Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2010 16:34 - Няколко измами, загадки и послания от Америка
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1797 Коментари: 5 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Няколко измами, загадки и послания от Америка

Първо заблуди и лъжи за до колониалния период в Америка.

Първа измама е броя на индианците на континента при пристигането на първите испанци. Най-населената част Мексико е била с не повече от сто - двеста хиляди, обитаващи върху останките на каменни градове и пирамиди, което е давало измамното впечатление за огромно население с големи градове. Други по-населени части са били островите на карибите. Цялата останала част от континента е била заселена с малки селища от един род подобно на ескимосите в Арктика. Максималното число хора на двата континента е било под 500 000, от тях половината са живеели в днешно Мексико и карибските острови. Огромни територии във вътрешността на САЩ, Канада, Бразилия и Аржентина са били напълно необитаеми.

Втора заблуда е, че предците на днешните индианци са построили големите каменни постройки, пирамиди, стени и основи на странни сгради изтълкувани като храмове на измислени богове. Днешните индианци съвсем открито си признават, че предците им нямат нищо общо със строителство, и грандоманските строежи от древността са оставени от народ, изчезнал преди много време. Естествено червената пропаганда вини християните в изтребване на тези хора, което е доста смешно, но насочващо към моето откритие за произхода на всички мегалити и пирамиди. Строителите са потомците на Сит пребивавали тук за кратко и изчезнали с края на тяхната раса.

Трета измама, болестите са били донесени от европейците, също банално смешна лъжа. Именно от Америка идват венерическите заболявания, а малария, шарка и други непрекъснато "лекувани и побеждавани" от великия спасител комунистите съвременната медицина са си съществували винаги в Америка, все пак това е друг континент не друга планета.

Четвърта заблуда, златото, което са имали индианците не е било добивано от тях, а наследявано, за това е възникнал мита за Ел Дорадо и италианската му версия за Атлантида. Индианците с радост са продавали малкото злато, което са запазили от предците си, а първите завоеватели са тръгвали по потоците да търсят злато в наносите на водата. В Европа и Азия тези места са били преравяни в миналото многократно. Но тук никой не е търсел злато.

Пета лъжа, най-наглата от всички. Алкохола и дрогата са били донесени от Европа, а индианците са имали медицина. Истината е, че всички "билки" ползвани от примитивния народ са били видове наркотици, както са и съвременните илачи. Индианците също така са правили и алкохол и то в огромни количества, по-голяма част от времето им е минавало не в лов и изкуства, а поклонение на духовете, тоест най-разпространеното занимание сега, пиене и интоксикиране. Тютюна идва именно от там, всички възможни отрови са били познати и широко прилагани за самоунищожение. Това е и била главната причина за спада на населението.

И сега откритие, което вероятно касае и нас.

Европейците са пристигнали тъкмо навреме, преди местните да се самоотравят окончателно, самоунищожат и изядат, населението продължавало да намалява както никаква самобитна култура изкуство и държави не е имало. Съществували са само някакви кланове, като най-силния е подчинявал по-слабите и малобройни. Надявам се и сега скоро някой да дойде тук, защото социалния живот тук прилича много на примитивния племенен комунизъм в доколумбова Америка, днес обществото се контролира от нагли лъжци, насилници, измамни шамани — учени и шарлатани — лекари. Дивия и примитивен авторитаризъм е изхвърлил окончателно всякакви правила и закони в обществото и хората са се превърнали в добре хранени, но примитивни скотове.

 

Загадки и послания

Особенностите на Мачу Пичу са следните,

Мястото е с най-интересно местоположение, във възможно най-планинския регион, не само в Америка, но и в света. Избора показва важността на посланието случило се на планина, не най-високата, но горе на върха. На най-високата точка има стърчащ камък символизиращ пресечната точка на линиите на посоките на света. Самото място е на центъра на пресечниците на линии образувани от четирите най-високи върхове в региона. Така историята поставя кръстът като ориентир на небето, но и като главна функция и елемент в посланието. От страни на планинския рид, на който е построен града има пирамидообразна скала, която е символ на камъните на разглобения Храм в Йерусалим. На едно от най-долните нива има постройка с прозорец насочен на изток, така че в деня на пролетното слънцестоене слънчев лъч да освети върха на голяма специално подбрана и обработена скала, това е символ на възкресението. Неслучайно в нашия календар пролетното слънцестоене е напаснато на деня 22 или 21 Март, което съответства на деня на първите плодове в Библейския календар, когато е възкресението на Христос. Постройката наистина прилича на гробница, като подобни подземни указания за пролетното слънцестоене има и другаде. Завоя на реката добре видима от високото предполагам символизира река Йордан, не знам защо е трябвало да се вижда от почти всички страни, освен от една. И най-трудната символика, дали има нещо свързано с петдесетница и възнесението за сега не мога да определя, вероятно централния площад е бил мястото, където след 7 седмици хората са се събирали, за да отбелязват деня тържествено.

Мястото е построено от пришълци от планетата на ситите

Тихуанако и Пума Пунко

Е бил построен на брега на по-голямото в миналото езеро и вероятността постройките да сочат океана на запад е най-голяма. По-вероятно е все пак мястото въобще да не е религиозно, а големите квадратни заградени площи и сложната система от канали да е била система за очистване на водата от езерото, което е достигала до мястото на постройките. Интересното е, че през 2006 идиота президент на Боливия Ево Моралес е бил коронован като диктатор шаман на това място, което обаче е било някакъв утаител за мръсотията във водата. Като се гледа размера на съоръжението не е изключено да са искали да очистят цялото съдържание на езерото или поне да го поддържат в по-пречистен вид. Явно е все пак, че проекта е бил изоставен скоро след построяването, нивото на езерото е започнало да спада. Манията за чиста вода се намира навсякъде в строежите, и в Мачу Пичу и особено в място наречено Тамбо, за което има мит за чудотворното действие на кристалночистата и студена вода. Той не е далече от реалността, липсата на хигиена и употребата на замърсена вода са един от основните причинители на болести.

science, history



Тагове:   science,


Гласувай:
3



1. анонимен - Напълно съм съгласен с петото твърдение!
28.08.2010 17:47
За клановия характер на властта, както в древна Америка ,така и в комунистическа и пост-комунистическа България!
ИЗОБЩО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ОБАЧЕ,....ПАК ДА МЕ "ОСВОБОЖДАВАТ" ,РАЗКУЛАЧВАТ И НАЦИОНАЛИЗИРАТ!

ПЪТЯ ЗА ПОЗИТАНО-20, ГО ЗНАЯТ ВСИЧКИ:
........АКО ЩЕ СЕ "ОСВОБОЖДАВАМЕ",РАЗКУЛАЧВАМЕ И НАЦИОНАЛИЗИРАМЕ........ НЕКА ДА ПОЧВАМЕ ТОЗИ ПЪТ, ОТ ТАМ!!!!
НЕМА НУЖДА ОТ РУСНАЦИ И ДРУГИ РАЗНИ......ТОВА, СИ ГО МОЖЕМЕ И НИЕ!
цитирай
2. spasunger - ОК,
29.08.2010 13:37
А може би ще предоставиш поне един източник, възоснова на който си стигнал до тези умозрения?
цитирай
3. spasunger - Т.е.
29.08.2010 15:32
Т.е. нямаш никакви преки източници, а "анализи" и "умозаключения" възоснова на оскъдните и откъслечни налични данни, които имаме към момента? Или пък някое и друго сказание? Ами добре.

Интересно как си стигнал до тези твои открития. Подробности?
цитирай
4. spasunger - Ами, какво да ти кажа...
29.08.2010 18:44
Никое от нещата, които спомена, не ми даде задоволителен отговор на въпроса...
цитирай
5. анонимен - Тролчо
30.08.2010 12:02
Той няма източници.

Той прави свободни разкази, чул от тук, чул от там, после въображението му доразвива нещата.

Интересно ми е само до колко осъзнава нелепостта на нещата, които говори.

Ако не осъзнава...би показало, че си живее в измислен свят. Сещаш се за какво говоря. Но той едва ли си дава сметка.

Я ми кажи, кой е построил пирамидите в Америка, щом тези в Египет са измислени от англичаните?

Интересното е, че дори при такива изкривявания в ума на хората, пак има зрънца истина, може би защото заблудите използват също някакви зрънца истина на базата на която да изкривяват нещата.


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3634722
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив