Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2009 23:15 - Ламех и неговото число
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1031 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.05.2011 15:24


 

Ламех и неговото число

 


Тук ще поразгледам Битие 4, за да видя кои неща са странни в превода и да се опитам да отговоря на озадачените въпроси относно многото неясноти в текста.

 В стих 14 не се казва; че който намери Каин ще го убие. Тук има либерална пропаганда против отмъщението, оплакването на Каин е за това, че изгонен от земята и от лицето на Бог и без благословението на новата планета той ще намери смъртта като убит. Тук Каин се страхува за потомството си или поне заради мен :-). Сравнява се съдбата на наказанието със смърт. Е сега разбирам, че не трябва да съм толкова критичен към нашия праотец, той се е погрижил поне за мен.

В стих 15 се споменава за седмократно отмъщение, но тук Бог всъщност не критикува отмъщението, това става другаде. Тук се споменава, че наказанието на Каин ще е седмократно или по точно ще е наказанието на седмицата, на сътворението. Ние сме прокълнати да сме лишени от благословението на сътворението на шестте дена и почивката на седмия ден, но само до толкова, ние не сме отделени от благословението на числото на новото начало, което е числото осем. Нашия свят е наказан свят, но наказанието касае само сътворените вече материални неща. Това е много важен елемент на нашия свят само така можем да разберем защо в нашия свят има толкова зло. Човек тук е оставен от Бог да създава всичко каквото пожелае включително много добри неща като този блог, но човек е беззащитен да се предпази от способността на други хора по някакъв начин да навредят на доброто, аз си прекопирам постовете като резерва другаде но и това не е 100% гаранция. Както Бог не се намесва в правенето на добро, така и не се намесва и в предпазването му, за това изглежда че злото владее света, но това не значи че сме окончателно изоставени, Светия Дух е реалност повече от всяка друга. 

Сега да направя кратко описание на разликите между Ситите :-), както ще наричам потомството на Сит и нас. От описанието на цар Саул, които е впечатлил всички с високия си ръст излиза, че ситите са били почти всички възрастни с почти еднакви размери на височина, а и вероятно на тегло. Като явно за да се впечатляват от високи хора, то са има ръст около 170см. Не са били едри, защото на много места се говори за нечовешка за нашите представи издръжливост, не са се разболявали освен при намеса на демон, не са се състарявали като нас, а само незначително са отслабвали физически. Физическата им сила е била по слаба от средната за нас, но в издръжливост са били като коне, не е имало големи видими разлики между жени и мъже, нямало е разлика в средния ръст, мъжете не са имали бради и горе долу са били нещо като китайците. От описанието на проказата, която е несрещана тук болест са имали някакво шарено петнисто или раирано пигментиране на кожата, като то е било както козите, някои са изцяло бели, някои са с петна по кожата, това е било като отличителен белег. Проказата в Библията е някаква промяна на тези петна което се е смятало за нещо нечисто.

 Да доизясняване на белега на Каин. Човешкият пъп или белега от пъпната връв е уникално за човеците потомци на Каин особеност. Този белег не се предава по наследственост както написах в един преден пост, а способността да се затвори мястото в тялото където е била пъпната тръба е била премахната в Битие 4. Това уточнение е важно, защото след шестия ден няма нищо правено в повече от създателя, след шестия ден имаме само деградиране на генотипа на хората. По конкретно премахната е способността за регенериране след раждането, и е смутено израстването на новороденото и белега е вследствие на това.

Факта, че сме потомци на Каин и Христос никога не е идвал в тяло на тази планета не бива да ни плаши или разочарова, това си има и някои предимства, какви точно сега се опитвам да установя, надявам се да компенсират проклятието за отделяне от Бог и неспособност за благословение от земята.

За родословието на Каин нищо не мога да реша какво ни говори, както и за двете жени на Ламех. Ламех е единствения, които има в повече от една жена в Библията, без да е вдовец, всички останали имат само по една като се изключат Самсон и Йоан кръстител, които имат нула жени, това е обяснявано другаде. Единственото, което разбрах е за стих 24, където се споменават неадекватно странни числа, явно в потомството на шестия или седмия, ако се брои и Адам има нещо което е освободило проклятието от ст.14 за това се споменава че е убил младеж, говори се за Каин, не Ламех е убиеца. За него се споменава името и страната комбинация от седем по седемдесет. Което мога да го изтълкувам по селдния начин. Убиването или изгонването на Каин става в 100 година след изгонването на Адам и Ева от рая и като се прибавят още 4900 стигаме до 5000 година, когато идва времето на окончателното отмахване на наказанието на Каин. Така тази фраза неправилно преведена, че на Ламех ще се отмъсти 7*70 всъщност е пророчество за края на света и пришествието на Христос на този свят, в света на ситите Христос се появи през 4100 и си тръгна през 4121. Това преизчисляване на календара обаче ме поставя в още по кофти ситуация, понеже окончателно се губи връзката с момента на петдесятница, който е бил на друга планета и следователно е могъл да бъде много по рано от колкото изглежда. Но поне със сигурност е преди 700 години най вероятно около 1000, но не е сигурно. Никакви методи на изчисляване и приравняване нямаме и не случайно.

 Сега да се опитам да дам обяснение как без пратеник текстовете на Библията са дошли до нас? Еми няма отговор, вероятно и няма и да има, освен Светия Дух.

 А за разликите в социалното и интелектуално устройство ще се разгледа в друг пост, там има много важни неща за разглеждане.

Old testament, time

 



Тагове:   Time,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3650391
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив