Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2010 21:48 - Тайните на Оз, мой коментар за финансовите проблеми отразени в документален филм
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1001 Коментари: 0 Гласове:
0



Тайните на Оз, мой коментар за финансовите проблеми отразени в документален филм Welcome to the Secret of Oz

Тук съвсем накратко ще отговоря на моите възражения на един удивителен филм относно монетарната система. с подточки и лично мнение.

1. Започва се разглеждане на монетарната система още от най-дълбока древност, но много факти са измислени или много лошо интерпретирани, а някой са директни лъжи поради политически причини. Все пак се споменават важни събития и хора в историята на САЩ, има много неща които ги чувам за първи път, а за правилната интерпретация на някои лъжи ще се спра друг път.

2. Авторите са отявлени либерали подкрепящи БХО, най-големия приятел на банките и тяхната власт над хората чрез контрол над парите, въпреки че основната идея във филма е да се премахне контрола над паричната система от страна на банките. Автора правилно е забелязал проблема във финансите породен от властта над парите от малка шайка престъпници завзели финансите чрез банки още от миналото, а сега и с други методи. Той обаче пропуска истинското разрешаване на проблема с финансите. Парите са религия и ако тя не се контролира от християни то оправия няма да има.

3. Грубо е прескочено името на основателя на съвременния монетаризъм sir Isaac Newton. Именно той измисля парите в съвременния им вид, и именно той предлага някои от действията предложени от автора. Вместо да преоткрива топлата вода, може просто да се свали шапка пред безсмъртния гении и да се последват съветите му, а не да се плагиатства откритата от него система на финансиране и да се правят оглушки за християнската същност на парите.

4. Най-интересната част е разглеждане на символизма от книгата и филма "Магьосника от Оз", на Лиман Франк Баум. Но както неговите така и на автора на филма идеи за финансирането са половинчати, непълни, лишени от християнската си същност и извратени в комунизъм. Фактически както Баум, така и автора са популисти и либерали, които по нищо не се различават от банкерите искащи контрол над парите.

5. Все пак както в книгата, така и в документалния филм има свежа идея, врага е посочен правилно, това са хората държащи властта над парите и финансите. Съветите за победа обаче са безполезни. Няма адекватно описание на крепостта на врага, а тя е много здрава и могъща. Целия проблем на финансовата система се състои в способността на група хора независимо дали са банкери или комунисти, които са завзели църквата на финансите. Финансовата система, е не само църква, тя е дори религия, в която да се вярва и която трябва да се пастирова от богоизбрани :-). Много съм сериозен всъщност, единствените животни с равноправие и социална организация са овцете и козите, защото само те се покоряват човек. Така и хората трябва да приемат за пастор ЧОВЕКА Христос, за да имаме реална справедливост и успех, а не да сме роби на престъпници.

Сайт;

 

http://www.secretofoz.com/index.php?limitstart=5


Преследване на филма

 

http://www.dailypaul.com/node/115794

Посоченото е най важното, но вярвам всеки може да намери филма и да открие моите изводи самостоятелно.

history




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3646544
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив