Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2010 19:50 - Какво значи думата назорей или назиреи
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1768 Коментари: 0 Гласове:
0 Какво значи думата назорей или назиреи

Единствения назирей на Бога бе Самсон, смисъла на думата означава, че човека е отделен за самостоятелна работа, която не касае други хора. Самсон бе единствения единак бунтовник, самотник действащ самостоятелно, като дори всичко извършено като чудо бе на чужда територия, не в обещаната земя принадлежаща на народа. Други места, където се споменава за назирей е в Числа 6, което е измислена глава, няма значение дали назирея се фризира или пие вино или си прави специални бани както е описано в тази тъпа глава.

Думата за града Назарет в Евангелията също е измислена, както и прозвището на Христос за някакво назорейство. Нито Иесус Христос нито Йоан кръстител бяха назореи, за разлика от Самсон те имаха работа именно с народа, те бяха част от колектива, не като него бунтовници и единаци. Самсон именно за това трябва да е роден през 3400АМ, тогава вече всичкото слово се е изпълнило на земята и скоро щяха да започнат 700 години на 7-те „мършави крави“, през 3420АМ за да свършат година преди Голгота.

Ето защо и книгата на Самсон или трите останали глави от това, което бе Съдии, трябва да се отделят от „1 и 2 Самуил“, те са шестата книга в канона на Стария Завет. Седма книга наистина няма както бях открил по рано, Откровение не би трябвало да се брои като номер в никоя класация. Самсон е и представител на петия завет, като потомък на петия син на Яков – Дан, което значи съдия или отсъждане. Давид бе продължение на третия Завет, завета на вярата, който бе завършен от Христос. Докато Саул бе представител на започването на шестия Завет като потомък на 12-тия син на Яков Вениамин, този Завет бе завършен от Павел също вениаминец. Не случайно Рахил умира малко след като се е родим Вениамин, не веднага като пише в Битие.

old testament, Samson
Гласувай:
0
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2764006
Постинги: 2359
Коментари: 806
Гласове: 3748
Архив