Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2010 20:17 - Истинските корени на юлианския и лунния календар
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 490 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.01.2012 14:01


Истинските корени на юлианския и лунния календар

 

На днешния първи ден на григорианския календар е подходящо да се даде обобщаващо значение на няколко астрономически събития използвани в миналото. Единствения смисъл от календара е да се намери период и създаде метод, за годината в срок най-близо и точно до обиколката на земята около слънцето. С тази задача се справя най-добре сегашния календар, всички останали и по-специално лунния и юлианския се основават на погрешни изчисления и натъкмена астрономия, а други като "старобългарския" и "календар на маите" са политически анти християнски измислици от миналия век, с тях въобще не заслужава да се занимава човек. Основата на „лунния“ и „юлианския“ са явяват натъкмени изчисления на уточнения от Нютон „Цикъл на Саурос“, които е приеман преди него за почти 19г. Едва Нютон е успял да изчисли правилно периода от 18г., 11д. и 8ч. В миналото предсказания за лунни затъмнения са се правели с неточност от няколко часа в най добрият случай, което е било приемливо, но често грешката е ставала в повече от денонощие и се е налагало натъкмявания на сметките. След няколко по 19г. малко хора са си спомняли фазите, за да видят колко с баламосвани.

 

Както изясних това е периода от раждането на Христос през 4100АМ, на 17-ти 03-ти месец или според скорошното откритие за месеца от 15 дена се пада седми 17 - 7 - 4100АМ. Като се добави цикъла се получава датата 00 - 8 - 4118АМ. Това е датата, на която се е родил и Моисей през 2420АМ и до христовото възнесение има 1698г., когато е сменен със Авел. След две години, 4120АМ на тази дата е бил окончателно завършен третият храм. Получават се 1700г от раждането на Моисей до строежа на Храма.

 

Другото астрономическо събитие, което има смисъл само в Писанията, а не в сегашния живот, е откритото от мен на 27-ми смисъла на продължителността на сегашната "тропическа година". С това се надявам всеки вярващ да осъзнае окултния и анти християнски характер на всички календари противопоставящи се на сегашния официален. Календара трябва да е за удобство на стопанската дейност, не да служи за измислени астрономически сметки и за фалшифициране на хронология.

 

Time, history



Тагове:   Time,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3651106
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив