Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2009 19:26 - Врачки, екстрасенси, медиуми, и други циркаджии
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 739 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.01.2010 17:46


image
Врачки, екстрасенси, медиуми, и други циркаджии включая петричката врачка

Това ще е съвсем кратък пост относно мнението ми за проявите на тези субекти. Няма да се разглеждат конкретни случаи. До сега съм имал доста плахо, неуверено мнение, което ме е карало да си мисля, че дори някои успяват да отгатват неясни за тях неща по средство връзката си с обсебилите ги демони. Мислил съм логически и елементарно, ако в еди-кой си има зъл дух, то той ще действа така, че да заблуждава околните в измислени способности като прави фокуси. Дори и някои не добре преведени места в Библията са ме карали да мисля, че там става на въпрос за слуги на сатаната правещи реални магии за заблуда. Разбира се в Библията има такива личности предали се на дявола. Те обаче само учудват и привличат вниманието на простите и неуки хора, да им се възхищават чрез ефектните номера и фокуси, а не че имат неестествена способност да познаят нещо или да отгатнат нещо казано им от демон, както мислех до сега. Всички свидетелства за свръхестествени проявления на врачки са измама, например един от най-промоцираните от медиите случай този за петричката е изцяло циркаджийско – медийна заблуда. Тя е една възрастна сляпа жена и е използвана от анти християнски секти за нещо като мост към медиите и висшите ешелони на властта. Всеки случай на "познаване" е предварително режисиран и промоциран от сектата. Това се отнася и до всички останали случаи. Тези хора са част от секта, анти християнска организация, те се "доказват" едни други, а не чрез способности. Хората търсещи услугите им са ^&%$#*! :-).

Относно споменаването на думи за магии в НЗ съм споменал, че всъщност това е дума производна от "маг", което значи или бивш и отхвърлен юдей или някой занимавал се е с погребване на мъртви и поради това считан за нечист. В СЗ имаме важния случаи със Самуил, който изглежда да е действа като екстрасенс. Саул се е допита до него за намиране на изгубени ослици. Когато се разгледа случая със Саул и анонимния му слуга при Самуил е, с цел не да му бъде посочено мястото на изгубените животни, а да бъде потърсен съвет дали да се продължава търсенето или да се прибират. Самия Самуил е знаел местонахождението на ослиците, защото те бяха собственост на бащата на бъдещия цар, а не защото имаше практика да се издирват изгубени животни и така да се ползва някаква екстра дарба. Това е много важна особеност на възприемане на ситуацията, човек отива да получи съвет за собствените си действия, а не информация чрез свръхестествена способност. Саул попита дали направеното до сега е достатъчно и дали има необходимост да продължи със започнатото, до този момент работата му бе неуспешна. За себе си Саул потърси информация, не за целта си ползвайки специална дарба на специален човек. Това е много важен извод, така и днес вярващия трябва да гледа на Словото, то е средство за помощ на самия човек.
Този случай е много подходящо предупреждение за тези медиуми размахващи днес Библии и ползващи неправомерно стихове. Всички Библейски магестници и запитвачки на зли духове са циркаджии, нищо повече, никакви способности да вършат нещо, а само да привличат вниманието.

Все пак главния извод не е много оптимистичен, опасни са не демоните или бесовете, а хората вярващ в тях.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3647762
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив