Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2010 19:48 - Дойде времето и на разборката на Псалмите
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 720 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.02.2010 08:55


 

Дойде времето и на разборката на Псалмите

 

За сега единствените одобрените от мен псалми или тези, които са думи на Христос предаващи духовни стойности са с номера; 23 и 119. По-голямата част от другите псалми не са лоши, но са неуместни, те представляват преразказ на други части от Писанията както от света на ситите, така и не много смислени, но не и еретични разсъждения от нашия свят. Класически е примера с книгата Йов, либерално социална сапунка от нашия свят, но без особен смисъл за Словото и с много паралели в Псалмите. Ето и някои белези показващи разликата между апокрифното и реалното Слово Божие;

 

0. Истински са само думите на Христос, които изявяват неговата душевност, за сега съм ги открил само в 2 Псалма, но вярвам че ги има и в други.

 

1. Прекалена социалност на средата. В света на ситите общественото разделение е строго семейно, никакви съсловни деления не е имало, освен различни школи или философски тълкувания на Писанията.

 

2. Всякакви либерални идеи и възгледи са от нашия свят, това маркира доста добре разликата на истинското Слово и измисленото тук. Убеден съм, че нищо вредно и безполезно не е пренесено тук от планетата на ситите.

 

3. Всякакви благославяния директно, мрънкания, жалвания проклевания и подобни средства на внушаване както на позитивни, така и негативни мисли и прочее са писателки спам от тук.

 

4. Неуместни позовавания на НЗ книги и дори преразказ на пасажи от Евангелията. Опит да се запълни неправилната интерпретация на цитати на Христос и апостолите.

 

5. Пророчества за бъдещето и преразказ на миналото са ненужни за тази книга.

 

6. Поучения и призиви за хваление има в Писанията, където го изисква ситуацията, а не там където трябва да се представи Христос.

 

7. Проклятията срещу нечистите народи си е зле прикрита, но дориктна анти-християнска пропаганда.

 

Като заключение ще се опитам да се застраховам, не съм напълно сигурен дали другите Псалми са безсмислица, вероятно това е бил начина Писанията да достигнат до нас, като се позволи на разни смръдльовци да си добавят душевните отпадъци към тях, като например всички пророчески книги и притчите и Йов. Главната опасност е да не успея да разгранича преразказан текст от друга библейска книга от реален Псалм. За това книгата няма да я обрязвам както другите книги, а само ще поставя "белязки" на важните места.

 

В този пост съм разгледал Псалмите от 100 до 150. Само номер 119 е наистина от Иесус, някои като например 116 или 131 са вероятно с части от Христови Слова.

 

http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AsDLMmdMtyutdC1KeDZKTlAxRGV3UURjTHAzS0VXaGc&hl=en

old testament, psalms, decalogue




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3651160
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив