Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2010 17:52 - Самсон
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 594 Коментари: 0 Гласове:
4Самсон
 

По-долу е дадено всичко, което трябва да остане от книгата Съдий, само три глави за живота на Самсон, без последната 17, където е спомената Далила. Колкото повече фалшификации на Библията намирам, толкова повече се убеждавам в тайния план на Господ да "увие" истинското познание в малко глупости, за да се запази и достигне до хора като мен оградени от да не казвам какво. Днес поне за последно намерих какво трябва да се отреже, това е историята след сватбата, в която самсоновата жена е дадена на друг и той в "свят" гняв хваща лисици и опожарява жетвата и маслините. Лисичата история е пълна глупост, животното не може да запали дървета или класове ожъната пшеница. Интересно как ли лисиците са успели да подпалят само маслиновите дървета, но не и другите или как са успявали да пресекат реките с горяща опашка? Явно фантазията в стил "уолд-дисни" не е нещо ново :-).

Ето как се развиват събитията по време и след сватбата на Самсон. При него са изпратени не 30 младежи, а трима местни мъдреци, които да го съветват и поучават на местната мъдрост за една седмица. Гатанката е дадена още в началото, гатанката е вид код и тя е спомената тук, за да се опитаме да отгатнем и ние смисъла. На третия ден тримата мъдреци се отказват да отгатват и решават да хитруват като отиват при жена му. Тук навлизаме в плътно съвпадение с историята на Голгота. След разпъването Христос не е на земята за една седмица, но на третия ден оживява от смъртта. Жената явно е символ на живота, за това тези тримата отиват при нея. Отговора е даден на седмия ден преди залеза, А Христос възкръсва на осмия ден преди изгрева. Трите дрехи са трите дрехи на Христос и другите двама разпнати с него. Самсон убива трима случайни в Аскалон, за да им даде дрехи според уговорката, както и покрай този акт избива всички, които срещне или му се изпречат на пътя. За това се казва, че ги е поразил с голямо клане надлъж и на шир. Христос и другите двама са също разпънати по погрешка. В историята също има и магарешко присъствие в края, когато вързан се освобождава и с оселова челюст убива мнозина. Каква е точно връзката с мъртвия лъв за сега не е никак ясно. Явно има още неща, които да се открият, за да се намери истинския символизъм.

Хронологията на Самсон е следната, ражда се 3400АМ, ( 17*2*100 ) точно на годината противоположна на потопа, точната връзка пак не е ясна, но на кръговия календар това е годината, която е на линията преди голгота, съответства на 4120АМ, освен това раждането му е точно 700 години преди Христовото 4100АМ. Сватбата му е на 3421АМ пак точно 700 години след Голгота, когато е и първата година от видението на Йосиф за седемте мършави крави. След сватбата си Самсон заедно с жена си се прибира в бащината си къща, няма никакви женски проблеми както се твърди непрекъснато от погрешния превод. Годината 3421 е ( 11*311 ), което може да означава при кръговата диаграма месец 3 ден 11, а множителя 11 е за месианската функция. Друга връзка е, че Енох е роден в края на 622АМ, което е 2*311. Живота му продължава 240 години като на кръговата диаграма 3640АМ = съответства на 4000АМ и на средата на седмицата на шатрите. Годината 3440АМ = 4*7*13*10, Самсон помага да се преустрои Втория Храм и да се пресели Йехония в земята на Авел или Бабилония. Поне това са важните или поне известни събития през този период. Следващата година след смъртта му е юбилей от погребването на Давид 3641АМ е точно след 500 години и се дели 11*331, връзката е също неизвестна за сега, но някой беше нагласил Битие 5 така че потопа да излезе през 1655АМ = 5*331, каква точно е целта и изводите от тези заблуди с числа и периоди все още не е ясно.

Подчертаните стихове и фрази са измислените.
 

Judges 13

Judg 13:1 И израилтяните пак сториха зло пред Господа; и Господ ги предаде в ръката на филистимците за четиридесет години.

Judg 13:2 И имаше един човек от Сарая, от Дановото племе, по име Маное, чиято жена бе бездетна, която не раждаше.

Judg 13:3* И ангел Господен се яви и каза за жената: Ето, сега e бездетна и не ражда; но ще зачене и ще роди син.

Judg 13:4 Затова, пази се сега да не пиеш вино или спиртно питие, и да не ядеш нищо нечисто.

Judg 13:5 Защото, ето, ще заченеш и ще родиш син; и бръснач да не мине през главата му, защото още от рождението си детето ще бъде Назирей Богу; и той ще почне да избавя Израиля от ръката на филистимците.

Judg 13:6* Тогава мъжа отиде та яви на жената си, казвайки: Един Божий човек дойде при мене, чието лице беше като лицето на ангела Божий, много страшно; и аз не го попитах от где е, нито той ми яви името си.

Judg 13:7 Но рече ми: Ето, ще заченеш и ще родиш син; затова, да не пиеш вино, нито спиртно питие, и да не ядеш нищо нечисто; защото, от рождението си, до деня на смъртта си, детето ще бъде Назирей Богу.

Judg 13:8 Тогава Маное се помоли Господу, казвайки: Моля ти се, Господи, нека дойде пак при нас Божият човек, когото си пратил, и нека ни научи що да сторим с детето, което ще се роди.

Judg 13:9 И Бог послуша Маноевия глас: и ангелът Божи пак дойде при жената, като седеше на нивата; а мъжът й Маное не беше с нея.

Judg 13:10 И жената се завтече та побърза да яви на мъжа си, като му каза: Ето, яви ми се оня човек, който дойде при мен завчера.

Judg 13:11 Тогава Маное стана та отиде подир жена си, и, като дойде при човека, каза му: Ти ли си оня човек, който си говорил на тая жена? И той рече: Аз.

Judg 13:12 И рече Маное: Когато вече се сбъдне това, което ти каза, как трябва да се направлява детето, и какво да прави то?

Judg 13:13 И ангелът Господен рече на Маноя: Нека се пази жената от всичко, за което й говорих;

Judg 13:14 да не яде от нищо, що произлиза от лозе, нито да пие вино или спиртно питие, и да не яде нищо нечисто; всичко, що й заповядах, нека опази.

Judg 13:15 Тогава Маное каза на ангела Господен: Моля, нека те задържим, за да ти сготвим яре.

Judg 13:16 Но ангелът Господен каза на Маноя: И да ме задържиш, няма да ям от хляба ти; и ако искаш да направиш всеизгаряне, принеси го Господу. (Защото Маное не позна, че това беше ангел Господен).

Judg 13:17 Тогава Маное каза на ангела Господен: Как ти е името, за да те почетем, когато се сбъдне това, което ти каза?

Judg 13:18 А ангелът Господен му рече: Защо питаш за името ми, то е тайно.

Judg 13:19 Тогава Маное взе ярето и хлебния принос та ги принесе Господу на камъка; и, като гледаха Маное и жена му, ангелът постъпваше чудно;

Judg 13:20 защото, когато се издигаше пламъкът от олтара към небето, то и ангелът Господен се издигна в пламъка на олтара; а Маное и жена му, като гледаха, паднаха с лице на земята.

Judg 13:21 Но ангелът Господен беше невидим вече за Маноя и за жена му; и тогава Маное позна, че това беше ангел Господен.

Judg 13:22 И Маное каза на жена си: Непременно ще умрем, защото видяхме Бога.

Judg 13:23 А жена му рече: Ако Господ иска да ни умори, не щеше да приеме всеизгаряне и хлебен принос от ръката ни, нито щеше да ни изяви всичко това, нито би ни съобщил такива неща в това време.

Judg 13:24 И жената роди син и нарече го Самсон; и детето порасна, и Господ го благослови.

Judg 13:25 И Господният Дух почна да го подбужда в Маханедан, между Сарая и Естаол. 

Judges 14

Judg 14:1 И Самсон слезе в Тамнат и видя в Тамнат една жена от филистимските дъщери.

Judg 14:2 И отиде да извести на баща си и на майка си, казвайки: Видях в Тамнат една жена от филистимските дъщери; сега, прочее, вземете ми я за жена.

Judg 14:3 А баща му и майка му му рекоха: Няма ли някоя жена между дъщерите на братята ти, или между всичките ми люде, та отиваш да вземаш жена от необрязаните филистимци? А Самсон рече на баща си: Нея ми вземи; защото тя ми е угодна.

Judg 14:4 Но баща му и майка му не знаеха, че това беше от Господа, и че той търсеше причина против филистимците; защото по онова време филистимците владееха над Израиля.

Judg 14:5 Тогава Самсон слезе с баща си в Тамнат; а като стигнаха до тамнатските лозя, ето, едно лъвче ревеше против него.

Judg 14:6 И Господният Дух дойде със сила на него; и той го разкъса както би разкъсал яре, и то без да има нещо в ръката си; но не каза на баща си и на майка си що бе сторил.

Judg 14:7 И слезе та говори с жената; и тя беше угодна на Самсона.

Judg 14:8 И след няколко дни, като се върна да я вземе, той се отби от пътя, за да види трупа на лъва; и ето рой пчели в лъвовия труп, и мед.

Judg 14:9 И взе от него в ръцете си, па вървеше и ядеше, и като застигна баща си и майка си даде и на тях, та ядоха; но не им каза, че беше взел меда от лъвовия труп.

Judg 14:10 И баща му слезе при жената; и там Самсон направи угощение, защото така правеха момците.

Judg 14:11 И като го видяха филистимците доведоха тридесет другари, за да бъдат с него.

Judg 14:12 И рече им Самсон: Сега ще ви предложа една гатанка. Ако можете да ми я отгатнете през седемте дена на угощението, и да я намерите, тогава аз ще ви дам тридесет ленени ризи и тридесет дрехи за премяна;

Judg 14:13 но ако не можете да ми я отгатнете, тогава вие ще ми дадете тридесет ленени ризи и тридесет дрехи за премяна. И те му казаха: Предложи гатанката си, за да я чуем.

Judg 14:14 И той им рече: - От ядящия излезе ястие, И от силния излезе сладост. А до третия ден те не можаха да отгатнат гатанката.

Judg 14:15 Тогава на седмия ден казаха на Самсоновата жена: Предумай мъжа си да ни каже гатанката, за да не би да изгорим тебе и бащиния ти дом с огън. За това ли ни поканихте, да ни оберете? не е ли така?

Judg 14:16 И тъй, жената на Самсона заплака пред него, като каза: Ти само ме мразиш, и не ме обичаш; предложил си гатанка на ония, които са от людете, ми, а на мене не си я казал. А той й рече: Ето, нито на баща си и на майка си не съм я казал, та на тебе ли ще я кажа?

Judg 14:17 Но тя плачеше пред него през седемте дена, в които ставаше угощението им; а на седмия ден й я откри, защото му бе много досадила; и тя каза гатанката на мъжете от людете си.

Judg 14:18 Тогава на седмия ден, преди да зайде слънцето, градските мъже му рекоха: - Що е по-сладко от мед? И що е по-яко от лъв? А той им рече: Ако не бяхте орали с моята юница, не бихте отгатнали гатанката ми.

Judg 14:19 И Господният Дух дойде със сила на него; и той слезе в Аскалон та изби тридесет мъже от тях, и като взе облеклата им, даде премените на ония, които отгатнаха гатанката. И гневът му пламна, и отиде в бащиния си дом.

Judg 14:20 А Самсоновата жена се омъжи за другаря му, който му беше приятел. 

Judges 15

Judg 15:1 И след известно време, когато се жънеше пшеницата, Самсон посети жена си с едно яре и рече: Ще вляза при жена си в спалнята. Но баща й не го остави да влезе.

Judg 15:2 И баща й каза: Наистина аз си рекох, че ти съвсем си я намразил; затова я дадох на другаря ти. По-малката й сестра не е ли по-хубава от нея? Вземи нея, моля, вместо другата.

Judg 15:3 А Самсон им каза: Този път ще бъда невинен спрямо филистимците като им сторя и аз зло.

Judg 15:4 И тъй, Самсон отиде та хвана триста лисици, и, като взе главни, обърна опашка към опашка, и тури по една главня в средата между двете опашки.

Judg 15:5 И като запали главните, пусна лисиците по сеитбите на филистимците и изгори копните и непожънатите класове, тоже и маслините.

Judg 15:6 Тогава филистимците рекоха: Кой стори това? И думаха: Самсон зетът на тамнатеца, за гдето този взе жена му та я даде на другаря му. Затова, филистимците дойдоха та изгориха нея и баща й с огън.

Judg 15:7 А Самсон им каза: Щом правите така, аз ще си отмъстя на вас, и само тогава ще престана.

Judg 15:8 И порази ги с голямо клане на длъж и на шир;  тогава слезе та седна в разцепа на скалата Итам.

Judg 15:9 Тогава филистимците възлязоха та разположиха стан в Юда и се разпростряха в Лехий.

Judg 15:10 И юдейците им рекоха: Защо сте дошли против нас? И те казаха: Дойдохме да вържем Самсона, за да му направим както направи и той на нас.

Judg 15:11 Затова, три хиляди мъже от Юда слязоха в разцепа на скалата Итам, та рекоха на Самсона: Не знаеш ли, че филистимците ни станаха господари? Що е, прочее, това, което ти си ни сторил? А той им рече: Както ми сториха те, така им сторих и аз.

Judg 15:12 А те му рекоха: Ние сме слезли да те вържем, за да те предадем в ръката на филистимците. И Самсон им каза: Закълнете ми се, че вие няма сами да ме нападнете.

Judg 15:13 А те приказваха с него и рекоха: Не, само ще те вържем и ще те предадем в ръката им; но да те убием, това никак няма да направим. И тъй, вързаха го с две нови въжета и го изведоха от скалата.

Judg 15:14 Когато дойде в Лехий, филистимците го посрещнаха с възклицание. А Господният Дух дойде със сила на него; и въжетата, които бяха на мишците му, станаха като лен прегорен с огън, и връзките му като че ли се разтопиха от ръцете му.

Judg 15:15 И като намери оселова челюст още прясна, простря ръката си та я взе и уби с нея хиляда мъже.

Judg 15:16 Тогава рече Самсон: - С оселова челюст купове, купове, С оселова челюст убих хиляда мъже.

Judg 15:17 И като престана да говори, хвърли челюстта от ръката си, от което се нарече онова място Рамат-лехий. 

Judg 15:18 А подире той ожадня премного; и извика към Господа, казвайки: Ти даде чрез ръката на слугата Си това голямо избавление; а сега да умра ли от жажда и да падна в ръката на необрязаните?

Judg 15:19 Но Бог разцепи трапа, който е в Лехий, и вода излезе из него; и като пи, духът му се съвзе, и той се съживи; затова, нарече мястото, което е в Лехий, Енакоре , както се нарича и до днес.

Judg 15:20 И той съди Израиля във времето на филистимското господаруване двадесет години.


 

Time, old testament

 


Тагове:   Time,


Гласувай:
4
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2557767
Постинги: 2285
Коментари: 801
Гласове: 3729
Архив