 2 Йоан,  измислените книги са и с измислени думи.

New testament




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Какво е чисто...
21.08.2009 23:21
според вас, какво е чист дух, че да говорим за нечист всяко писание подлежи на анализ ,анализа включва и съмнения и обоснования на съмненията, Христос не е оставил никаква мисъл записана, това не ви ли стига като доказателство, че вероятно не сме дозряли за да го разберем и осмислим...и вероятно никога няма да научим истината за неговия живот...защото истински не се анализираме ние самите, че какво остава него да го съпоставяме с доброто и злото, толкова лъжи са изречени в негово име, че да ти стане грусно от човешката невъзможност да приеме нещо по велико от собственното си ЕГО....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3633818
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив