Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2010 16:35 - Числото на годините на Яков и звездните видения на Авраам, Исаак и Йосиф
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 637 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.10.2010 16:37


Числото на годините на Яков и звездните видения на Авраам, Исаак и Йосиф

Gen 47:9 И Яков каза на Фараона: Числото на годините на пришелствуването ми е сто и тридесет години; малко и зло е било числото на годините на живота ми, и не достигна до числото на годините на живота на бащите ми, във времето на тяхното пришелствуване.


Тази фраза отговор на Яков на Фараона показва не лична драма, Яков е май многодетния от всички в Библията. Превода е за пореден път подвеждащ и се нуждае от повече уточнения. Яков пристига в Египет през 2342АМ, когато е на точно 130 години. Той е искал да каже с този отговор, че още малко години, тоест 18 непълни или 17 и нещо и ще достигне до годините на Предците си. Яков е знаел, че от Раждането на Авраам до неговата смърт ще се затвори първия кръг на времето от 360 години 2000 - 2360АМ.

Звездни видения

Споменаването на звезди се случва в Битие на 5 места и само едно от тях наистина е правилното. Първото е в Битие 1:16, където е логично да се предположи, че там трябва да се спомене за звездите и планетите като творение на Бога. Такова споменаване наистина има и то е още в стих 1. Щом се казва, че земята, тоест материята е творение на Бога, то всичко материално включая обектите в слънчевата система са създадени още там в Битие 1:1, стих 16 просто е тълкувание при това ненужно, поне за истинския текст.
Следващите две места са двете видения на Авраам, Бт.15:5, 22:17 към които трябва да се прибави и видението на Йосиф в Бт.37:9. И трите места са измислени, Само Исаак е трябвало да има видение със звездите, защото той е символ на пространството, а звездите в текста са планетите и спътниците в слънчевата система и са се виждали само 12. Другите не са били видими от планетата на ситите, както е изобразено на схемата. Авраам не вижда нито един от Яковоите синове, като дори умира 12 години преди раждането на единствения си внук, Авраам освен това е символ на времето, а планетите са били част от пространството, и само Исаак може да види видение със звезди, защото той е антропоморфния образ на пространството или космоса. А космоса "притежава" звездите, Исаак дори неслучайно умира в годината, когато се ражда и последния му внук Вениамин 2268АМ. Йосиф е символ на новото създание и звездите не трябва да му се покланят, нито братята на Йосиф са му се поклонили, когато са го познали в Египет, всъщност Вениамин го е познал. Сега мисля и че намерих окончателен отговор за символизма на Вениамин, той е символ на Божието Слово или Евангелието, по-големия му брат Йосиф е символ на Новото Създание. Ето защо май само bogoizbrania познава Евангелието, само той е като Йосиф. Освен това звездното видение е идентично с предходното с житните снопи, което има връзка със ситуацията в Египет, когато се среща отново с братята си.

genesis, star





Тагове:   Star,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645305
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив