Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2010 16:07 - Как станах последния и единствен пророк
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1200 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.05.2011 20:14


Как станах последния и единствен пророк
Беше изненада и за мен, ето трите стъпки на оборване на всички досегашни пророци, защото не само съм последния, но дори и единствения :-)

1. Думата за пророчество в Писанията е неправилна интерпретация на разбиране на словото и събитията около Изкуплението. Няма човек който да е "пророк", няма такова нещо някой да седи някъде и чува Божийте думи като Мойсей. Освен на Мойсей и на Апостолите, на другиго Бог не е говорил. Дори и на bogoizbrania все пак само той за сега разбира какво са казали Мойсей и Апостолите

2. Библията е написана на друга планета, където могат да се предсказват неща, тук този номер не върви.

3. Вчера отрязах книгата Откровение след глава 12. От 13-та нататък всичко е измишльотина. А именно от мястото на драконите започва "пророческата" част и иронично, но именно в нея се говори за лъжепророка :-). Сега точно няма да коментирам измислените части, има твърде много дракони, твърде много ужаси и много цитати и прочее, все пак не изключвам че някаква част от текста служи за фимнал на книгата и прелюдие към СЗ. Първите 12 глави единственните канонични касаят духовни и исторически стойности. Откровение е едновременно предговор за СЗ, но е и заключително Слово за одухотворяване на Закона.

За сега спирам до тук, за да претърся дали няма някой стих от фииналните слова на книгата избутан в измислената част. Глава 12 завършва със видението за змея и жената, извор за множество измислици, легенди и рисунки, на които жена държи звяр на синджир. За сега главния ми агумент за край на книгата тук е, че не знаем какво се случва със жената и детето след това. Измислителите прескачат изясняване на това видение и ни затрупват в помия за дракони, жаби и прочее преписи от други места, напълно неуместно.

old testament, revelation



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648627
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив