Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2009 14:01 - Календарни уточнения на дати
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 804 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.05.2011 17:47


Календарни уточнения на дати

 

На двете таблици са посочени всичките празници на Моисей, никакви други официални празници не са се отбелязвали в Библията, Хората са има собствени и семейни тържества, но те логично не са споменати, защото не касаят предмета на Словото.

Тук за първи път в блога ще спомена някой неясноти.

Първата е, че Пасхата не започвала на 14-ти 03-ти, но късно в съботната вечер и всъщност това е бил подготвителния ден, в който преди залеза е имало събрание. Самата Пасха е на следващия „нулев“ден, споменаван като „новолуние“. Както писах тогава е хванат Христос, но на следния ден е разпнат и умира преди изгрев слънце.

Другите неясноти от текста са свързани с точното обозначаване на самите дати на празниците в седмия месец. Според Левит 23 деня на тръбите е първата събота от месеца, което е 07-ми, но според Числа 29 е на първия ден от месеца, вярвам на Левит и мисля, че превода на Числа е подвеждащ, пак е първата събота и на първия ден на месеца има някакво тръбене, нещо като „първи звънец“ за край на самото жънене. Така пшеничената жетва се брои от втората седмица на 05-ти месец до втората седмица на 07-ми. Реално самата жетва е била до началото на месеца, а следващата осма седмица е имало сушене и до-узряване на снопите на полето. Седмицата преди петдесятница е имало жътва, но само символична за да се представи хляб за празника, а и ечемичната не е приключила още. Следва деня на умилостивението, когато вярвам се е смилало, а сега пресовало гроздето за вино. Той е бил според мен на календарния 09-ти ден , което е ден номер 10 както се казва в текста, вярвам че е така, защото в общия календар този ден трябва визуално да е след деня на петдесятница. Самия ден е указвал вече извършеното смилане или пресоване на гроздето, работата вероятно се е вършела на предни 08-ми ден, а на следващия верояно са отделяли част от джибрите и са покривали съда с нещо, както се споменава „нови мехове“ в НЗ.

Същата тази седмица е и времето когато вече изсъхналите пшеничени снопи са се прибирали от полето и на следващата трета седмица във времето на шатрите се е извършвала вършитбата и веялката. За това е трябвало да седи в шатри, хората духовно са се вършеели и веели. На 15-тия ден както се споменава в деня на края на прибирането на пшеницата, не е обаче ясно дали това е математическия 15-ти ден на месеца, които е 14-ти календарен съботата, когато е края на работния период или календарно 15-ти, който математически се пада номер 17. Може би става на въпрос за едната дата като за край на работата, а датата на 15-тия е за святото събрание, когато се отбелязва самия празник. Не е и ясно как се броят тези осем дена дали от деня на „новолунието“, така че осмия ден на шатрите да е съботата 21-ви или е от първия ден до 22-ри. Все пак вярвам, че и този празник е със духовен символизъм и броенето на осем дена е започвало от нулевия ден преди 15-ти.

Тук трябваше да намеря повече доводи за окончателното свършване на жетвата, но понеже в НЗ няма директно указание за нито един от празниците на седмия месец не е изключено края на пшеничената жетва да предстои. Но от друга страна тук на тази планета няма никаква нива и никакъв символизъм на Словото не е възможен поради проклятието от Битие 4. Още повече Венера е като печка, там като чели се „пече хляба на духа“ на вече ожънатото „Жито“. А тук само е преместено вече приготвеното вино за да ферментира окончателно. Надявам се нашата съдба да не е е всъщност по лоша от тази на ситите, които бяха маята, която при печенето умира, както ще се случи и с микробите при спирането на винената ферментация.

Окончателно, вече съм сигурен че сме след 4900 и дори 5000 година след сътворението. Защо не се намират Библейски текстове да опишат този период не е ясно. Също съм сигурен че и някои от ситите са били преместени от Венера тук за да донест „Виното“ да ферментира, както и и Библията със себе си. Защо е допуснато следващите поколения да забравят всичко това не мога да преценя, но вярвам че скоро и това ще се открие.

https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AsDLMmdMtyutdEJoTlZvM2o3dVB4T2xCS2pjMEN6Q1E&hl=en_GB#gid=0

Time, bread, wine



Тагове:   Time,   Wine,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645406
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив