Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2010 18:27 - Как се обясняват речните корита ( submarine canyon ) дълбоко под океана и други феномени
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 586 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.09.2010 18:29


Как се обясняват речните корита ( submarine canyon ) дълбоко под океана и други феномени

Тези образувания са важни, защото това е доказателство за много ниското ниво на водата в океана в миналото, което се обяснява само с моето откритие за вида на планетата в древността. Когато тук малко след сътворението е заселен Кайн и жена му цялата повърхност е била покрита с планини от лед като под тях е имало само малко вода и само на няколко места на повърхността вулкани са разтопявали леда и образували топли езера, на чиито ледени брегове са съществували потомците на Кайн за цели 4900 години. Така когато тук е била донесена повърхността от планетата на ситите. Леда е бил или отместен или затиснат в коритата на сегашните океани, където не се разтопил отведнъж. Така реките са образувани от водата донесена заедно с повърхността на планетата на ситите, а огромните планини от лед постепенно са се стопили и напълнили океана на сегашното му ниво. Ето защо някои речни каньони са на дълбочина над 1000 метра. Очевидно заедно със земята е донесена и водата и дори част от атмосферата, защото замръзналата повърхност в миналото не е предполагала валежи, само снежни бури. Така се и обясняват и множеството вкаменелости на животни особено на морски, разпределени на много слоеве едно над друго. Някои части на сегашната повърхност са били преди дъна на океани, като при разместването на леда и изтичането на донесената вода, морските обитатели или голяма част от тях са останали на сухо.
Ето и снимка на един от най-големите подводни каньони, прилича по размери и дълбочина на Гранд каньон в Колорадо и Невада.
http://www.abdn.ac.uk/~wpg008/PelagiaIndusCruise.html

Ето и обяснение от къде са се взели огромните каменни морени на върховете на планините, като например Витоша. На самия връх не би трябвало да има толкова голямо количество лед, за да провлачи и формува такива грамадни каменни кълбета твърд черен гранит и с размери от по стотици тонове. Това обаче се е случило само когато огромно количество лед е било избутвано, за да се разчисти място за земята, която е трябвало да се издига по-високо, за да не бъде залята от топящия се лед.

Така се и обяснява и защо солеността на Средиземно море е значително по-висока от океанската. На Босфора и на Гибралтарския проток има гигантски подводни канали водопади, от които голямо количество вода се е изливали от Средиземноморието в Атлантика и Черно море. Явно върху Сахара и южна Европа е имало много лед, който се е разтопил много по-бързо, потекъл е към сегашното дъно на средиземноморието образувайки стръмни каньони сега залети. Поради още много ниското ниво на океана и Черно море водата е тръгнала да изтича и натам, като при постепенното покачване на океанското нивото се стигнало до уравновесяването на нивото на всякъде. Така се и обяснява и защо има солени езера навътре в континентаи високо в планините, това е морска вода донесена от другаде заедно с водното си легло. Може и да е дошла там и поради потопа, но той е бил на планетата на ситите.

science, time


Тагове:   Time,   science,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645537
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив