Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2009 19:01 - Вавилон, пирамиди и Храмове
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 780 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.10.2009 13:20


Вавилон, пирамиди и Храмове

 

В този кратък пост ще опиша няколко много важни детайла на „вавилонската“ история. Понятието „вавилонски плен“ не е преселване и плен на народа, а е дума подобна с процеса на подмяна на лозята. Или нещо което е необходимо да се подмени и обнови по подобен начин . Това касае и самия Храм, мястото където Бог обитава също имаше нужда ремонт и обновяване, за това е била измислена следната процедура позволяваща да се пренесе служението и светите неща от една сграда в другата, без да се прекъсва самото служение.

При строежа още на първия Храм, освен самата сграда е било предвидено място точно до него да се построи друга същата постройка. Като дори и самите камъни за нейни строеж са били събрани и оформени още от самото начало, камъните за следващото помещение напълно идентично и предварително планувани с отделено място се е предвиждало след 500 години. За целта материала е бил натрупан на самото мястото във формата на пирамида.

Имам две теории, защо на земята за това в древността са строели тези пирамиди в „Вавилония“ сега Египет, а и другаде. Хората са се надявали така да складират камъни за бъдещите поколения да си построят някаква сграда. Това че днешните поколения са превърнаха тези складове за материал във гробове е специфична подигравка за безумието им. На тази планета определено не ни трябват никакви постройки за имитация на свещенодейност. Другата е, че тези пирамиди са складирам материала от бивши храмове вероатно подобия на Ерусалимския Храм на Венера, в тях не се е служело, а кайновите потомци са показвали така вярата си.

За тази каменна пирамида се споменава на няколко места в НЗ, едното е за мястото наречено „Габата“ или на гръцки „Литостротон“. Това е самото място, където са били натрупани като пирамида камъните на втория храм. Точно в годината преди голгота, Храма е препостроен от камъните на първия храм, така върху камъните на втория Пилат е застанал за да съди Христос, удивителен символизъм. Така Христос е посочил, че втория Храм, аналог на втората планета е осъдил и екзекутирал Божия син не по малко жестоко от Каин. Сега се сещам, че според католическата църква мястото е описано каменно стълбище, а не настление както в поясненията на евангелските Библии. Самия Мартин Лутер , както и всеки правоверен католик, е трябвало да го катери на колене, защото се е твърдяло; „това е същото онова каменно стълбище“. То стои все още, но вече се твърди, че е пренесено от Константин или майка му, вече е ясно, Рим и Йерусалим са на различни места. Друго място където се споменава косвенно за тази пирамида от камъни подготвени за строеж е мястото където Христос казва, „разрушете този храм и за три дни ще го издигна отново“, за нас е ясно, че това е хипербола за възкресението Му, но Той ползва символизма на Закона и служението в самия Храм.

 

На обновената схема със синьо са указани местата с периодите от 40 години строеж, от общо две по 500г служения. Така Христос се превърна в първата жертва освещаваща „третия храм“. Разпятието бе издигнато през 4121, първата година в която е осветен повторно първия Храм, който има някакъв явен символизъм за дейността на Светия Дух на нашата планета.

 

Time, old testament



Тагове:   Time,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649882
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив